Reklama

Reklama

Taglia è tua... l'uomo l'ammazzo io, La

  • Španělsko El puro se sienta, espera y dispara (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Joe Bishop, přezdívaný El Puro (Robert Woods), je na útěku. Nájemný střelec podlehl alkoholu a je na něho vypsána odměna deset tisíc amerických dolarů. Po jeho stopách se vydá pět mužů – Gypsy (Marc Fiorini), Shorty, Cassidy (Aldo Berti), Dick a Dolph (Maurizio Bonuglia) – s úmyslem střelce zabít a vyinkasovat odměnu. El Puro najde úkryt v domě barové tanečnice Rosie (Rosalba Neri). Pronásledovatelé objeví jeho azyl, ale Joe už tam není. Muži zabijí Rosu a obvinění z vraždy padne na El Pura, který je uvězněn. Jeho starý kamarád Fernando (Gustavo Re) ho lstí osvobodí a Joe se vydá, nyní už střízlivý a v kondici, pomstít vrahům. (curil)

(více)

Recenze (5)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

El Puro – alkoholom poznačený prérijný samotár, ostrostrelec a Clint “Joe“ Eastwood ďalekého Východu, je vďaka svojmu nekontrolovateľnému opájaniu hrejúcim mokom pod spaľujúcou žiarou slnka odkázaný na život potulného psa bez zázemia. Okrem svojho problému s pitím whisky a iných liehovín, má aj iný – stal sa štvancom piatich nájomných a ozbrojených lovcov (Gipsy, Cassidy, Dick, Dolph a Shorty) za “hrsť dolárov“, odmeny vo výške 10 000$. Skrývanie sa pred smrteľne štípajúcimi guľkami z revolverov, ako blesk s hrotmi letiacimi za svojim cieľom pod označením Smrtky na hlave každého náboja, je El Puro nútený využiť láskavých služieb Rosie – mladej tanečnice salóna. Znudený osud nedopustí, aby sa životný príbeh týmto úskokom pre El Pura aj vyriešil. Ak chce prežiť a pomstiť sa za nevyberavé prenasledovanie hraničiace až s besným útokom bez pravidiel, musí fľašu s alkoholom zahodiť a uchopiť pevnou rukou zbraň vykúpenia. Schyľuje sa ku konfrontácii. ### Toľko ku základnému obsahu filmu. Klasický western s jednoduchým námetom, určený prevažne pre potešenie skalných fanúšikov žánru, ponúka okrem síce vlažného spracovania a pomalého tempa vyprávania aj niečo výraznejšie a to s perspektívou do dlhodobého horizontu - celkom svieži “morriconeovký“ soundtrack od Alessandra Alessandroniho odkazujúci sa aj na klasiku z pred niekoľkých rokov, ktorej názov som v komentári už načrtol. ()

MR007 odpad!

všechny recenze uživatele

Dokonce ani za hudbu nemůžu dát jednu hvězdičku. Alessandroni zcela kopíruje Morriconeho, samozřejmě že byl jeho přítel a některé nápady které použil Morricone možná byli původně i Alessandroniho, ale to již dnes nikdo nezjistí, každopádně takto znějící hudba je připisována Morriconemu a když někdo jiný udělá hudbu úplně stejnou, je těžké ho ocenit. Jinak tento film má všechny chyby španělských westernů, to znamená špatná kamera, zvuk i herci. Opravdu nejde dát ani jeden bod. ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Díky jisté nesrozumitelnosti titulků nebylo pochopení děje úplně nejsnazší. Ale ten film je divnej celej. Hlavní hrdina se nám objeví až po pěkně dlouhé době a je jím "El Puro" Robert Woods, dávnými krutostmi života (bohužel se nedozvíme, o co vlastně šlo) poznamenaný alkoholik, jenž když nemá poblíž svou flašku, má absťák tak hrozný, že je s ním nuceno jej sdílet i široké diváctvo (sugestivní efekty houpající se kamery). Je ovšem třeba, aby se dal do kupy, jelikož je mu od prvního záběru filmu v patách prapodivná surová skupina toužící ho ulovit (jest na něj vypsaná odměna, opět nevím za co). Ona skupina vskutku na slovo vzatých mužů zákona je na pohled k nepřežití (včetně překvapivě pohledností zde všechny přesahujícího Bregy), herecky k nepochopení. V bandě panuje povětšinou pohoda, sem tam se někdo s výkřikem "El Puro!" v noci vyřítí a běhá po kraji v záchvatu šílenství (kolegy to nijak nepřekvapuje), jiného umírajícího člena skupiny poslední slova jsou, "aby se o tom nedozvěděla maminka" a za zabití důležitého svědka místo aby šéf svého dalšího parťáka zastřelil, poděkuje mu více než srdečně, ale jinak je to zřejmě úplně pohodové a chovají se jeden k druhému, inu jako srdeční bratři. Jak to dopadne, vyléčí se nám alkoholik (za pomoci přátel, fešné ženštiny i malého nadšence) ze svého věčného delíria, dopracujeme se ve spackané přestřelce závěru? Hudba zapamatovatelná, plná vytí kojotů i témat ne nepodobných jiným kouskům. Woods je aspoň sympaťák (a proti jeho naháněčům se naň dá aspoň koukat), ale v takovém divném filmu to už moc vytáhnout nejde. Chvílemi fakt divné věci, záběry, chvílemi jde o výcuc ze všech sw zveličelý na n-tou, ale ten konec, tak ten to tedy dorazil. Jinde bych ocenila, ale sem se to vůbec nehodilo. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Na SW stránkách z nějakého důvodu velmi oblíbený a ceněný western. Na kolik je to póza uživatelů a na kolik jejich skutečné mínění, to těžko říct. Za mě je to naopak nejhorší a nejnudnější western Mulargii, kde se toho zas tolik neděje. ()

Reklama

Reklama