Reklama

Reklama

Pouštní tygři

  • Itálie Kaput lager - gli ultimi giorni delle SS (více)

Afrika, II- světová válka. Skupině amerických vojáků se podařilo uprchnout z německého koncentračního tábora. Uprchlíci jsou nemilosrdně pronásledováni Němci a musejí čelit dvěma krutým protivníkům - svým pronásledovatelům a nesnesitelnému horku pouště. (Hamer Film)

Recenze (6)

Noddy odpad!

všechny recenze uživatele

Kolega dwi už vlastne napísal všetko. Podľa mňa je to ešte niekde hlboko pod kategóriou odpad! - akási žumpa. Doteraz som nemal veľkú mienku o talianskych "taktiež" vojnových filmoch, ale toto, toto už je fakt sila!!! ()

Reklama

Dárius 

všechny recenze uživatele

Jedna jediná hvězda za prvky erotiky.Z vojenského hlediska-naprosté fiasko.Vždyt tvůrci téhle patlaniny zapoměli dát německým vojákům i pořádné uniformy.Viděli někdy jak vypadá znak SS na výložkách uniforem?Vojenská technika-Italská,jestli jsem viděl ve filmu jeden samopal"schmeisser"-MP 40-tak to je tak všechno.Další omyl v mé zbírce zapříčiněný prodejcem. ()

dwi odpad!

všechny recenze uživatele

V sedmdesátých letech se přímo roztrhl pytel se specifickým subžánrem nazi filmů, jejichž děj byl až na několik výjimek úplně stejný. Bohužel i Luigi Batzella v drtivé míře přebírá schémata z již dříve natočených snímků, přičemž se alespoň u něj projevuje snaha o akčnější tempo. Neopouští sice osvědčený model děje - zajetí, pokus o přežití, útěk a následné pronásledování - ale míru šokujících scén potlačuje na nezbytné minimum. Příběh je zasazen do severní Afriky během druhé světové války, kde hrst amerických a britských vojáků má za úkol zlikvidovat jedno německé stanoviště. Po úspěšné misi je však část z nich zajata a odvlečena do místního provizorního lágru. Vedoucí pozici zde zastává fanatický generál, který s vězni zachází jako s kusem hadru. Jak už bývá zvykem, za rouškou vězeňského tábora se odehrávají dekadentní orgie v orientálním hávu, jejichž aktéři jsou různě morálně zvrhlí. Místní doktorka se nechává ráda bičovat od sestry, generál má naopak sklon laškovat s chlapci. Po několika klišoidních dialozích se hrstka zajatců vydává na útěk, a to natolik inteligentní, že rozum dostává na frak. Místo přestříhání ostnatých drátů volí vojáci raději razantnější metodu - granát. Samozřejmě vyburcují celý tábor a honba může začít. Je až neuvěřitelné, kolik nelogičností se podařilo režisérovi do příběhu zakomponovat (dále např. zajetí doktorky). Co se týče akčních scén, nejen že je poznat těžká absence peněz, ale i jejich celková choreografie je dosti pochybná (přestřelky jsou ubohé, v několika případech při výbuchu granátu se herci obtěžují odskočit až za několik sekund atd.). A kdo by se těšil alespoň na nějaký zajímavý konec, můžu ho okamžitě zklamat, neboť takový bludný závěr je prostě otřesný. ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Po SS Hell Camp jsem od tohodle čekal dost, ale dostal jsem vcelku nudný válečný drama. Nějakej ten sexík a nějaký to mučení na obě pohlaví tu je, ale to je asi tak všechno co diváka může zaujmout. Scény z bitev jsou strašné, příběh je vo hovně, postavy se chovají tak že by jeden brečel. Scénář a celková režie se v tomhle případě prostě nepovedli. Ale co mě docela překvapilo bylo usekávání kabanosů tamějších zajatců. To byl si jen tak dneska někdo nedovolil (samozřejmě se bavíme o kinematografii). Film jsem stáhnul v otřesný kvalitě z wipfilms.net,ale jsem rád že jsem to alespoň mohl zhlédnout. Jako nazisploitation slabý, jako válečnej film ještě slabší, jako trash minimálně zajímavý a šokující to je jen trochu. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama