Reklama

Reklama

Old Mother Riley Meets the Vampire

Recenze (4)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Když v mé oblíbené dětské knížce Tři pátrači: Tajemství strašidelného zámku říká postava někdejšího hororového herce Stevena Terrilla (která byla velmi očividně napsána podle Lona Chaneye), že v 50. letech došlo k úpadku skutečného hororu, že se v něm nyní všichni jen pitvoří a jsou dělány komičtější a komičtější, autor knihy musel mít na mysli filmy přesně takové, jako je Mother Riley Meets the Vampire aka Vampire Over London. Je tu prostě všechno špatně a je mi až smutno, že právě Bela Lugosi vlezl do takového nesmyslu, který je postavený jen na šklebech Arthura Lucana jako potrhlé staré dámy. Hrůza. Nechci se postavit do zástupů jednoznačných haterů jednoho z nejhorších českých režisérů, ale přesně takhle by dopadlo, kdyby horor točil Zdeněk Troška. Ne, ne a zase ne. ()

Reklama

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná parodie na horory a možná taky trochu na seriál Phantom Creeps, kde vtipy někdy hraničí až s trapností a dost často je využíváno urážek, hlavně na adresu matky Riley. Je pravda, že je tam několik okamžiků, kterým se dá zasmát. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Britský totálně béčkový nicméně nečekaně zábavný komediální horor s Belou Lugosim (který se nepochopitelně neobjevuje v titulkách, i když tu hraje jednu z hlavních rolí). Příběh je ztřeštěný a totálně přitažený za vlasy. Anglii ovládá strach z šílence, který si říká The Vampire (Bela Lugosi). Do světa vysílá legendy o tom, že je potomek jiného upíra barona von Houssena a připisuje se mu několik záhadných zmizení mladých žen. Ve skutečnosti se ale jedná o šíleného vědce, který se chystá vyrobit armádu 50 000 robotů, kteří myslí stejně jako lidé. Zatím má jen jednoho :-))) No a právě tento robot se omylem dostane do domu paní Rileyové (zatímco The Vampire, který také používá pseudonym Dr. Riley, obdrží nádobí po jejím zesnulém strýci). Paní Rileyová je pak robotem unesena a dostává se do Vampirova domu a ten si jí tam najme jako uklízečku. Bela Lugosi si zde odehrál svojí klasiku - šíleného vědce, objevuje se tady také ve svém drákulovském upírském plášti a spí v rakvi. Belu prostě žeru, ale hlavní pozornost zde na sebe strhává představitel paní Rileyové (hrál jí britský komik Arthur Lucan, popravdě jsem si toho během filmu vůbec nevšiml a dozvěděl se to až z imdb :-)), což je totálně potřeštěná, lehce připitá, přeafektovaná a uječená britská babka (podobný typ se hodně objevoval ve scénkách Monty Pythonů). Kromě ní se zde vyskytuje ještě několik absurdních postav. Celkově musím říct, že tento film pro mě byl velice milým překvapením. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama