Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský policista Rizzo přezdívaný Velká noha právě úspěšně dořešil případ v Johannesburgu, kde poněkud razantnějším způsobem převychoval překupníky a pašeráky narkotik. Po dobře odvedené práci si chtěl trochu odpočinout, ale místo toho se musí okamžitě pustit do dalšího případu. Tentokrát se vydává po stopách vrahů mladého Araba Omara Hakima a současně únosců, kteří se zmocnili botanika Cerulla. Ten se nechal jen pár dní před únosem slyšet, že objevil brouka, s jehož pomocí bude možno odhalit dosud skryté prameny nafty. Během vyšetřování Rizzo zjistí, že v únosu má prsty známý podvodník přezdívaný Švéd, který se právě chystá do Káhiry. Na takovém výletě Rizzo samozřejmě nesmí chybět _ k velké radosti Švéda, jenž o hromotlukovu přítomnost ani trochu nestojí. Ale ani policista to nemá jednoduché. Cestou se musí vyrovnat nejen s přítomností horlivého kolegy Caputa a černouška Boda, ale také s řadou vražedných útoků, které proti němu a jeho přátelům podnikají muži v hnědých burnusech a červených turbanech. Rizzova cesta plná rvaček, honiček a pěstních soubojů vede až k původci všeho zla, zrádnému Zakarovi, jenž se chce zmocnit profesorova tajemství a pak se zbavit všech svědků... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Legendární Velká noha je zpět. A tentokrát musí vyrazit až do dalekého Orientu, kde se něco nekalého děje kolem ropy. Tam potkává přátelské i nepřátelské araby, zlatonosné opravdu milionové brouky, nějaké ty ziskuchtivé zločince a hlavně doslova zakopává o dobrodružství na každém kroku. Začátek nezapomenutelný a ten trpaslík taky ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film potěší asi každého desetiletého kluka. Je tu vražedná kombinace spousty humoru a akce- objevují se zde jak klasické mlátičky, tak- jestli si ještě dobře.pamatuji- i kung-fu. Byl to jeden z mých nejoblíbenějších filmů, ve kterých se vyskytovali Bud Spencer nebo Terence Hill (při nedávné repríze jsem byl poměrně hodně překvapen, že Hil v MB nehraje). ()

Reklama

macetoma 

všechny recenze uživatele

Nevím co zajímavého jsme na tom kdysi viděl. Dnes mohu kladně hodnotit jen zajímavost a exotiku prostředí, kde se natáčelo. Dabing pana Rudolfa Hrušínského mi tam hlasově k této postavě (Rizzo) vůbec nesedí. "Nekonečné" a "srandovní" bitky, při kterých neteče žádná krev. Bud Spencer už tehdy měl pěknou vanu, divím se, že se vůbec uměl ohnout, aniž mu praskly kalhoty. Dávám 2 hvězdy, neměl jsem se na to znovu po letech vůbec dívat. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Jako děcko jsem měl Miliónového brouka velice rád, ale jako "dospělák" musím bohužel konstatovat, že dle mého názoru tvoří Bud Spencer s Terencem Hillem jednolitý celek a pokud ve filmu "existuje" jen jeden z nich, tak vyjma Podivného dědictví to většinou funguje jen napůl (půl dvojice - půl humoru). Film je veskrze nevtipný, na bitkách je vidět přibývající Spencerova váha, tudíš je na plátně docela neohrabaný. Dějově i režijně to není také žádná sláva. Když jsem viděl scénu na nádvoří s kašnou, hned jsem pochopil, kde vzali bratři Wachowští inspiraci pro svůj Burly Brawl v Matrix Reloaded ;-) ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Nejpodceňovanější film zde na čsfd. Jeden z nejlepších klukovských filmů plný hlášek ("Bašta bude příště, krokouši") a vtipného pomocníka Caputa (S. Fišer), který se pořád převléká. Bud Spencer válí, a herecky mu hrozně pomáhá skvělý Rudolf Hrušínský. Bitky nápadité, film je vtipný a v tempu ubíhající, několik krásných melodií, které se k filmu báječně hodí. Co si víc přát? ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • V úvodních a závěrečných titulcích hraje „Sphinx“ od Guido De Angelis & Maurizio De Angelis, známí pod názvem Oliver Onions. (SONY_)
  • Ve scéně, kdy Rizzo (Bud Spencer) zachraňuje profesora, skočí do studny, kdy vytryskne gejzír vody a poté do studny naskáčou maskovaní bojovníci. Když je pak Rizzo vyhazuje ze studny, tak jsou všichni suší. (JohnSmith)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Neapol. (dyfur)

Reklama

Reklama