Reklama

Reklama

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Souhlas se sullafelixem, který to vyjádřil nejen stručně, ale hlavně přesně a výstižně. Jde o prakticky neznámou záležitost od neznámého a tajemného režiséra (jen tento film!) obsazenou alespoň pro mě neznámými herci. Ale i přes tohle menší negativum, to není zas úplně špatný film ve svém žánru, film jinak nese snad všecky klišé znaky gotického filmu (od zvukových až po ty statické), jaké si lze jen vybavit a představit. Vzhledově to vypadá také velmi dobře. Přesto ale, nemohu si pomoct, snímku a to i přes velmi slibný začátek (skvělá úvodní scéna mučení a smrt dvou mladých žen), něco chybělo, není tu opravdu moc příběhu (který je navíc dost předvídatelný), najde se tu i dost prvků komedie, což mě osobně tady taky moc nesedělo, jednotlivé postavy a jejich charaktery postrádají věší hloubku, a film i dost nudí (od úvodní scény, až do konce je bohužel docela často), tak cca 2-3 scény tu stojí za pozornost, krom úvodní, je to ještě snová sekvence ženy v ohrožení - postavy v oblečení kostry, rytířem ve zbroji a netvorem vylézajícím z kobky, a pak finále. Nastavení je úchvatné, to společně s černobílými záběry, má asi ten největší podíl na celkové atmosféře tohoto filmu, která tady je opravdu velmi příznivá. Mučírna v podzemí kde dochází k teroru také nemá chybu, vše vypadá opravdu velmi realisticky. Masky (hlavně tedy ohavně hyzděný hrbáč žijící v žaláři, který se stále přiblble chechtal) jsou také docela dobré. Na svou dobu je film i překvapivě graficky násilný a místy krvavý. Doporučuji hlavně nadšencům do gotického horroru, krom atmosféry a nějakého toho mučeníčka, čekejte zároveň i dost legrace a zábavy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mladá Anna trpí nočními můrami, a tak se ji otec, doktor Darnell, rozhodne odvézt do vsi, poblíž které se nachází hrad. S ním jsou spojeny Aniny noční můry. Věří, že tak se jich zbaví, jenže Anna zde prožije noční můry skutečné. Ovšem stihne se také zamilovat na první pohled, a proto, když je v ohrožení života, její vyvolený, reportér George, se ji pokusí zachránit. Hrad, tajné chodby a mučírna! Všechny základní propriety gotického hororu tu jsou, chybí jen bouře a mlha. Herecké výkony jsou trochu prkennější, ale ženy dostatečně ječí. Rekvizity jsou místy příjemně kašírované, interiéry hradu správně temné. Kromě monstra, jež bylo v tomto žánru oblíbené - takový psychopatický Quasimodo, je zde postava s temnými úmysly. Jenže s čím kdo zachází, s tím také schází. Příkladná práce s nahotou - z půvabné Albertiové, co se jde koupat na Evu, jsou vidět jen nohy pod kolena. A pak břicho, kdy se nakrátko objeví část ňadra, ale to zřejmě tvůrcům uteklo. Výborná hudba ve strašidelných scénách připomene Cormanovy horory podle E. A. Poa. Spokojen bude především skalní fanoušek, kam se počítám. Jinak spíše slabé 3*. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Gothic horror, ktorý sa nehrá na nič iné. Ingrediencie sú dané a použité, stačilo ale viac filmárskeho umu a lepšie napísaného scenára. V záplave podobných snímkov tej doby, ale rozhodne nezapadne. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na zámku Orsini v Nerole poblíž Říma. (G04T)

Reklama

Reklama