Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vietnamské peklo. Speciální jednotka americké námořní pěchoty je vyslána splnit zvláštní úkol. Její mise je lemována mrtvými především z vlastních řad. Splní tato jednotka svůj úkol, či nenávratně zmizí v pekle vietnamské džungle? Na to vám odpoví tento strhující film, který ukazuje válku ve své zrůdné podstatě, kdy se z lidí stává zvěř. (Vapet Production)

(více)

Recenze (2)

raduna01 

všechny recenze uživatele

Na VHS vydal kdysi dávno Vapet jako MARIŇÁCI (LEATHERNECKS). Režii měl italský režisér IGNACIO DOLCE (v některých filmech používal jméno PAUL D. ROBINSON). Z obsahu VHS: Speciální jednotka americké námořní pěchoty ve Vietnamu je vyslána do jedné vesnice splnit bojový úkol. Severoamerické síly totiž dostaly značné množství zbraní západní výroby. Mariňáci proto systematicky ničí všechny lodě a konvoje transportující zbraně. Viet-cong má však ve vesnici své lidi, kteří podávají o americké jednotce zprávy. Když dojde k útoku na vesnici, přijde mnoho amerických vojáků o život. Zbylí však odhalí informátory Viet-congu a po výslechu objevují možnost spojení mezi jedním francouzským obchodníkem a důstojníkem námořních sil USA. Dostávají rozkaz k ukončení operace. Mariňáci se však rozhodnou pro odvetný úder. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Italští filmový tvůrci se nepouštěli jen do natáčení válečných snímků z období druhé světové války, ale jak je vidět na tomto snímku, tak i z období války ve Vietnamu. Příběh o speciální jednotce americké námořní pěchoty vyslané splnit zvláštní úkol je už dějovým standardem. Při hlubším sledování si nelze nevšimnout ohromné inspirace od známého snímku Olivera Stonea ´Četa´. Mnoho scén je tu hodně podobných, byť jsou s nepatrnými úpravami. Snímek jako takový obsahuje nemálo dramatických situací a válečných scén a tím se nijak nevymyká od těch ostatních na stejné téma na poli videosnímků. Plynulost děje tu takřka neexistuje, takže právě tlačení na pylu v rámci neustálých stříleček a výbuchů je hlavní prioritou. Tvůrci vsadili na jednoduchost a akčnost, čímž se snímek nestává nijak pozoruhodným. A tak není divu, že je téměř neznámý. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama