Reklama

Reklama

Abbott and Costello Meet Frankenstein

  • USA Bud Abbott and Lou Costello Meet Frankenstein
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva poštovní úředníčci v podání Abbotta a Costella převezmou jednoho dne dvě bedny, obsahující Draculu a Frankensteinovo monstrum, jež jsou určeny jistému McDogellovi do jeho domu hrůzy. Bedny se snaží zadržet také Lon Chayne jako Lawrence Talbot - Vlčí muž. Costello věří, že Dracula a monstrum jsou skuteční a brzy se o tom také přesvědčí, když oba ,,exponáty" ožijí. Abbott u toho není a tak mu nevěří. V té době přijíždí Talbot a spolu s Costellem přesvědčí Abotta, aby jim pomohl v pátrání po zmizelých. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

honajz 

všechny recenze uživatele

Za ten konec ty tři hvězdy slabé dám, ale jinak mne to poněkud nudilo. Ne že by některé scénky nebyly vtipné nebo alespoň jemno-humorné, ale až tak moc jich nebylo a některé vtípky se začaly časem opakovat. Také to hledání v lese během maškarního plesu mi přišlo, že nemá moc logiku. Šlo to myslím i víc rozehrát a postavit ta monstra proti sobě, což se sice částečně odehraje v tom závěru, ale pořád z toho šlo vytěžit daleko víc. Potěšilo mě ale, že Drakulu hraje Bela Lugosi a že u Frankensteinova monstra se odkázali tvůrci na filmy 30, let ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Horrorová komédia s filmovými strašidlami štúdia Universal 30-tych a 40-tych rokov. Táto kombinácia Frankensteinovho monštra, Draculy, Vlkodlaka ( a Neviditeľného muža ) s bláznivou dvojicou komikov Abbottom a Costellom sa vydarila a ponúka nenáročnú zábavu. U nás neznáma dvojica začala spolupracovať v roku 1935 a za oceánom dosiahla veľké úspech vo filme, rádiu a neskôr aj v televízii. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Sice čtyři hvězdy, ale zdůrazňuju, že dost slabé (to je ta nevýhoda zdejší příliš úzké hodnotící škály). První polovina mě dokonce vysloveně zklamala, protože humor obskurní dvojice Abbott & Costello mi přijde stejně legrační jako třeba u dalších podivínů Laurela a Hardyho - tedy vůbec. Čím víc jsou ale vidět jednotlivá universalácká monstra, tím je to lepší a lepší, a když dojde k finále s běsnícím Frankensteinovým monstrem, tetelil jsem se blahem jako u původních originálních kousků. A kromě toho mě moc potěšil Lon Chaney jako Vlčí muž (ten jeho smutnej pohled, to je radost) a závěrečný vtípek s Neviditelným mužem. Na druhou stranu: na Lugosim je vidět, že už opravdu nemohl, má i minimální prostor a je na něj už smutný pohled. I proto je tento film z určitého pohledu strašně smutný až nostalgický: jedna éra definitivně skončila... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Milá paródia/pokračovanie/ pocta jedného veľkého hororového fenoménu. Hodiť dvoch komikov medzi súboj titanov bol veľmi osviežujúci nápad. Nič iného sa vlastne po 18 tich rokoch fungovania série ani nedalo spraviť. Veľká škoda, že chýba Karloff, pretože Channey aj Lugosi si to veľmi užívajú. Ale Mladý Frankenstein je predsa len trochu lepší. Snáď sa niečoho podobného dočkáme aj pri Avengers. 8/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Že universalovské monštrá vedeli aj baviť a nielen strašiť, to dokazuje tento vkusný a vtipný snímok, ktorý má podobnú atmošku, ako jeho slávnejší, vážnejší bračekovia a k tomu aj niekoľko originálnych gagov. Môj prvý zárez vo filmografii tejto v USA mimoriadne populárnej komediálnej dvojice a zrejme nie posledný. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (24)

  • Představitel Frankensteinova monstra Glenn Strange zakopl o kabel a poranil si kotník. Představitel Vlčího muže Lon Chaney jr. (monstrum hrál ve snímku Frankensteinův duch) neměl ten den žádné natáčení, a tak se nechal nalíčit jako Monstrum a zastoupil Glenna Strange ve scéně, kdy monstrum vyhazuje z okna Dr. Mornaye. (liquido26)
  • Představitelé hlavních monster - Glenn Strange (Frankensteinovo Monstrum), Lon Chaney jr. (Vlčí muž) i Bela Lugosi (Drákula) hráli všichni Frankensteinovo monstrum již v dřívějších filmech od Universalu. (liquido26)
  • Glenn Strange mluví v roli Frankensteinova monstra na plátně vůbec poprvé. Monstrum v tomto snímku mluví poprvé od filmu Frankensteinův duch. (liquido26)

Reklama

Reklama