Reklama

Reklama

Primitif

  • USA Primitives
všechny plakáty

Obsahy(1)

Po nehodě voru v indonéské džungli se tři studenti antropologie a jejich průvodci pokusí o útěk z primitivního kmene kanibalů, který je zajal. Excentrický Tommy (Johann Mardjono), krásná Rita (Enny Haryono) a atletický Robert (Barry Prima) jsou naprosto odděleni od nejbližší civilizace. Podaří se jim přežít, uniknout a najít pomoc? (Epistemolog)

(více)

Recenze (6)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Kanibalský film bez kanibalů o kmeni, který vynalezl bumerangovou sekyrku (a těžko ho tedy považovat za primitivní). To vše za doprovodu velmi bizarně vybraného (resp. ukradeného) soundtracku. Prostě Indonésie. Je dobře, že tam zase tolik horrorů nevzniká. A to raději ani nemluvě o nezapomenutelné závěrečné pasáži. Něco takového se často nevidí. Na(ne)štěstí. PS: Gratuluji k zápisu do Guinessovky za disciplínu nejrychlejší sestavení voru. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Označován za indonéský Cannibal Holocaust až na to... až na to, že není o kanibalech (?). Dalo by se polemizovat. V podstatě žádné lidojedné scény se nedočkáme, nicméně okamžik, kdy domorodci vnášejí tělo svého primitivního kolegy do místnosti, která vypadá spíše jako kuchyň než hřibitov, je ve filmu nejden. A za jakým jiným účelem by (ne)lidojedi drželi v zajetí nevinné turisty, kteří jim - narozdíl od jiných kanibalských filmů - nic neprovedli? Třeba ´sme měli jenom to štěstí a viděli nějakou cut verzi :-). Co ale Primitif nepostrádá, je atraktivní prostředí džungle, která k pořádnému kanibalskému dobrodružství patří jako sůl do guláše. I efekty ´sou na dobu vzniku poměrně zdařilé, což se například o scénáři říct nedá. Napříč tomu, některé keksy a nápady ´sou natolik vypečené, že ´sem se mohl umlátit smíchy (sekera bumerang, soulož se zajatkyní, odchyt hada...) a nejedna postava vám přiroste k srdci. Třeba takový průvodce džunglí, který zapomene, že na řece, kterou sjíždějí ´sou nějaké vodopády, či že v ní plavou vůbec nějací krokodýli. Dále nabízí spoustu psychedelických scén spojených s netradiční hudbou; který jiný film o amazonských domorodcích začíná skladbou od Kraftwerku We are the robots, kde jinde uvidíte, jak se zfetovaný hrdina potácí džunglí a zvrací za zvůků syntezátorového mága Jean Michel Jarreho a v samotném závěru dojme The Lonely Shepherd Gheorghe Zamfira. Prostě nebetyčná zábava! THS 08! ()

Paldini odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsme byli na THS, a když jsme se vraceli z hospy domů, tak jsme viděli Primitivy, jak vězni turisty a ti turisti plakali……… Proč turista pláče v dřevěné kleci, A Primitiv plavkách hází kladivo, Řeka je dravá a Had sežral varana, Sněd by ji mrkev či primitivního chalana. Protože HŮ a HÚ, primitivové v jeskyni houkaj, HUU a HŮ a HÚ, úplně blbě koukaj. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už s úvodnými titulkami, počas ktorých znie elektronická pecka od KRAFTWERK ( a že to nieje jediná známa hitovka, ktorá vo filme zaznie - pozorný poslucháč v ňom môže začuť aj STAR WARS ), som si povedal, že toto bude ešte väčší trash ako kultové talianské fláky. Ale v podstate je to o tom istom, moderný a civilizovaný človiečik sa dostane do styku s drsnou prírodou a aj jej obyvateľmi, ktorý ako tu už ostatný hodnotiaci potvrdili, ale niesu kanibalmi. Takže gore striedme, ale zato ´´oscarovými´´ hereckými výkonmi sa to tu len hemží. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nechcene úsmevne spracovaná dobrodružná dráma o novoguinejských kanibaloch. Spracovanie je úbohé, jasnou snahou je priživiť sa na vtedajších podobných snímkoch z Európy, ktoré sami o sebe boli väčšinou brakmi. Ako asi môže dopadnúť kopírka braku? Najviac to dokumentuje scéna, v ktorej kanibali zaháňajú hada na strome, jeden ho chytí za krk, aby ho pritiahol a had ho prekvapujúco vytiahne na strom - divák nechápe, prečo sa kanibal hada nepustí. Indonézski filmári sú zbabelí nielen pri akčných a naturálnych scénach, ale aj čo sa týka nahotiniek a tak divákovi musí stačiť, keď herečke kanibali iba trošku roztrhajú košieľku. Pobaví scéna ukájania sa jedného z kanibalov či zjedenia psychotrópnych húb. A tá hudba - najprv znie skupina Kraftwerk, potom hudba z hviezdnych vojen, neskôr Jean Michael Jarré - hudba je to super, ale absolútne sa nehodí do tohoto žánru i jednotlivých scén. Už už som očakával Boney M. ()

V4nd4l 

všechny recenze uživatele

Už jen za scénu s lovem hadů (kdo viděl, ví o čem mluvím) si tento film 4 hvězdičky zaslouží. Jasně, že to není žádný skvost a všechny humorně působící scénky (a že jich je) asi měly působit vážně, ale zábavností tenhle snímek předčí nejednu komedii. ()

Reklama

Reklama