Reklama

Reklama

Blokáda

  • Sovětský svaz Blokada 2: Leningradskij metronom, Operacija Iskra (více)

Obsahy(1)

Čtyřdílný příběh na motivy stejnojmenné knihy Alexandra Chakovského vypráví o nejtragičtějších okamžicích Velké vlastenecké války při obléhání Leningradu mezi zářím 1941 a lednem 1943. O velké bitvě o město, dění na velitelství, každodenním životě v první linii a heroických pracovních výkonech obyvatel obléhaného Leningradu. Třetí a čtvrtý díl: Leningradský metronom a Operace Jiskra. (kikulin)

(více)

Recenze (8)

zette 

všechny recenze uživatele

Od prvnich dvou dilu ma pokracovani o neco vetsi dynamicnost a konecne se i trochu vice dostane do leningradskych ulic. Film to spatny neni, strasne ale pulzuje ve sve kvalite od scen vylozene trapnych ( hlavne se Stalinem ) az po ty lepsi ( rozprava nemcu v nemocnici, architekt atd... ). Skoda jen, jak uz jsem naznacil je, ze se film nevenuje vice lidem samotnym v tomto meste. Individuality ale v sovetskem svazu a 70. letech nebyly moc zajimave:-)! Jinak celkem zajimavy pocin, vzhledem ke sve stopazi jsem ale tento film videl poprve a naposledy... ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další a poslední dva díly epopeje popisující tragickou událost z doby válečných let. Poplatnost doby je zřejmá a tak je třeba se dívat s myslí shovívavou. Je zde zobrazeno politické jednání a řešení aktuálních událostí těch nejvyšších špiček a úžasné válečné scény, které až tají dech. Nápad, jak udělat z ruského tanku německý se sice nepovedl, ale každá snaha se počítá. Hitler tradiční nesmlouvavý cholerik, Stalin kliďas, až by mu to jeden záviděl. Zkrátka je to podívaná, která potěší každého fandu klasických válečných filmů. Jen se nesmí při sledování myslet na skutečné události. Zkazilo by to celý film. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Druhá část příběhu blokády Leningradu se odehrává hlavně v zimě 1941 a vrcholí operací Jiskra v lednu 1943, kdy je prolomeno aspoň částečně sevření u Ladožského jezera. Děj pokračuje v zajetých kolejích, Němci útočí, Sověti se brání, vedení posiluje morálku komunistickými kecy a tak dále. Dojem na mě ale udělali záběry trpících obyvatel. Opravdu si nedokážu představit, co museli prožít za hrůzy. Bojové scény znovu nezklamali. Na druhou stranu bych rád zasalutoval castingu, protože výběr Guderiana a Mansteina byl naprosto kreténský. Čistý průměr. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama