Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský policista Rizzo přezdívaný Velká noha právě úspěšně dořešil případ v Johannesburgu, kde poněkud razantnějším způsobem převychoval překupníky a pašeráky narkotik. Po dobře odvedené práci si chtěl trochu odpočinout, ale místo toho se musí okamžitě pustit do dalšího případu. Tentokrát se vydává po stopách vrahů mladého Araba Omara Hakima a současně únosců, kteří se zmocnili botanika Cerulla. Ten se nechal jen pár dní před únosem slyšet, že objevil brouka, s jehož pomocí bude možno odhalit dosud skryté prameny nafty. Během vyšetřování Rizzo zjistí, že v únosu má prsty známý podvodník přezdívaný Švéd, který se právě chystá do Káhiry. Na takovém výletě Rizzo samozřejmě nesmí chybět _ k velké radosti Švéda, jenž o hromotlukovu přítomnost ani trochu nestojí. Ale ani policista to nemá jednoduché. Cestou se musí vyrovnat nejen s přítomností horlivého kolegy Caputa a černouška Boda, ale také s řadou vražedných útoků, které proti němu a jeho přátelům podnikají muži v hnědých burnusech a červených turbanech. Rizzova cesta plná rvaček, honiček a pěstních soubojů vede až k původci všeho zla, zrádnému Zakarovi, jenž se chce zmocnit profesorova tajemství a pak se zbavit všech svědků... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Moje srdcovka. Poprvé jsem viděla jako holka v době totality. Film jsem si okamžitě zamilovala a trvá mi to dodnes. Nostalgie jako bejk. Navíc vynikající herci, dobré hlášky a bitky,které k těmto filmům se Spencerem prostě patří. Opravdu pěkné exotické prostředí Egypta, přitroublý a všechno kazící Rizzův kolega, rošťácký černoušek, prostě komedie jak má být. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Vrátila jsem se k tomuto snímku po mnoha letech a musím napsat, že už to na mě tak dobře nefunguje.. Bud Spencer je samozřejmě sympaťák a má ohromné charisma, nicméně ono to samo o sobě jaksi nestačí.. V rámci žánru krimi-komedie-oddechovka hodnotím třemi pěknými hvězdami, příběh o vyšetřování v Egyptě je místy zábavný, některé bitky povedené, no a víc mě to holt nechytlo.. ()

Reklama

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Starý zlatý Rizzo sa tentokrát dostáva do spletitého prípadu, ktorý môže zmeniť svet, urobiť z pár ľudí ťažkých miliardárov. To už je celkom slušná zápletka. Ja fakt neviem, možno že tie nápady s Rizzom sú dosť naivné, jeho parťák dosť otravný, ale na Buda sa skvele pozerá a tá hora proste zmláti asi aj medveďa. Dej vrčí jedna radosť, nie je to žiadny trhák, ale pre ľudí, čo vyrastali na Spencerovi (a Hillovi), je to povinnosť. Otravné je tam to decko, ale to bol asi zámer, aby to privábilo aj decká. Je to taký ten film, ktorý robili Spencer a Hill tak, aby sa na to mohla pozerať celá rodina (aj extrémne tradičná a katolícka). Dnes by to mnoho deciek už asi neoslovilo, ale za mňa ťažká nostalgia. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer je v tomto filmu stejně skvělý, jako v každém jiném, kde hraje. Opět je to ten tichý drsňák, který se s nikým a ničím nepáře a každou patálii a problém vyřeší skrze pěsti, proti nimž je každý protivník krátký. Tady v podstatě ani není nutné popisovat ostatní složky, protože se vše točí vlastně kolem osobité postavy Buda, jak ji známe i jinde. Proto film nijak nevyniká a spadá do běného průměru. Tři hvězdy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Talianská, akčná komédia v hlavnej úlohe s veľkým, pupkatým, zarasteným Budom Spencerom. Urastený, nervlý chlap, čo rozdáva rany ako keď kôň kopne. Tu si opäť zahral svojrázneho, neapolského detektíva Rizza, ktorý sa vyberie zjednať poriadok s bandou únoscou až do hlavného mesta Egypta, Káhiry. Tam pri vyšetrovaní odhalí prevratnú teóriu botanika Cerulla. Hmyz, ktorý dokáže lokalizovať ložiská ropy. "Milionový chrobák", čo by zmenil celý ťažiarský priemysel. O taký objav majú samozrejme nesmierny záujem aj nebezpeční, všetkéhoschopní ľudia z radov organizovaného zločinu. *** ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • V úvodních a závěrečných titulcích hraje „Sphinx“ od Guido De Angelis & Maurizio De Angelis, známí pod názvem Oliver Onions. (SONY_)
  • Ve scéně, kdy Rizzo (Bud Spencer) zachraňuje profesora, skočí do studny, kdy vytryskne gejzír vody a poté do studny naskáčou maskovaní bojovníci. Když je pak Rizzo vyhazuje ze studny, tak jsou všichni suší. (JohnSmith)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Neapol. (dyfur)

Reklama

Reklama