Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na doske v márnici mŕtva mladá žena rozpovedá svoj bizarný príbeh, ako sa tam dostala cez chaos vraždy, hypnózy, trpaslíka a tajomnej postavy v modrej maske... (matriosa)

Recenze (7)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Bela Lugosi s draculovským pláštěm sice potěší, ale nebudeme si nic nalhávat, už tu vypadá spíš jako bezelstnej dědoušek než hrůzu nahánějící záporák. Jinak jde o jeden nejnudnějších hororů čtyřicátých let, a to i navzdory zajímavým proprietám (třeba ta maska). Hrozně nerad to tvrdím o filmu s Belou, ale tohle byla ztráta času. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Nudný film, zaujímavý asi hlavne preto, že je ako jediný v Lugosiho filmovej kariére farebný. A to podivne farebný. Napríklad o maske desiacej Lauru, o ktorej si všetci myslia, že je šialená, sa hovorí ako maske farby zelenej, v skutočnosti však túto farbu vôbec nepripomína. Ide o podivný lacný film, ktorý prakticky nie je zaujímavý ničím, až na už spomínanú skutočnosť. Charakterové chyby či nezmyselnosť kvalitu už len zaklincovali. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento mysteriózní film se stal vůbec jediným, kde máme šanci shlédnout Bela Lugosiho barevného. Právě tento vynikající herec se stal asi tím hlavním aspektem, proč jsem se na to dodíval až dokonce. Ačkoliv se tvůrci snažili, co mohli, tak já se u toho dost nudil a málem i usnul. Hlavním důvodem byla poněkud vlažnější atmosféra, která postrádala až na pár výjimek pořádnou dávku napětí a ono slibované mystično. Aby se na to dalo vůbec dívat, museli přijít s nějakým pořádným oživením a tak se zde dočkáme několika víceméně zdařilých pokusů vystrašit nebohou Lauru. Navíc nám dům doktora Van Ee začne poodkrývat i další „tajemství“. K větší prestiži měly být nápomocny i další postavy, které začaly postupně přicházet na scénu. Asi nejvíce děj obohatil příchod tajemného profesora Leonida z Evropy a jeho trpasličího poskoka Indiga. Právě on se stal hlavním poděsem nejen samotné Laury. Tato postava se navíc objevila i v několika dalších filmech. Dále pak podivná posmrtná maska, jenž měla podivnou spojitost s celým příběhem, ale tu nebudu prozrazovat... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Scared to Death je mysteriózním hororem s kriminální zápletkou. Film zde sice mnoho pozitivních hodnocení neposbíral. Mně však nevadil. Díky své stopáži(jen 65minut) B. Lugosimu jeho sluhovi(liliput) a G. Zuccovi snímek poměrně rychle utekl. Slabší 3hvězdy ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela bizarní zážitek se skvělým BAREVNÝM Lugosim, ne není to nic co by jste měly vidět, ale je to takové raritní, nuda mi nepřišla tak velká, ale herci kromě Lugosiho byly vyloženě špatní a nedalo se na ně moc koukat. Co bylo lepší byla atmosféra která byla fajn a dobře se na ní koukalo. Pro mě průměrný film který si asi ale už nepustím. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama