Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Díky zajímavému pohledu na svět blízké budoucnosti film neshodím níže. Samozřejmě triky jsou v dnešní době pomalu úsměvné, ale Mnemonicovi ve finále nejvíce podrazí nohy závěrečná půlhodina s delfínem v hlavní roli. Padouch yakuzy docela zaujme svým vybavením a když je řeč o japonské mafii, tak dorazí i Lundgren. Jeho role je ovšem mnohem menší, než se mě kdysi zdálo. 50% ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené a docela dost zábavné béčko, které často na tváři diváka vykouzlí úsměv díky neuvěřitelné herecké topornosti Keanu Reevese (a to ho jinak vždycky obhajuji ;) ) a šílené snaze do filmu protlačit několik nefungujíích "cool" hlášek :) Nicméně bavil jsem se dobře, zpracování internetu bylo stylové a dystopické sci-fi prostředí nemělo také chybu. Chce to však mít podobný typ filmů v oblibě. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

S vědomím , že Matrix tu ještě nebyl , tak tu mame solidní scifi s Keanu Reevesem a Dolphem Lundgrenem (tady a pak v Univerzalním vojákovi a Mstitelovi jediny role , kde mi nevadí). Sice je poznat , že moc penez tvurci neměli. To vyrovná atmosféra a prostredi cyberpunku. Jo s polu s Terminatorem v detsví nejoblibenejsí scifi. To jsem tu VHSku protacel xkrát :D. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, špatné zpracování. Nejhorší stránkou Mnemonica jsou kulisy, ve kterých se odehrává. Tvůrčí vize budoucnosti je naprosto tristní. Herci jsou dost dřevění (včetně Reevese). Takeshi Kitano mě šokoval. Vůbec jsem netušil, že v tom "hraje". Občas se ve filmu blýskne zajímavá scéna, nebo alespoň nápad. Moc bych si přál, aby Mnemonicka natočili bratři Wachowští. To by bylo jinačí kafe. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

S odstupem každé další dekády se tyhle představy přetechnizované budoucnosti nechtěně stávají vtipnější a mimóznější, o to víc, pokud se točí kolem hustohusté počítačovo-hackerské subkultury. Což Johnnyho nespasí, protože už od data výroby jde o mizerně natočenou koninu s tragickou režií, designem i hereckými výkony. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Val Kilmer měl hrát hlavní roli, ale kvůli jeho obsazení v projektu Batman navždy (1995) se tak nekonalo. (ČSFD)
  • Japonská verze filmu je přibližně o 10 minut delší, obsahuje navíc další přidané scény týkající se postavy Takahashiho. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Jako režisér druhého natáčecího štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Vic Armstrong, v závěrečných titulcích uvedený jako Victor Armstrong. (Rominator)

Související novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama