Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pozorovatelé na vojenské základně na Aljašce zaznamenají na radaru neidentifikovatelný objekt pohybující se rychlostí 4.000 mil za hodinu. Jen co stihnou informovat vedení armády, základna je zničena. Brzy se američtí vojenští odborníci shodnou, že neznámý objekt je raketa, poháněná atomovým motorem, letící ve výšce 5 mil, vyzařující ohromné teplo a spalující vše živé v místech, nad kterými letí. Trajektorie rakety je brzo také zřejmá – v cestě stojí nejdříve hlavní město Kanady – Ottawa a poté New York, do jehož zničení zbývá 63 minut… (p6qwre)

(více)

Recenze (2)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatné sci-fi, ta horečnatá atmosféra neklidu je cítit z každého záběru a skoro jsem si připadal jako jeden z Newyorčanů, na kterého se řítí katastrofa. Lehce mě teda unavoval dokumentární vypravěč, ale některé jeho komenty ze závěru nebyly špatné, když lakonicky hodnotil, co se s kterými postavami stalo... asi nebyly peníze na všechny záběry. Nakonec i proto je spousta vojenských záběrů nepůvodních, ale je fakt, že nijak rušivě nepůsobí. Malé, nenápadné, trošku navozuje atmosféru Invasion USA. A není to špatné. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Největším plusem The Lost Missile je, že se skoro celý film odehrává jakoby v reálném čase. Film má 70 minut, nad New York se raketa z Aljašky dostane za 63 minut. Takže generálové horečně telefonují, ze základen startují stíhačky, jsou aktivovány rakety připravené k obraně NY, ve městech je vyhlášen poplach, stanné právo, všichni běží do krytů atd. K zobrazení těchto scén bylo (kvůli nízkému rozpočtu) použito opravdu veliké množství záběrů z vojenského archivu, které naštěstí do filmu velmi dobře zapadají. Zato těch několik málo triků je opravdu mizerných. Jak už to v podobných filmech bývá, scénář se soustředí na příběh 1ho hrdiny, který má za úkol zachránit svět. I tato část ale funguje velmi dobře, navíc mne potěšil i vcelku originální závěr. 3,5* ()

Reklama

Reklama