Reklama

Reklama

Snuff

  • USA American Cannibale (více)

Obsahy(1)

Nechvalně známé levné béčkové gore o vražedném motorkářském kultu, které proslulo tím, že bylo propagováno jako snuff, tj. snímek zachycující autentické zabíjení s tím, že pak bude komerčně šířen. Film původně natočili grindhousoví tvůrci, manželé Findlayovi jako tuctový spotřební horor s názvem Slaughter, kterým se chtěli přiživit na senzaci okolo vražd spáchaných přívrženci Charlese Mansona. Distributor filmu Shackleton ale bez jejich vědomí přitočil do filmu scénu autenticky vypadající vraždy a následně snímek uvedl pod názvem Snuff, vydávaje scénu vraždy za autentickou. Aby filmu zajistil patřičnou publicitu, poslal několik anonymních rozhořčených dopisů do New York Times a dokonce najal herce, aby demonstrovali před kiny proti uvedení filmu. Snímek je považován za jeden ze zdrojů městských legend o snuff filmech, jejichž existence nikdy nebyla oficiálně potvrzena. Pro zajímavost snuff v angličtině znamená „sfouknout plamen svíčky“, což jak víme je metafora pro smrt. (choze)

(více)

Recenze (8)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Původně obyčejný argentinský tuctový horor, uvedený pod názvem Slaughter, který nakonec způsobil značné pozdvižení, a to jako nově vydaný-poupravený a o jednu zásadní scénu na konci doplněný Snuff (že by lstivý marketingový tah?). Ano, takto stručně by se dal charakterizovat tento poněkud experimentální 70's nízkorozpočtový grindhouse exploitation/splatter shocker kousek, kdy jsem nakonec doslova děkoval bohu, že je to celé za mnou:-) Děj filmu je evidentně postaven na kultu kolem osoby nechvalně proslulého Charlose Mansona, jeho gangu a vraždě slavné herečky Sharon Tateové. Ve filmu vystupuje maník pod jménem Satan, který si kolem se be vytvořil jakýsi hippie kult mladých pohledných dívek, které ho zbožně uctívají a on je nutí zabíjet pod jeho jménem. Dobře, to bych bral, bral bych dokonce, kdyby to byl čistokrevný bikerský exploitation, nebo typický revenge/rape flák, nebo něco ve stylu "Switchblade Sisters", bohužel nebyl. Většina filmu, hlavně ve střední části byla nudná a takřka o ničem, film neměl naprosto žádný souvislý a smysluplný scénář, hraní bylo jedním z nejhorších, který jsme v tomto žánru viděl..! Snuff movie je pro tento film, tedy název značně zavádějící, ačkoliv úplně poslední krátká asi 5 min. ddt. Shackletonova (distributor) proslulá extrémně brutální a krvavá sekvence, (určená pro ameriku, která ve své době značně pobouřila), ručně točená LIVE ve studiu, tyto filmy blízce připomínala. V hlavní roli sám režisér Findlay a nějaká herečka z filmového štábu. Začátek dobře rozjetý, konec dobrý, explicitní násilí a efekty sražené krve rovněž dobré ale nebýt divoké monofóní psych-rockové hudební kulisy (ve stylu skupin Steepenwolf, Brainticket atd) a pěkných mladých slečen, hodnotil bych snad ještě hůř...ps: Doporučuji shlédnout trailer, tam je vše podstatné, což vzhledem k drahocennému času a bolesti zadku, možná nakonec přeci jen oceníte:-) Komentář zde jako druhý v pořadí... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Grindhouse jako kráva. Ovšem kráva tlející a vyvrhnutá, podobně jako ta pipina na konci, do jejíchž útrob se podívá nadšenec do chirurgie a kokainu. Kromě zmiňovaného závěru však nemá American Cannibale se snuffem nic společnýho. Záměrně připomíná onen nechvalný případ, kdy stoupenci Mansonova kultu zavraždili těhotnou ženu Romana Polanskiho. Tenhle snímek se však spíš soustřeďuje na babský motorkářský gang, co rád fetuje, střílí lidi a koupe se na Adama. A i když se to nechce zdát, je to taky strašlivá nuda. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Veľmi podivný film začínajúci sa v štýle slávneho EASY RIDER-a, samozrejme s patričnou dávkou trashovitosti a amaterizmu, ktorý sa spolu s motorkárskou témou a šialeným nádychom 70-tych rokov ťahá až do konca. Skupinka motorkárskeho dievčenského gangu (+ Satan), vysvetľujúca si v dobe plnej drog a neviazaného sexu pojem sloboda po svojom, neváha pretaviť vlastné zvrátené túžby v realitu. Ich dobrodružstvá sú príležitostne zábavné, inokedy podivné, s miestami minimálnou previazanosťou jednotlivých scén, a v neposlednom rade s neskutočným záverečným vyvrcholením, ktoré obracia naruby všetko, čo sa doteraz na obraze objavilo. Hranice filmu sa prekračujú iným druhom filmu. ### V prvej polovici je skutočne cítiť istý nádych tragédie, ktorú spáchal Charles Manson s “rodinkou” v roku 1969 (pôvodná myšlienka filmu), ale čo sa týka akčného alternatívneho besnenia gangu, vrátane dodatočného snuffu (úprava pôvodnej myšlienky filmu), je to slabšie. Síce dnes sa vydávanie málo profesionálnych, kečupovo-gumených mordov za skutočné snuff predstavenie v závere môže zdať zábavné a vysoko nevierohodné, v dobe ošúchaných VHS nosičov, nekvalitných pirátskych kópii a ťažko zohnateľných, raritnejších krvákov, tomu bolo trocha inak. O pravdivosti/nepravdivosti vznikalo množstvo legiend. Nedostupnosť informácii, podsúvanie skreslených domnienok, nutkanie ich vydávať za zaručené a pravdivé, a samozrejme reklama, to všetko sa podieľalo na úspešnej propagácii a úspechu “Snuffu“ v čase vzniku, ale hlavne v neskorších rokoch od vypustenia filmu do sveta. Často krát nezaplatená reklama si svoj účel splnila o poznanie viac ako tá oficiálna. A kult bol na svete! Vznikla amatérska šialenosť dnes označovaná ako pilier tzv. snuff filmov (fakeových). Pojem "snuff film" sa totiž v roku 1976 stal všeobecne známy vďaka tejto nízkorozpočtovej prácičke. Ďakujeme. ### “Snuff“ (1976) je prakticky iba znovuoživená a upravená verzia filmu Michaela Findlayho - The Slaughter (1971), ktorú odkúpil od Findlayho v roku 1976 producent a distribútor Allan Shackleton, následne ktorý projekt posunul so žiadosťou o jednoduchú úpravu (záverečný segment snuffu) režisérovi Simonu Nuchternovi. Požiadavka bola splnená, zmenil sa názov, odstránili pôvodné titulky. Film tak odštartoval svoju novú cestu pod novou značkou. Prekážky v podobe banu “Snuff“ zasiahli v takom Nemecku, Austrálii či vo Veľkej Británii, kde sa zásluhou cenzorov z BBFC dostal začiatkom osemdesiatych rokoch na zoznam tzv. Video nasties. Po problémoch s odmietavým stanoviskom BBFC navrátiť “Snuff“ späť k britskému divákovi, sa v roku 2003 lady prelomili - Uncut verziu (Rated:18) je možné distribučne šíriť, ale doposiaľ ju nikdo v UK nevidal. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na tomto podivne vyzerajúcom grindhouse ma najviac zaujali tie krásne sexy mačičky, fakt kosti. Je to azda naozaj to jediné čo vás na filme upúta. Ani vyprchaná a biedna erotika, ani lacné a málo explicitné gore - teda až na záverečnú scénu, v ktorej je viac krvi ako v celom filme a ktorú vo svojej dobe vydávali ako skutočnú vraždu natočenú na filmový materiál. Divák, ktorý sa v splatter filmoch a rôznych iných gore festoch vyzná, zistí, že to pravda nieje. Naozaj neviem pochopiť, čo to vlastne malo byť. Ale teda máloktorý samoúčelný trash má svoj zmysel. Česť výnimkám. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ale karle nemel, tu netreba plechovu prdel, tych 80 minut sa dalo rychlo zvladnut... kazdopadne masaker, hororovy bitunok a krvavy brutal ...... podobny je film nazisploitation Ilsa - She wolf of the SS - u Ilsy ale dobro zvitazilo nad zlom, aspon ty kurvy nacky vymlatili tam ...... 35 % ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Film, který byl zjevně inspirován postavou Charlese Mansona a vraždou herečky Sharon Tate, vypráví o malé sektě tvořené třemi výstavními kočičkami a vůdcem sekty. Holky se svým vůdcem a jen pro něj kradou, mučí, vraždí, souloží nebo jen tak nahé dovádí v řece (zkrátka takové ty normální věci co byste dělal kdybyste byl vůdcem sekty plné vyšinutých, zfetovaných, sexy koček). Cílem putování téhle partičky je pak rezidence jedné herečky kam vtrhnou a rozjedou párty. Smutné na tomhle snímku je, že i přes armádu opravdu hezkejch holek a zajímavý námět je to neskutečná a ubíjející nuda :o( ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Karlos80 příběh skvěle vystihl. Za samotný celý příběh, děj a obsazení dávám jednu *, ale za poslední 5-minutovku další *. Dívat se na film je ztráta času, leda tak pro pobavení (ovšem v angličtině). Stahovat film kvůli posledním 5 minutám mi taky přijde zbytečné. ()

Reklama

Reklama