Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peter Brackett (Nick Nolte) je novinářské eso z Chicago Chronicle, Sabrina Petersonová (Julia Roberts) je začínající ambiciózní reportérka z konkurenčního Globu. On rutinovaně inovuje své starší články a úspěšně vstupuje do "velké" literatury - ona čeká na svoji první velkou příležitost, s níž se chce probojovat na titulní stránku. Poprvé se setkají při vyšetřování velkého železničního neštěstí, kde Sabrina nasbírá své první body pro Globe. Renomovaný Peter poněkud podcení situaci i schopnosti snaživé začátečnice, která zachytila slibnou stopu, signalizující velké téma pro palcové titulky. Co vlastně bylo příčinou téhle havárie, čí život měl být ohrožen a jaké zájmy jsou v pozadí? Otazníky jsou stále naléhavější a smíšený soupeřící novinářský tandem Brackett - Petersonová brzy zjistí, že se jejich zvědavost stala pro kohosi krajně nepohodlnou. Ale ani ve chvíli, kdy jim jde o život, nedokáží zcela potlačit své prestižní konkurenční zájmy, které činí z jejich soutěžní "spolupráce" velice dobrodružnou a nebezpečnou hru. Najatí vrahové jsou stále dotěrnější a dohnali je až do svatební síně, ale exkluzivní reportáž stále není dokončena. Klíč k poslednímu dějství a celému případu drží zkorumpovaní bossové chemického koncernu, kam Sabrina v odvážném sólu proniká - ale Peter ji v tom stejně samotnou nenechá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

venison 

všechny recenze uživatele

Je to vážně divné, ale tuhle devadesátkovou romantickou komedii z novinářského prostředí a detektivní zápletkou jsem nikdy neviděla.. Kupodivu to není tak špatné.. Nečekejte přeslazený čajíček ve stylu " Pretty Woman" ani úderné kriminální drama jako třeba "Případ pelikán".. Je to spíš od všeho trochu, část filmu "Zbožňuju trable" jsou scénáristicky nevyvážené, ale i po tolika letech se mi u toho příjemně žehlilo ;-) Navíc tam má relativně velký prostor štěně anglického buldoka, takže pro mě srdcovka do sbírky :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chtějí nás zabít kvůli hormonu pro krávy?" A není to jedno, který z investigativních témat je vražedný? Možná není, ale mě tady bavila spíš ústřední dvojice. Stalo se tak patrně proto, že jsem se ve stárnoucím rutinérovi trošku našel a kdybych skutečně byl Peterem, tak bych do toho s kolegyňkou Sabrinou rozhodně šel. V jistým věku se totiž nabídka trochy adrenalinu, testosteronu a střelby od výrazně mladší, hezčí a odvážnější slečny jeví poměrně lákavou. A kdyby tomu romantickýmu škádlení někdo o půl hodiny přistřihl křídla, tak bych možná zbožňoval trable ještě o hvězdičku spokojeněji. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Sice to celkově neni žádnej super film, ale díky dvojici Nolte Roberts to je zábavný a na to jak je tady Nick Nolte už jetej, tak mu to s Julii Roberts celkem sluší. Příběh je dostatečně napínavej a dostatečně dobře napsanej, že to neni takovej ten film u kterýho se hned ví kdo je kdo a jak to dopadne, což je jenom plus a když už neni co by příběh dál nabídnul, tak se dá dobře zabavit při podvádění Nicka Nolteho Julii Robertsovou, či naopak, prostě takovej dobrej oddychovej film, kterej člověkovi nic násilně nenutí a jen tak příjemě plyne ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dvojka paparazzi z konkurenčních bulvárních plátků, ona - začátečnice z Blesku, on - úspěšný seladon z Aha!, se paralelně zakousnou do případu železničního neštěstí. Urputná rivalita (PŘEKVAPENÍ!!!) nečekaně skončí vzájemným ocicmáváním, k tomu je kooperujícími hlídacími čokly demokracie odhalena konspirace, na kterou dojel nebohý vláček... Tak končí tato komédie, zlo prohrává a dobro žije! Žádný zázrak, žádná hrůza, prostě průměrná romantická krimi blbinka s více (Nolte) méně (Julča) sympatickým obsazením. "Děkuji za to darované štěně." "Prý jste ho pojmenovala po mně...?" "Ano, říkám mu Pindík." 54% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Vezměme si malou chemickou rovnici. Prvním činitelem je typický hollywoodský rozpočet pro typicky hollywoodský scénář. Druhým činidlem je koncentrace známých tváří v hlavních rolích. No a třetím reakčním činidlem je zápal pro natočení svižné komedie, která by mixovala zažitá klišé romanticko-komediální branže a zároveň hrála slušnou partii i na poli žánru odlišného, kterým je krimi. Pakliže zručný chemik, který netrpí tikem přelije všechny tyhle látky do jedné baňky, dostaví se kýžená reakce a taky patřičný omamný vliv na diváka, který celé to snažení spolkne i s navijákem. Jenže tenhle chemik Charles Shyer se úkolu zalekl a v úleku tik dostal. Na papíře, kam našmudlal svůj scénář měl jistě spousta vizí, ovšem první zkumavku s tím tvůrčím snažením vycintnul hned z počátku. U druhé zkumavky se mu alespoň klepala ruka. Což o to, Julinka (Julia Roberts) je terno co se týče romantických komedií, Nick Nolte tvoří zajímavej protipól, ovšem to kolem se nepotkalo se zdarem. Hlavně ona snaha zpestřit děj krimi zápletkou, leckdy hraničící s akčním filmem v tom hávu lacinosti vyznívá spíše tóny videofilmu pro bitelné police v menších videopůjčovnách. Podivejte, já kdybych na sobě zamakal, klidně bych s Julčou po těch střechách mohl běhat taky. Navíc mi moc nesedl ani výběr hudby. I když má I Love Trouble bezesporu hodně atraktivní námět (novinařina prostě táhne), od Shyera mě víc zaujal Baby Boom (1987). Proto je to tak někde na 2 a 1/2 hvězdičky. Tenhle chemickej pokus kýženého omamného výsledku bohužel nedosáhl, ač rovnice sloučenin byla jistě správná. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • V jedné scéně mluví Peter Brackett (Nick Nolte) o tom, že se Sabrina Petersonová (Julia Roberts) kvůli jedné reportáži převlékla za prostitutku. Je to narážka na film Pretty Woman (1990), ve kterém Julia Roberts hrála prostitutku Vivian. (Nikitera)
  • Julia Roberts během natáčení nesnášela Nicka Nolteho. Vadil jí jeho nechutný humor, který dováděl do krajnosti. Například se přestal koupat, aby ji naštval. Došlo to až tak daleko, že Julia oznámila, že scénu, kde se mají políbit, zahraje jen jednou. Coz rozlítilo režiséra Charlese Shyear, který natáčení každé scény a každého záběru nechával hodněkrát opakovat. Julia se dokonce opila lahví vína, aby vůbec byla schopna políbení od Nicka tolerovat. (SpaceOdyseus)
  • Pro scénu s husami muselo být dovezeno 500 hus z Iowy a Wisconsinu. (HappySmile)

Reklama

Reklama