Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a hledač pokladů Jackie odvážně získá v jednom starobylém městě v poušti zbraň patřící k výzbroji bohů. Ovšem strážci zbraní nejsou ochotni vzdát se svého pokladu. Členové kmenu unesou Jackieho přítelkyni Loreleii, aby ho tím přinutili k vydání všech zbraní patřících k výzbroji bohů. Vysvobození dívky není snadným úkolem, jelikož na cestě jsou uložené různé nástrahy, číhají na něj odvážné amazonky a zlostný čaroděj. Jméno Jackie Chan je už dobře známo nejen mezi milovníky bojových umění, kteří se kochají pohledem na jeho bravurní kung-fung scény, ale okouzlují nás i jeho komedie. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme se spoustou humoru, který je pro něj tak charakteristický a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (Klub Publishing)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (188)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jeden z Jackieho nejslavnějších filmů, který já osobně považuji za jeden z nejhorších.Může za to hlavně zoufale infantilní humor a příšerně nesympatické obsazení, každý neakční záběr je neuvěřitelně otravný, dialogy hloupoučké a vůbec celé je to takové strašně naivní a dětincké.Je to docela paradox, jelikož dvojku zase považuju za úžasný film.Nevim, prostě mě jednička nikdy nesedla a viděl sem jí všeho všudy 2x.Díky bohu za dvojku.45%. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Jackie tentokrát jako lovec pokladů pomáhá svému kamarádovi Alanovi vysvobodit jeho přítelkyni ze spárů kultu Materialistů. No Jackie rozhodně za svou kariéru natočil lepší filmy, druhou stranu i pár horšich. Božská relikvie je někde mezi. Příběh jako takový není špatný, ale není podán tím správným způsobem. Například vyobrazení hlavních nepřátel tedy kultu vyvolává spíš úsměv než obavy, protože ačkoli jsou prezentováni jako požitkáři a výrobci drog, tak vypadají jako ti nejzbožnější katoličtí mniši, ještě k tomu se modlí k jakémusi dračímu bohovi, což na to, že jsou Evropané je poněkud zvláštní a navíc jejich hlavní centrálou je ošuntělý barák kdesi v Chorvatsku. Druhá moje výtka bude směřovat k Alanu Tamovi, který měl být spoluhráčem Jackieho jako ve zlatých časech Sammo Hung, ale bohužel Alan propadl na celé čáře, ačkoli právě jeho postava ustrašeného zpěváka měla být ta vtipná, tak je pouze otravná. Na druhou stranu máme na začátku a na konci dvě povedené bitky a samotný konec také zlepšuje celkový dojem. Božská relikvie není film bezchybný, ale je koukatelný a to je hlavní. ()

Reklama

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Žádným extra fanouškem Jackieho Chana nejsem, ovšem před jeho kaskadérskými kousky (často i za hranicí smrti) musím smeknout své pomyslné tupé. Navrch snímky, které jsem viděl z jeho hongkongská tvorby, bych mohl spočítat na prstech jedné ruky, bylo tedy na čase doplnit si nějaké ty mezery. Božská relikvie je pro mě takovým slabším bratříčkem Indyho a Bonda, s Jackieho klasickým, pomalu až groteskním humorem, ovšem s neuvěřitelně nápaditými (taktéž pro něj klasickými) kaskadérskými výkony. Takže vlastně pomalu jako celá tvorba nejznámějšího čínského parkouristy, patřící však k těm vydařenějším kouskům. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jackie vzdycky miloval Spielbergove filmy, takze neprekvapi, ze natocil svoju variaciu na Indiana Jonesa, ktory cti jeho komedialno dobrodruzny styl, ale zaroven ho nijak nevykrada. Kto sa tesi na nonstop bitky, tak bude sklamany. Okrem kratkeho uvodu sa poriadnej porcie dockame az vo finale. A aj v nom sa väcsinou jedna len o kratke strety skôr zamerane na humornu stranku. Najlepsiu bitku ma Jackie so stvoricou namakanych cernosiek, ktorym doslova natrepe aj prsia. Tato bitka je famozne prevedena s mnozstvom uchvatnych padov. Rozum a pozorne oko si sice obcas vsimne pomocne lana, ale napriek tomu pôsobia vsetky tie pady velmi hodnoverne. Z akcnych scen je dalsim velkym lakadlom velka automobilova nahanacka s mnozstvom sialenych preskovov a kotrmelcov aut. Jackie tentokrat jazdi na extra peknom prototype auta, ktoreho znacku Jackieho fanusikom ani netreba pripominat. Ale pri vsetkych tych karamboloch sa najdu aj nejake skodovky. Film sa väcsinu stopaze sustredi na patranie po unesenej Jackieho kamaratke, ktore ponuka mnozstvo typicky Chanovskych vtipnych scen. Trochu v kontraste k tomu je uvodna prestrelka pri ktorej unesu tu priatelku, pretoze sa dockame aj krvavych priestrielov do tvare jak z Kmotra. Ale ten mix situacnej komiky a brutality v akcnych scenam mi vzdy sedel. Co mi trochu vadi je, ze Jackieho postava az prilis casto spomina, ze jej ide len o peniaze. Ale nakoniec urobi spravnu vec. A za zmienku stoji vtipny trademark so zuvackami. V zaverecnych titulkoch sa dockame smutne slavneho nevydareneho Jackieho skoku na strom a nasledneho padu pri ktorom si rozbil kokos a takmer zomrel. Bola by to velka skoda, pretoze by sme prisli o mnozstvo peciek, ktore Jackie potom natocil. Inak pôvodne film zacal rezirovat Eric Tsang, ale po tej nehode sa natacanie prerusilo a potom uz Eric nemal cas, tak reziu prevzal Jackie. Neviem ci tu je menej bitiek kvôli tej nehode z ktorej sa mozno este nestihol naplno zotavit alebo Jackie chcel natocit tradicnejsi dobrodruzny film, ale mne to nevadi a aj v tomto prevedeni je to kvalitny film, ktory stoji za to. Vdaka kratkej stopazi to rozhodne ani na chvilu nenudi. Prave naopak, vzdy mi film ubehne tak rychlo, ze by som chcel, aby bol dlhsi. Okrem verzie ktora vysla u nas na VHS a DVD existuje o nejakych 10 minut predlzena verzia, ktora naviac obsahuje dalsie vtipne sceny. Takze kto ma rad Jackieho humor, tak nech siahne po nej a komu ide len o akciu, tak nech ostane pri tej kratsej verzii. U mna su obidve za 8/10. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Niektorým slávnym filmom z časov dávno minulých je lepšie sa v dnešnej dobe radšej vyhnúť, lebo len budete krútiť hlavou nad tým, kde sa vzali tie vysoké hodnotenia. A toto je modelový príklad. Technické kvality sú zo súčasného pohľadu skrátka tristné, vyzerá to ako nejaký amatérsky fan film a má aj tomu zodpovedajúcu zápletku a príbeh. Jackie Chan, hlavné lákadlo, okrem našľapaného a zábavného úteku pred kanibalmi z úvodu filmu neukázal v podstate nič zo svojho slávneho bojového repertoáru, za to zakrneným hereckým ma trápil celý čas. 5/10 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Kolem 55. minuty Jackie Chan vyjíždí na motorce terénem prudký kopec a jakmile z motorky spadne a vyhlíží, kudy bude pokračovat vzhůru, vidíme záběr na stejné místo mezi stromy, které už předtím vyjížděl na motorce. (džanik)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama