Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Albert L. Tuttle (Jack Haley) je agent pojišťovny Emperor Life Insurance a vyráží pojistit excentrického milionáře Cyruse J. Rutherforda, který si ho objednal do svého domu s astronomickou observatoří, kde žije. No jo, jenže dorazí rovnou na předčítání závěti zemřelého, barák je plný dychtivých příbuzných, které zajímá hlavně kdo a kolik dostane. V závěti jsou ale pouráženi a odkazy mají dvě podmínky – jednak, že zesnulý nebude uložen do země, ale do skleněné rakve, která bude vystavena na vrcholku observatoře, a za druhé, že než to bude hotovo, musí žít v domě. Protože je Albert omylem považován za policistu, požádá ho Cyrusova neteř Carol Dunlap (Jean Parker), aby zůstal a ohlídal celý proces. Některým truchlícím pozůstalým ale dojde, že čím méně jich zbude, tím větší budou podíly, takže v domě začne mírné vraždění. Slavný Bela Lugosi zde hraje komorníka Merkila, který neustále obchází a nabízí kávu (ne pravou brazilskou), kterou ale v obavě z jedu chce jen málokdo. Albert tedy musí odhalit vraha a dohlédnout na splnění podmínek. Smrt ale hrozí i jemu a v noci se v chodbách starého domu dějí podivné věci. Zvládne to? (Peabody)

(více)

Recenze (3)

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Tak tu opět máme klasiku - Starý dům plný tajných chodeb (tentokrát ještě okořeněný hvězdárnou na vrcholku), v něm úřaduje komorník Bela Lugosi se svým tácem s kávou a několik dědiců, co jsou ochotní se kvůli svému podílu klidně i zabít a sem tam se stane nějaká ta vraždička. Není to nic světovýho, ale jedná se o příjemnou oddechovou komedii, která sice neměla bůhví jakej rozpočet, ale zase nijak zvlášť lacině nepůsobí. Bohužel se vše odehrává příliš ve tmě a to vzhledem k nízké kvalitě obrazu není příliš dobře. Občas nebylo vidět skoro nic. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Pojišťovákovi se naskytne životní kšeft se známým boháčem. Když však dorazí do jeho domu, milionář je jaksi mrtev. Zato majetku chtivých dědiců je plný barák. Nebožtík odstupňoval v závěti co kdo dostane s určitou podmínkou, pokud nebude splněna, bude to přesně naopak. Jeho méně oblíbení dědicové se tak dávají do práce. V takové atmosféře si těžko někdo dá kávu. Pokud film bereme jako komedii a parodii na vše ostatní, tak to celkem funguje, hlavně díky Haleyovým průpovídkám. Naopak běhání po temných chodbách bylo zbytečné a nudné. Dokonce to mělo i pointu, ale trochu jinou, než jsem čekal. :-) 3,5*. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jako komedie to není vtipné a jako horor to je strašidelné asi jako Aleš Cibulka. Bely Lugosiho je tam trestuhodně málo, atmosféra není vůbec, naopak přebývají spousty zbytečných dialogů a naprosto nevhodná hudba. Ale abych jenom nelamentoval, fakt je, že se to celé nese v takovém povznesém duchu, s určitou nadsázkou, která připomíná skoro až Čtyři vraždy stačí, drahoušku (taky se tu občas otevřou dveře a vypadne z nich mrtvola), takže svým způsobem příjemné pokoukání to opravdu je: bohužel ale s tolika chybami, že nemohu hovořit jinak než jako o zklamání. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama