Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prevádzkovateľ vývarovne a profesor kriminológie Brenner alias Karl Wagner (Bela Lugosi) používa svoju kuchyňu ako miesto pre regrutovanie kriminálnikov, ktorých následne poveruje rôznymi krádežami a vraždami. Pomáha mu pritom jeho krásna asistentka, sestrička Judy Malvernová (Wanda McKay). Okrem toho na nich vykonáva sériu experimentov, ktoré ich premieňajú na bytosti podobné nemŕtvym. Počas dňa hrá Wagner rolu zanieteného profesora Brennera, ktorý svojim študentom prednáša o podstate ľudskej prirodzenosti. Jeden z nich, Richard Dennison (John Archer), sa v rámci výskumu na túto tému pre seminárnu prácu rozhodne navštíviť vývarovňu, kde pracuje jeho priateľka Judy. Problémom je, že práve tu Brenner alias Wagner realizuje svoje nekalé aktivity. Keď Wagner premení aj Richarda na zombieho, Judy ho začne podozrievať a zavolá políciu. Profesor sa pri pokuse o útek neštíti ísť cez mŕtvoly, a to doslova... (matriosa)

(více)

Recenze (4)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Na to, že to má sedmdesátiprocentní hodnocení, mě tedy tento film neoslovil. Sice má Lugosiho, příjemný závěr, překrásnou Wandu McKayovou (ta holka měla obrovskej potenciál, jako herečka i jako krasotinka, by mě zajímalo, proč je její největší úspěch pár krimihororů s Lugosim) a relativně ucházející atmosféru, ale možná začínám být těmi kriminálkami vydávanými za horory jen proto, že tam někdo vraždí, mírně přesycený. A i když je nevinně se usmívající rozzářený Bela okouzlující skoro až k sežrání, nějak jsem ten film nesežral. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film s hodinovou stopáží kterej určitě neurazí ale na druhou stranu mi přišlo, že se z něho dalo vymáčknout ještě víc. Bela Lugosi vede e filmu dvojí život a to jako profesor Brenner a jako majitel vývařovny Karl Wagner kde se schází různé kriminální živly s kterými posléze provádí svoje špinavé kšefty. Společníci se tu točí jak na běžícím páse a mrtvoly přibývají. Ve městě přibývají i krádeže. Do toho je tu ještě doktor kterej ty co Karl Wagner(Lugosi) se svými společníky zabije, oživuje a dělá z nich něco jako zombie(ti ale ve filmu dostanou pramálo prostoru). To však ale Wagner neví. Na konci ale nastane příležitost k seznámení. 3hvězdy ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Bowery at Midnight je pomerne slušná kriminálka. Bela Lugosi sa na prvý pohľad javí ako láskavý filantrop, no v skutočnosti je to vrah a zlodej. Jeho postavu som mu celkom veril a ten jeho dobrosrdečný úsmev ma úplne dostal. Najviac ma však potešil schizofrenický doktor, ktorý mal bohužiaľ pramálo priestoru a v príbehu nevyužili jeho potenciál. Poza chrbát svojho šéfa (Lugusiho) tajne oživuje mŕtvoly. Škoda, že sa táto linka vo filme objavila len krátko a v podstate len poprela, čo ľudia dovtedy vedeli o zombiekoch bez nejakého väčšieho zmyslu. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

V Hostinci U Bely Lugosiho se scházejí tuláci, bezdomovci a různé podvratné živly, které usměvavý hostinský Karl Wagner (Bela Lugosi) využívá pro své zločinecké aktivity. Žádný z jeho spolupachatelů si však před ním nemůže být jist životem. Profesor psychologie Frederick Brenner (opět Bela Lugosi) vede spokojený, i když možná stereotypní život se svou ženou, snaží se dopsat knihu a přednáší na univerzitě. Jeho žena si stěžuje, že by mohl být častěji doma, a ze spaní ho budí noční můry. Bowery at Midnight představuje Belu Lugosiho v dvojroli v tomto celkem zajímavém, i když nijak napínavém ani strhujícím, snímku. Rozuzlení je také docela zajímavé, ale na konci chybí nějaká dramatičtější gradace. Lehké náznaky sci-fi a ten pošahaný doktor mi tam taky moc neseděly. Ale celkově vzato Bowery at Midnight byla příjemně strávená hodinka s Belou Lugosim. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama