Reklama

Reklama

Ústav hrůzy

  • USA Don't Look in the Basement! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děsivá lékařská tajemství ožívají. Lékařská tajemství mohou být děsivá! Už když mladá zdravotní sestra Charlotte poprvé vstoupila do Stephenova sanatoria, měla pocit, jako by nebylo vše v pořádku. Hlavní lékař byl zavražděný za nejasných okolností, pacienti se volně toulají po chodbách, ve kterých se schází personál, a telefon ne a ne fungovat. Jen lékařka Mastersová jako by byla se stavem věci zcela spokojená. Charlotte zoufale pátrá po pravdě a brzo zjišťuje, že teror, který zařívá od šílených chovanců, je pouhým začátkem pekla, které na ni čeká v ústavu hrůzy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

No, ústav, on je to regulérní blázinec. A dá se vystopovat lehká inspirace povídkou E. A. Poa právě z blázince. Nejlepší jsou herci, kteří vesměs ztvárnili magory velmi přesvědčivě. V úvodu se zatne sekera, po chvilce ještě jedno škrceníčko. Další vraždy musí počkat. Velká sestra nemá chybu a Přelet nad kukaččím hnízdem mě napadl poměrně brzy, byť v té době ještě nebyl natočen. Atmosféra má napětí jen místy, povětšinou sledujeme vztahy, hádky a neshody mezi chovanci. Dojde i na nějakou nahotu a vše je to tak na 2*. Já jednu přihazuji za závěrečný masakr, páč tak nějak by podobné filmy měly končit... ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Klasictejsi pointu nez ma tenhle nenapadny horror z prostredi blazince uz asi ani vymyslet nejde, ale jinak jde o pomerne povedenou zalezitost. Pacienti sverazneho ustavu jsou vykresleni dobre a uveritelne a napeti graduje az do zaverecne ctvrthodinky, kde konecne vystrikne i nejaka ta krev. Rozhodne netreba litovat hodky a pul stravene pred bednou. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser S. F. Brownrigg si ma tymto filmom celkom ziskal, sice asi hodinu sa caka na to, co sa zacne diat, ale divak sa nenudi. To je dobre, takto stlacit nudu na minimum- to je mi na filmoch sympaticke vzdy. Strasidelna atmosfera sa buduje pekne krok za krokom a zaverecny koniec filmu je podla mna dost masaker. Takze v ramci hororovej jazdy 70. rokov film sice nema na hororove kulty 70. rokov /Alien, Deliverance, Jaws, Straw Dogs/ ale ako hororova jazda film rychlo ubehne a funda hororu si rozhodne pride na svoje. 69 % ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Sledování takovýchto "zapomenutých" sedmdesátkových US hororů nebýva v dnešní době příliš pohodlné. Katastrofální kvalita obrazu a zvuku bude zřejmě hlavním důvodem. Hned na druhé místo bych ale zařadil strašný střih, pro tyto filmy tak typický. Jinak děj je docela o ničem a tak nám nic nezbývá, než se jen kochat pohledem na dlouhé nohy velice hezké představitelky hlaví hrdinky. A to bohužel nestačí... ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, rozdíl mezi doktorem a pacientem v blázinci je občas jen ten, že doktor má klíče a po šichtě může odejít domů. Přemýšlím, jestli tomu pro opravdu nezvykle šílené ladění atmosféry a závěrečnou dvacetiminutovku, která chytne alespoň nějaké grády, nějaké ty bodíky nakonec nedat, ale trpět celých sedmdesát minut nezáživnou nudou, než se začne něco zajímavého dít, je opravdu utrpení. Možná bylo dnes opravdu velké horko, možná jsem se jen nedokázal naladit na ne zcela typickou a bežnou atmosféru snímku, ale dokázal by mě více zaujmout asi jen ve dvou případech: 1) Kdyby byl kratší a to razantně. 1) Kdybych se k němu dostal v literární podobě. Jako kniha se zapojením vlastní fantazie a představivosti by to určitě fungovalo mnohem lépe. ()

Reklama

Reklama