Reklama

Reklama

The Black Gestapo

  • USA Black Enforcers (více)

Obsahy(1)

Aby mohl uniknout z mizérie na předměstí Watts, zformuje generál Ahmed armádu ze stoupenců black power. Ta se pak stará o distribuci potravin a o lékařskou péči pro neutlačovanější černošské komunity v USA. Aby mohl čelit mafii, která narušuje poklidný maloobchod, vytvoří pravá ruka generála Ahmeda, plukovník Kojah, novou domobrannou jednotku. Avšak, když se nechá omámit pocitem nabyté moci, začne pomalu terorizovat obyvatele ghetta. Generál Ahmed, který byl ze své armády vystrnaděn, bude muset sebrat veškerou svou zkušenost z působení v městské guerille, aby mohl čelit nové fašistické hrozbě... (ČSFD)

(více)

Recenze (7)

JFL 

všechny recenze uživatele

Zavile kontrarevoluční exploatačku vytvořili bílí tvůrci s ambicí nakapsovat se na trendu blaxploitation filmů a současně káravě varovat před nebezpečím hnutí Černí panteři. Opásáni trashovým alibismem velkých témat a jalového zpracování, které stejný tým prokázal již u nazisploitation "Love Camp 7" (1969) či šokantního "A Climax of Blue Power" (1974), lavírují na hraně nevkusu a nezřízené pokleslé zábavy. Chtělo by se říci, že se jen nevinně pokoušejí v rámci trendu blaxploitation oživit klasické kategorie exploatačních a brakových filmů, podobně jako to už o tři roky dříve předvedli v absurdní variaci na béčka o vyšinutých vědcích a jejich výtvorech v "The Thing with Two Heads". Jenže tentokrát s tou kombinací nazisploitation a černošských motivů přeci jen trefili blíže k tomu, jak Čermné pantery viděli Richard Nixon a jeho kolegové, než jak je vnímala afroamerická komunita. Nicméně stranou této problematické roviny zůstává "The Black Gestapo" skvostným laciným trashem, kde pozornost diváka udržuje stabilní přísun kečupových výjevů a obnažených ňader (dokonce včetně Uschi Digard), než nastoupí velkolepé finále, které působí jak ošvédované "Komando". ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Opravdu zvláštní, řekl bych že až skoro bláznivý film, opět za četné spolupráce Frost/Bishop. Předtím třeba "Love Camp 7" nebo "Chain Gang Women". Oba jsem viděl, první byl praotec subžánru naziexploitation, duhý takový nepovedený WIP sexploitation..V úvodu tohoto filmu divák vidí záznam z archivního dokumentu v podobě pochodu nacistické armády s jejich neslavným pozdravem Sieg Heil? Černoši zde naopak vykřikují něco jako "revenge" se zaťatou pěstí! No dobře, říkal jsem si to byla mohla bejt pecka. Bohužel zdání klame a jako mí hodnotící kolegové bych to zas až tak dobře neviděl. Po technické stránce šlo o vyloženě špatný a nezvládnutý blaxploitation, herecké výkony ty byly snad ještě horší, nahota ve filmu byla vesměs nesmyslná (spíš jako nezbytný doplněk), konec ve stylu Arnoldových nebo Stallonových akčních filmů (1 proti 100) hodně, hodně moc neuvěřitelný, ale přesto pro někoho to mohla být i docela dobrá zábava ve stylu funky, tedy jak se to vezme:-) Čekal jsem však trochu něco jiného, ty Černé barety (Black Gestapo) bych vyškrtl a nechal tam, resp. držel bych se toho dobře rozjetého dění okolo Červených, původní Peoples armády v boji proti tomu bílému zločineckému syndikátu, který se odehrával do první daleko lepší půle (a který jsem tak naivně očekával i nakonec) pak vjel film pro mě do zcela nepochopitelné slepé zatáčky a opravdu už za moc nestál. Bílý gang, jako by se vypařil a já nechápal proč. Jednu z rolí bílých gaunerů si zde zahrál i sám režisér to jen tak na okraj. Nejlepší scéna, krom uříznutého penisu, byla asi ta na silnici, kdy jeden z bílých gangsterů, je vyřazen autem plným bílých koček patřících k Černému gestapu. Ale i přesto pokud jste ji dobře sledovali a vnímali, to že přežil ten pád s kopce byla až druhá věc ale i tahle scéna bohužel byla technicky nemožná. Jak z jedné tak i z druhé strany...No nic za 2,5/5*. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Exploatačný trash, ktorý poskytuje všetko, čo názov sľubuje a to vrátane úvodných titulkov s Hitlerom, esesáckych uniforiem, či černošských bojovníkov vykrikujúcich "sieg heil" so vztýčenou pravicou a zavretou päsťou. A k tomu požehnane veľa nahotiniek. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude o dost větší nářez, než co jsem nakonec dostal, myslel jsem, že to bude pořádně drsné, ale snímek se spokojuje jenom s pár scénami, které skutečně stojí za to. Třeba spláchnutí, to mě opravdu dostalo. Jinak se ale jede spíše na nudu a na spoustu keců, té akce tolik není. ()

Vakomlok 

všechny recenze uživatele

Nad tímto filmem trochu zůstává rozum stát, ale má to prostě svoje kouzlo. Banda drsných a kladných černochů se snaží zatočit s gangem zlých a záporných bělochů.Před třiceti lety tvůrci film nejspíš prohlašovali za drama, v roce 2010 je to výborná crazy komedie. Pokud máte blaxploitation rádi, tohle Vás zaručeně nadchne. ()

Reklama

Reklama