Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

teutates 

všechny recenze uživatele

Po prečítaní obsahu na obale DVD sa tento film javil ako predchodza Matrixu,ale toto je len trápny odvar a odpad..!Slovo"kultový"by som v tomto prípade určite nepoužil..!Hlavná myšlienka a nápad je viac než dobrý.Scenár nieje taktiež na zahodenie,ale to prevedenie na filmové plátna je viac než hrozné..!Na tento rok vyšlo omnoho lepších snímkov!Robert Longo si vykopal vlastný hrob(veľké sústo)!Je to škoda,pretože ak by sa tohto snímku chytil niekto iný(....),možno až potom,by šlo o kult!2* za Keanu Reevesa,ktorého určite potešil scénar,ale nakoniec sklamal režisér..!Johny Mnemonic ťahá scifi-akčné snímky na dno! ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Scénář možná není úplně dokonalý, ale v každém případě je nadprůměrně atraktivní - bohužel jeho realizace se zrovna dvakrát nepovedla. Poměrně dlouho jsem byla přesvědčená, že si dokážu obhájit 3* - budoucnost byla správně nebezpečná i bezútěšná a použité kulisy adekvátní, Keanu Reeves měl chvílemi oči Nea, jakoby se už dopředu připravoval na svou budoucí roli v "Matrixu", a příběh docela dobře fungoval. Ovšem ve druhé polovině šla kvalita snímku rapidně dolů a děj se ubíral směrem, který se mi zamlouval čím dál míň, neboť začínal až příliš připomínat druhořadou parodii. Tak jsem to vzdala, 2* jsou tak akorát ... Milý Keanu, do čeho ses to nechal naverbovat ? Děkuju Ti z celého srdce, žes po téhle zkušenosti nezanevřel na virtuální realitu ve světě informačních technologií a neodmítl jsi účast v kultovní trilogii bratrů Wachowských. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč ti chtěli uříznout hlavu? Tady lidi většinou normálně zabijou." Už si snad ani nedokážu představit, jak moc sci-fi byl v roce 1995 přenos 320 GB dat. I když si matně vzpomínám, že mé první Pentium 75 MHz mělo tehdy HD 540 MB, takže to asi bylo hodně. Jenže ono je těžké hodnotit něco, co ve své době patrně působilo hodně moderně. Dneska už je to archaická záležitost, ale její myšlenky jsou ale stále aktuální. Mám tím na mysli to, že zmírňovat chorobu je mnohem výnosnější, než ji vyléčit a že naši civilizaci mohou zachránit jedině delfíni. Mne to tedy přiměřeně bavilo, mezi Johnnym a Jane to sympaticky jiskřilo a Kazatel byl fantastický, kdykoli začal kázat svými implantáty. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

S odstupem každé další dekády se tyhle představy přetechnizované budoucnosti nechtěně stávají vtipnější a mimóznější, o to víc, pokud se točí kolem hustohusté počítačovo-hackerské subkultury. Což Johnnyho nespasí, protože už od data výroby jde o mizerně natočenou koninu s tragickou režií, designem i hereckými výkony. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Necital som poviedku, takze neviem do akej miery ju filmove spracovanie dokalicilo. Mne to po dejovej stranke pripada v pohode. Reeves sa musi dostat z bodu A do bude B, aby dostal zhlavy 320 GB dat a popritom zlepsil svet. To by mohlo fungovat rovnako dokonale ako v Matrixe, keby ta cesta bola vyplnena mnozstvom spickovych akcnych scen. Ale nie je. Akcnych scen je len par a su dost priemerne. K tomu sa to cele odohrava v hnusnom prostredi, takze po vizualnej stranke sa nie je na co pozerat. Cely film nakoniec zaujme len dvoma aspektami. Rôznorodym hereckym obsadenim, ktore by som v jednom filme nikdy necakal a naivnou predstavou o tom ako bude vyzerat internet a par dalsich veci v buducnosti. 4/10. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Film čerpá námět ze stejnojmenné povídky Williama Gibsona, části příběhu a některé postavy jsou ovšem výrazně pozměněny (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • V záběru, kdy je Johnny (Keanu Reeves) skenován, je zmíněna dyslexie. Reeves přitom sám touto poruchou trpí. (jarjarbinx)
  • Videosekvence zobrazující virtuální realitu jsou v horší kvalitě ve srovnání s dnešními filmy, avšak představují vrchol technologií z doby natáčení filmu. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama