Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský policista Rizzo přezdívaný Velká noha právě úspěšně dořešil případ v Johannesburgu, kde poněkud razantnějším způsobem převychoval překupníky a pašeráky narkotik. Po dobře odvedené práci si chtěl trochu odpočinout, ale místo toho se musí okamžitě pustit do dalšího případu. Tentokrát se vydává po stopách vrahů mladého Araba Omara Hakima a současně únosců, kteří se zmocnili botanika Cerulla. Ten se nechal jen pár dní před únosem slyšet, že objevil brouka, s jehož pomocí bude možno odhalit dosud skryté prameny nafty. Během vyšetřování Rizzo zjistí, že v únosu má prsty známý podvodník přezdívaný Švéd, který se právě chystá do Káhiry. Na takovém výletě Rizzo samozřejmě nesmí chybět _ k velké radosti Švéda, jenž o hromotlukovu přítomnost ani trochu nestojí. Ale ani policista to nemá jednoduché. Cestou se musí vyrovnat nejen s přítomností horlivého kolegy Caputa a černouška Boda, ale také s řadou vražedných útoků, které proti němu a jeho přátelům podnikají muži v hnědých burnusech a červených turbanech. Rizzova cesta plná rvaček, honiček a pěstních soubojů vede až k původci všeho zla, zrádnému Zakarovi, jenž se chce zmocnit profesorova tajemství a pak se zbavit všech svědků... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

honz 

všechny recenze uživatele

Režisér Steno natočil koncem sedmdesátých a počátkem osmdesátých let několik populárních a divácky oblíbených komedií, k těm nejzdařilejším patří určitě Milionový brouk - dobrodružná zápletka, groteskní i napínavé situace na rozpáleném písku v Egyptě a především komisař Rizzo v podání Buda Spencera, který se "probuší" z každé zdánlivě bezvýchodné situace a ještě pořádně zatočí se všemi lotry. ()

Čiban 

všechny recenze uživatele

Miliónový brouk (v originále Piedone d'Egitto) je italský film z roku 1980 režiséra Stena. Bud Spencer jako inspektor Rizzo se vydává do Egypta osvobodit profesora Cerulla, který objevil živočicha, jenž se vyskytuje všude tam, kde se nachází naleziště ropy. Chce dopadnout drogového mafiána zvaného „Švéd“. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Je síce pravda, že Spencerovky neovplývajú hlbokými, premyslenými a skvostnými scenármi, no pravdou zase je, že vedia milo pobaviť a uvoľniť. Oddychový filmík s trochu kvalitnejšou pointou ako iné Budove filmy, veľa hluchých, naivných a pribrzdeným scén, no pre tú srandu je to aj tak fajný film. 75%. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Ono je to sice v červeném, ale já dávám tři. Je škoda, že csfd neexistovalo v době, kdy jsem ten film viděl jako kluk. Takhle obdržela má nostalgie menší úder. Jedná se především o akční choreografii, která opravdu nebyla na vysoké úrovni. Ano,je to komedie, ano, je stará prakticky čtyři desetiletí, ale i tak. Bud Spencer má lepší bicí scény a, ruku na srdce, kvůli nim jsme se na komedie s ním a Terencem Hillem přece dívali, ne? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale pro mě prostě nejlepší díl celé této série je jednička (Policajt Drábem). Milionový brouk samozřejmě opět potěší změnou prostředí, což přičítám tvůrcům jednotlivých dílů jako velké plus. Alespoň to nebylo jednotvárné. Rizzo (Spencer) si zase procvičil své pěsti a jeho tvrdé direkty si tentokrát velice zblízka prohlédlo několik Arabů. Co se týká jeho společníků, tak ti tu rozhodně nebyli do počtu a i od nich se dočkáme celé řady humorných situací. Bohužel i tentokrát mi tu chyběl více propracovaný příběh a hlavně si nešlo nevšimnout několika (ne)logických kopanců. 60% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Rizzo (Bud Spencer) zachraňuje profesora, skočí do studny, kdy vytryskne gejzír vody a poté do studny naskáčou maskovaní bojovníci. Když je pak Rizzo vyhazuje ze studny, tak jsou všichni suší. (JohnSmith)
  • V úvodních a závěrečných titulcích hraje „Sphinx“ od Guido De Angelis & Maurizio De Angelis, známí pod názvem Oliver Onions. (SONY_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Neapol. (dyfur)

Reklama

Reklama