Reklama

Reklama

Miss Marple: The Moving Finger

(TV film)
  • Slovensko Slečna Marpleová: Niet dymu bez ohňa

Obsahy(1)

Súrodenci Jerry a Joanna dorazili do mestečka Lymstock v deň plukovníkovho pohrebu. Prišli sem vlastne za odpočinkom. Jerry sa zotavuje z havárie na motorke a Joanna mu robí spoločnosť. Prišli práve v čase, keď pokojnú hladinu života v mestečku rozvírila séria anonymných listov. Povráva sa, že to bol práve anonymný dopis, ktorý dohnal plukovníka k samovražde. Čoskoro spácha samovraždu ďalšia obeť anonymov pani Symmigtonová. Ale keď nájdu zavraždenú Agnes, slúžku Symmingtonovcov, podozrenie, že ide o perfektne naplánované vraždy, silnie vo všetkých obyvateľoch mestečka. A slečna Marplová už pomaly začína tušiť, že autor listov a vrah je jedna a tá istá osoba... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Není kouře bez ohýnku se paní Christie opravdu povedlo a sama ho označila za jedno ze svých nejoblíbenějších. Filmový přepis se povedl také. Oproti Mrtvé v knihovně je zde o třetinu kratší stopáž a celkem to prospělo. Nevím jestli to bylo účelem tvůrců nebo to tak v Británii prostě mají, ale obsazení některých vedlejší rolí je opravdu ukázkou kreativity "matky přírody"... Jeden hezčí než druhý ;-) Ale možná, že jsme moc zhýčkaní Hollywoodem s jejich večně krásnými a mladými umělci. Naopak britský "naturel" tomu dodává přirozenosti a jistý díl povzbuzení, protože je dobré vědět, že vzhled není na překážku :-) Horší už to ale bylo s hereckým talentem - někteří působili hodně toporně neřkuli ochotnicky. Na hlavní hvězdu Joan Hickson se ale kouká moc pěkně, je vidět jak obrovské zkušenosti měla již za sebou, když přišla její nejslavnější role. Její hlasový projev působí tak umírněně a rozvážně, a přitom není ani nudný, ani strojený. Prostě paní herečka. 75% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tahle starší verze slečny Marplové se mi líbí čím dál víc. Úžasná atmosféra, úchvatný venkov, nádherná znělka a Joan Hickson jako ta skutečně pravá slečna M. Není kouře bez ohýnku je jedním z jejích nejlepších případů (ačkoliv je v předloze až úplně na konci) a obě adaptace se povedly, a jelikož jsem tu novější viděl naposledy skutečně velmi dávno, tak nemám prakticky s čím srovnávat, i přesto mám ale dojem, že tahle by to MOŽNÁ vyhrála. Zapojení slečny Marplové do celého dění je samozřejmě naprosto v pořádku, zpracování je opět věrné předloze, takže kdo zapomněl vraha (jako třeba já) bude určitě překvapen a je nesmírné potěšení celou tuhle sérii sledovat. Škoda, že se nedostane k českým divákům. 80%. ()

Reklama

Reklama