Reklama

Reklama

Libido

Trailer

Obsahy(1)

Mladý muž menom Christian nemal krásne detstvo - v minulosti bol zneuživaný vlastným otcom. Keď so svojou ženou prichádza do starej vily, ktorú vlastnil jeho otec, začína mať pocit, že sa pravdepodobne stál sexuálnym maniakom tak, ako jeho otec. Vila sa mení na strašidelné miesto, pretože Christianova túžba sa práve začína viditeľne meniť. (TomX2)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

giallo 

všechny recenze uživatele

Ernesto Gastaldi to byl ve světě giallo filmů pojem. Více než 10 filmů (včetně Torsa), ke kterým napsal scénáře, mluví za vše. Na pole gialla nevstoupil, ale jen jako scénárista nýbrž i jako režisér. Jen rok po fenomenálním Bavově Sei donne per l'assassino totiž natočil a napsal Libido. Libido rozhodně nejde, ale ve šlépějích výše zmiňovaného Bavova filmu, spíše jde o thriller Hitchcockova formátu, které velmi často na přelomu 60-tých a 70-tých let točil Umerto Lenzi. To, že se Gastaldi později výhradně věnoval psaním scénářům, je na tomto giallu velmi vidět. Scénář, totiž celý film doslova táhne a dokáže divákovi pořádně zamotat hlavu. Také audio-vizuální stránka, jenž k tomuto žánru neoddělitelně patří, je na svoji dobu na vysoké úrovni (zejména scény v zrcadlové ložnici jsou velmi zdařilé). Na 60. léta jde o opravdový, bohužel zapomenutý žlutý klenot...PS: Gastaldi navázal na Libido o dvě dekády později filmem Notturno con grida. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výborné! Spíše než giallo v tom vidím gotický horror. Starý dům(připomíná spíše hrad) plný neklidných stínů, většina snímku se odehrává v noci, navíc se k tomu přidá bouře (chybí už jen zlověstná mlha), tajemno a pěnící se moře zvěstující cosi zlověstného. Hlavní hrdina má trumatizující zážitek z dětsví, který se ve starém domě nebezpečně rozjitří. Největší problém se týká obrovského majetku. Paul jej má zdědit za tři měsíce pod podmínkou, že bude duševně zdráv. Naštěstí má po boku milovanou ženu a k ruce chápajícího správce majetku s jeho půvabnou manželkou, kteří nedopustí, aby Paul zešílel. Tak proč jsou zdi domu plné hrůzy, proč se křeslo samo pohybuje a proč se z otcovy dýmky, který spáchal před dvaceti lety sebevraždu, kouří? Chtěl jsem dát 4*, ovšem za skvostný konec musím přihodit pátou. Zhlédnuto v rámci výzvy od petera12. Děkuji! ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní thriller, čerpající z freudovských zvráceností a obvyklých kriminálních zápletek. Kladem jsou "gotické" milié starobylého zámku a typizované ženské postavy, naivní blondýnky a záhadné brunety. Typická braková oddechovka z 60. let, jejíž expresionistickou účinnost umocňuje černobílý obraz. Přesněji 3,5. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zajímavý thriller, ranné pre-giallo, které jako by navazovalo na své prvotní žánrové věci od otce gialla Maria Bavy "Girl Who Knew Too Much" à la Hitchcock a první skutečné giallo "Sei donne per l'assassino". Patří do této skupiny a přitom ho nikdo nezná. Film je černobílý jako skutečně jedno z mála giall, to ještě více zvyšuje výsledný efekt, má atraktivní zámecké umístění, dobrou atmosféru, film mně připomněl "Paranoiu" a některé jiné filmy od Hammeru. Opravdu celkem příjemně se na něj dívalo. Gastaldi nebyl Bava, nicméně jeho scénáře (na některých se v uvozovkách jen spolupodílel), především ty pozdější tak od roku '70, jsou fenomenální a patří téměř k těm nejlepším žánrovým věcičkám z vod giall, polizeisca atd. Pro zajímavost, stačí se mrknout na IMDb : www.imdb.com/name/nm0002759/ . Film byl vyroben za necelé 3 týdny, po vizuální stránce ve srovnání s Bavou strádá, rozpočet nebyl také kdovíjaký. To, v čem se však vyrovná, je znamenitý a velmi inteligentní scénář, velké množství chytrých zápletek spolu s falešnými stopami, obzvláště pak s brzkým příchodem vrcholu filmu. Herecké výkony také ušly (líbila se mi ta blondýnka a její svůdný taneček). Myslím si že příznivci gialla, především toho raného (63-70), kterého mnoho není, by si tento raritní opravdu vytříbený eurohor neměli nechat ujít. Škoda jen té kvality (vhsrip), která může někoho odradit, film doposud nikdy nevyšel na legálním dvd. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že vo filme vystupuje pomerne nesympatické herecké osadenstvo bez nejakej výraznejšej charizmy, disponuje ale vynikajúcim scenárom, tak šikovne poprepletaným nitkami minulosti hlavného hrdinu s fragmentami jeho súčasného života, až je k nemu napísať nejaký zmysluplný obsah bez vyzradenia pointy takmer nemožné. Na dôvažok by sa tu našlo aj niekoľko výborných, atmosferických scén, ktoré dodávajú príbehu na tajomnosti. Ja som celkom spokojný, škoda, že je snímok tak málo známy, pozornosť si iste zaslúži. 75/100 ()

Zajímavosti (1)

  • Film bol natočený za 18 dní. (TomX2)

Reklama

Reklama