Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatiaľ čo zamestnankyňa nákupného centra Laura Reiser (Nina Hoss) tajne vynáša zo skladu proviant, krytá svojou kolegyňou a priateľkou Verou (Astrid Meyerfeldt), mladý, inteligentný, ale samoľúby predajca áut Philipp Gerber (Benno Fürmann) vo chvíli nepozornosti zrazí svojim autom malého Paula, Laurinho syna. Pocity viny a výčitky svedomia ho prinútia vyhľadať zúfalú matku so synom v nemocnici. Chlapec sa však z kómy nečakane preberá a k plánovanému priznaniu nedôjde. Philipp sa vracia k svojmu normálne zabehnutému životnému štýlu a ožení sa so svojou priateľkou Katjou (Antje Westermann). Po návrate zo svadobnej cesty mu ale kríž na mieste autonehody napovie, že všetko asi nie je v poriadku... (sochoking)

(více)

Recenze (3)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Christian Petzold pro mně počtvrté, kvalitativně někde mezi Die Innere Sicherheit a Gespenster, poprvé (i když vlastně podruhé) s Ninou Hoss a opět autonehoda. Snímek se osmdesát minut šíleně vleče, sledovat chlapa, který srazil ženské syna, ujel a potom ji celou dobu vpodstatě stalkuje je neuvěřitelná nuda, naštěstí v závěrečné pětiminutovce přijde vysvobození s morálním poučením. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak nemecka kinematografia tentokrat vyplodila dobry film o autonehode ale aj o vycitkach svedomia, beznej rutine pracovnych rokov ... ovsem nie vsetko je v poriadku jaxa na prvy pohlad zda - a to sa este bude riesit. Rezisersky namakane, som sa prilepil k filmu a zazral som sa don, nuda nehrozila, takze napokon spokojnost, aj s reziserom, aj s hereckymi vykonmi : 72 % ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Wolfsburg. Proč zrovna město a proč zrovna Wolfsburg? S továrnou Volkswagen na obzoru? Město, které se do roku 1945 jmenovalo Stadt des KdF-Wagens bei Fallersleben (Město vozu "Kraft durch Freude"). KdF (Síla nabytá z radosti, či jinak podobně) byla organizace založená v roce 1933 a v dalším roce ratifikovaná Hitlerem jako: "„Das Ziel der Deutschen Arbeitsfront ist die Bildung einer wirklichen Volks- und Leistungsgemeinschaft aller Deutschen. - Cíl německé pracovní fronty spočívá ve vytvoření skutečné lidové a na výkon zaměřené pospolitosti všech Němců". Ve Volkswagen Wolfsburg, kde se před válkou vyráběla osobní auta pro nacistickou elitu, se to projevilo zvlášť markantně; Wolfburg dosud patří mezi města s nejvyšší životní úrovní v SRN. - A když několikrát nahlédneme do bytu Philippa Gerbera, vidíme jen luxus a nevkus až mrazí. Tedy pro zápletku děje / místo jak dělané. Dalším zásadním okamžikem je syndrom "smrt cyklisty", prohmataný již v několika filmech, a v podstatě černá můra všech cyklistů. Mám tři kamarády v invalidním důchodu po střetu s autem, a já sám: letos mě auto narazilo při odbočování do levé ruky na dělicí čáře silnice, a přitom udělalo myšku, aby nenarazilo do protějšího vozidla, loni mě srazilo auto, které zajelo na parkoviště a okamžitě couvalo, předloni mě tahač s přívěsem zatlačil do příkopu. Co bude příští rok, pokud se ho dožiji? Petzoldův film, i když kromě závěru nepřináší mnoho nového, je mimořádně aktuální pojednáním vztahů, které v krizové situaci řeší střední třída v Německu. A co je aktuální pro Němce, bude pro Čechy aktuální dříve či později ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama