Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tralala tralala, po cestičce lemované vrbami ve starých prošlapaných botách štráduje voják. Když doputuje až k velikému vykotlanému pařezu, je už skoro ten správný čas koukat, kam by hlavu složil. Babka, která vystrčí hlavu z houští, mu prozradí veliké tajemství. Vnitřek pařezu je prý dutý a skrývá obrovské bohatství, které může být jeho, jen když odtud za to babce přinese staré zdobné křesadlo. Vše se děje jak předpověděla, až na to že voják babce křesadlo nedá a sám si ho v kapse nechá. Ráno s tlumokem plným zlata zamíří do nejbližšího města a ubytuje se v nejdražším hostinci. Uprostřed města stojí královský palác. Král s královnou, kteří tu žijí, mají dceru, jíž sudičky předpověděly, že si nevezme bohatého prince, nýbrž obyčejného a ještě k tomu otrhaného vojáka. Aby neblahé věštbě zamezili, zamykají královští rodiče princeznu před světem na čtyři západy. O této věštbě se doslechl i náš vojáček. (dopitak)

(více)

Recenze (3)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Technicolorová záležitost od DEFY, velmi prostinká a o to více milá pohádka s poměrně zdařilou trikovou částí, ti psi jsou opravdu parádní. Ateliér z toho ovšem čiší na celé království. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Starý zapalovač, měď, stříbro a zlato odkryje mladý voják (Rolf Ludwig) ve vykotlaném dubu. A to je právě to, jak o tom často sníval, co může zarazit jeho neustále kručící žaludek. Teď je tak bohatý, že si to ani v těch nejbarvitějších snech nedokázal představit. Avšak jakkoli velká kupa zlaťáků se dá rozkutálet, zejména s tlupou hlučných, kdoví odkud se vyrojivších, přátel a přátelíčků. Milému vojáčku zbyde brzy jen trocha tabáku a právě onen zapalovač. Jaký je však jeho údiv, když poprvé škrtne... Jeden z mnoha výplodů neskutečně bohaté fantazie Hanse Christiana Andersena. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

S východonemeckými rozprávkami som nemal dosiaľ žiadnu skúsenosť. Ani túto predlohu podľa Andersena som nezachytil. Výsledok nebol vôbec zlý. Viac sa teda podarila technická stránka, špeciálne triky, kamera než námet, ktorý mi pripadal ako podivný mix a môjmu kritickému pohľadu dal zabrať. Záver je menej tradične na rozprávku pekne napínavý. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama