Reklama

Reklama

Biteu

všechny plakáty

Obsahy(1)

Film odohrávajúci sa v Kórei sleduje príbeh troch priateľov, ktorí sa vykašlú na školu. Hlavnou postavou je Min, drsný chlapec, ktorého ovdovená matka si rada vypije. Dej sa sústredí na jeho cestu zo strednej školy do podsvetia a ako mu jeden z jeho priateľov predstaví pôsobenie v kruhoch mafie. Minov život však komplikuje jeho románik s Romi, dievčaťom z vyšších kruhov, ktorého snom je študovať na prestížnej vysokej škole. (nessbeal)

(více)

Recenze (5)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Komiksová predloha miestami využivajúca finesy Wong Kar Wai-ovej práce s formou (napr. neónovy Fallen Angels), spracovaná do podoby generačného filmu, ktorý skvelo reflektuje viacero tém špecifických pre krajinu v dobe vzniku snímky (témou občas vyvoláva silné reminiscencie na Chingu). Spoločným znakom je živelnosť a dravosť. Dynamický ekonomický rast a s tým spojený boom životnej úrovne v Južnej Kóreji (možno až prirýchly) vystavil hlavne mladú generáciu zvýšenému tlaku z viacerých strán -> od nutnosti dobrého vzdelania na presadenie sa, ako i hľadanie vlastnej identity v rýchlo napredujúcom prostredí, kde podobne ako všade inde na svete, dezintegrácia vedie k pretlaku emócií a ventilovaniu deprivácie hlavne násilím. Zároveň spôsob, akým je násilie počas celého filmu neustále prítomne a doslova "bubloce" pod povrchom, odráža razantný nástup "talentom natlakovaného hrnca" zatiaľ poslednej generácie juhokórejských filmárov na prelome tisícročia. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní Jihokorejský akčně-romantický drama! V poslední době jsem shlídl hodně Korejských kousků, spousta z nich nijak nevynikala, ale tenhle starší je fakt super. Ještě mladej Woo-sung Jung zde hraje neuvěřitelnýho sympaťáka, kterej se potýká se složitým životem na ulici. Osud ho smýká mezi životní láskou, několika velkými kamarády a mafií. Jeho hlavní devízou je, že dobře vypdá a má strašnou ránu v pouličních bitkách. Těžko se mu může v soubojích někdo postavit. Ovšem i tak ho život pomalu semele, problémů stále přibývá a i když všechno co dělá, myslí jenom dobře pro druhé, nakonec se to vždy obrátí proti němu. Opravdu výbornej kousek, ve kterým nechybí nic od akce, přes přátelství mladíků stojících na opačných stranách zákona až po romantiku. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Opravdu, film zpomalovačkami, hudebním podkresem, barevnou paletou v převážně nočních reáliích a náladou místy Fallen Angels od Kar Waie silně připomíná. Vůbec bych ho ještě díky poměrně neučesané formě tipoval - nebýt herců - v první polovině na Hong Kong, a ne Koreu. Pak snímek klade důraz na typické propriety korejských gangsterek, což mu nebrání, aby se zadřel divákovi pod kůži. Woo-sung byl takový frajer už jen v Musovi... Adrian to s poukazem na sílící tlak na mladou generaci a zaklínání korejské společnosti úspěchem skvěle vystihl. Tento motiv se filmem výrazně prolíná (večerní škola apod.). A příměr k natlakovanému hrnci, co se týče následného skoku korejské kinematografie, je taktéž skvělý. Beat (jméno hrdinovy zamilované motorky) je hodně dobrý předskokan. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Woo-sung Jung před Válečníkem a ještě jako mladíček ve skvělým akčním drama, který se pro Jižní Koreu tradičně zabývá podsvětím, gangy a bitkama a to dost realisticky, ale nejde o vzestup a pád, ani o jiný budování kariéry, protože hlavní postava se drží hodně stranou, téměř vůbec se nezapojuje do žádných pochybných praktik a žije si svůj i bez toho složitej život, jde tu spíš o kamarádství, ale přesto je to výborný, i když by režisér nemusel v každý akční scéně používat zpomalenej a trahnej obraz. ()

muti 

všechny recenze uživatele

perfektny pribeh hlavneho hridnu menom Min a jeho dvoch kamaratov jeho priatelky Romy. Ona ma na rozdiel od nich ambicie dostat na na naj univerzitu. Dokaze sa vyrovnat s tlakom rodicov a spolocnosit?... Jeden priatel ma zaujem rozbehnut obchodik s jedlom, ibaze do hry sa dostane druhy, ktoreho prepusitli z basy. ten postupuje v gangsterskom rebricku, podla niekotrych az prilis rychlo. ako to cele dopadne a kto sa uspesne dozije zaverecnych tituliek? vyborny film ktory ma bavil cely cas, Min hlada zmyslu zivota po strednej skole. Chcel by byt zadobre s kazdym, no kazdy ma uplne odlisny sen. aky je sen Mina? hlavnej ulohe exceluje Woo-sung Jung! jedne z naj korjeskych filmov co som v poslednej dobe videl! ps: myslim ze zadovazenie strelnej zbrani v Korei musi byt ta najtazsia zalezitost ever. vsetci sa mlatia pastami, palkami a dokoncuju sa nozmi. pricom by v mnohych pripadoch vedel rozhodnut double uzi ;) koment: Flipnic, Adrian. ()

Reklama

Reklama