Reklama

Reklama

Godzilla no gjakušú

  • Japonsko ゴジラの逆襲 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhý díl slavné Godzillí série. V tomto filmu se kromě ničení Tokia musí Godzilla utkat s jejím prvním a nejčastějším protivníkem Anguirem. Konec filmu připravuje půdu pro opravdový souboj titánů Godzilly a King Konga. (Spinosaurus)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opravdu nepovedlo. V jistém úhlu pohledu bych se dokonce odvážil říct, že to je nejslabší díl ze staré ságy, ale tady opravdu záleží na tom, jak se na to koukáte. Nejhůře je na tom asi režie(kde je Honda?). Režie je naprosto nevýrazná, že ani nebudete věřit, že nějaká je. Zatímco Honda byl génius a Fukuda blázen,tenhle režisér je naprosto nevýrazný a jeho režie neslaná nemastná atd. Další kámen úrazu je hudba, která by si mohla podat ruku s režií(kde je Ifukube?). Dalším překvapivě slabým prvkem je samotná Godzilla. Sice z ní v černobílém filmu jde pořád strach, ale na plátně je jen chvilku a člověk na ní po filmu s klidným svědomím zapomene. Naopak si vzpomene na skvělého Angilase, jehož souboje s Godzillou jsou jedny z nejlepších v celé sérii a vrcholným bodem tohoto filmu. Hlavním prvkem Godzillí nevýraznosti je děj. Děj je úplně někde jinde, zabývá se především lidmi a Godzilla je zde prakticky zbytečná. A když je zbytečná Godzilla, pak film. NIcméně zas tak strašné jako tady píšu to není. Z Godzilly jde strach a ničení Tokia není tak hloupé jako v dalších dílech. Tento film bych shrnul výrokem "Slabší verze jedničky!" ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Původní Godzilla mě překvapil tím, že zdaleka nebyl jen monster filmem - druhý díl mě překvapuje tím, že není vůbec ničím. Největší problém je, že kvalitní triky minulého dílu se nedaří dorovnat a vzhledem k tomu, o kolik větší důraz je na ně kladen, to rozhodně neznačí nic dobrého. Má to pár efektních scén, to jo, celkově se to ale především vleče a pořád opakuje. A finále je strašně monotónní. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

No, zde je už vidět jasný downgrade od prvního dílu a člověk by tak lehce mohl být odrazen vůbec pokračovat hned v úvodu velkého, vlastně doslova monumentálního maratónu směrem k Final Wars. A většinu bych dneska i úplně v pohodě pochopil, protože jen málokterý další díl dosáhne na nepříjemnou kritiku a podtext původní Godzilly (jakkoliv zastarale podanou). Naštěstí to osobně takto neplánuji a i když potenciál prvního Godzilla vs. dílu, který ještě ovšem nemá takový název, ale stejně ním je, nebyl příliš využit a na rozdíl od prvního dílu zde již černobílost trochu zavazí (přece jenom atrakce potřebuje barvičky, to je 1. pravidlo dnešního spotřebního zboží), stále to má naštěstí docela nepříliš vtipný podtón a jde o krk. Jenže to celé je kryto kupou nudných keců, divné výstavby příběhu, následně zcela nesmyslné odbočky, nemající z hlavní linií vůbec nic společného a v závěru souboje, kde poprvé uvidíme velmi oblíbené bourání starých japonských hradů, ale to je tak asi vše. Choreografie jinak toho moc zajímavého neposkytne, což je finální kámen úrazu. A pokusy lidí o likvidaci krále jsou jenom nechtěně vtipné. Nicméně stále to uteče pradivně rychle a ani jednou jsem se nechytal za hlavu a nechtěl vytáhnout svou nahradu za tantó ani wakizashi (zaostřenou lžíci!!), takže dám ten průměr z průměrů neprůměrnější. 5/10 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak a já zkoukl poslední film s Godzillou co mám a musím říct že to nejlepší jsem si nechal na konec. Tenhle díl mě fakt bavil, má všechno co bych od tohohle typu filmu čekal. Kvalitní efekty ničící monstrum které devastuje všechno co mu přijde do cesty. Ale pravdou taky zůstává že už Godzillý film nechci hezky dlouho vidět. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Godzilla se pere s velkou ještěrkou a u toho zdemoluje půl Japonska - to je vlastně obsah celého filmu. Proti originální Godzille je to velký krok zpět, tam byly emoce, napětí, bolest a drama, kdežto tady jde jenom o show, ukázat co nejvíc triků (které mimochodem za moc nestojí, když příšery bourají domy, několikrát je vidět, že padá jen kulisa jedné zdi, nikoli trojrozměrného domu). Není tu ani nějaký slušný tajemný úvod či trocha toho napětí, obří příšery hned vletí na plac a začnou běsnit. Na druhou stranu to ovšem teď vypadá, že kritizuju nejhorší film pod slunce, tak to zase ani náhodou, na obludy se kouká moc hezky a přišlo mi, že je to film vhodný pustit si s kyblíkem popcornu a vychutnat jako jako jeden z prvních vizuálně skvělých, ale obsahově slabších blockbusterů. A nakonec, proč ne? ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Film ve své době získal převážně negativní ohlasy od kritiků i diváků, kritizovala se především uspěchanost, se kterou byl natočen. Také proto přišlo následující filmové dobrodružství Godzilly až po relativně delším časovém úseku (King Kong vs. Godzilla, 1962). (Israha)
  • Poslední film s Godzillou, natočený černobíle; zároveň také první film, ve kterém Godzilla bojuje s jiným monstrem. (Israha)
  • Pravá a levá půlka krunýře Anguiruse se ve filmu pohybují nahoru a dolů, nejsou pevně připojeny k zádům monstra. Není zcela jasné, zdali se jedná o chybu ve filmu, způsobenou nekvalitním provedením kostýmu, nebo o cílený vzhledový prvek. (Israha)

Reklama

Reklama