Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Neznámy americký režisér Robert Longo dostal v roku 1995 veľkú príležitosť presadiť sa v tvrdej konkurencii. Dostal možnosť sfilmovať kultový sci-fi námet od spisovateľa Williama Gibsona. Producenti boli ku nemu štedrí a tak mal i dostatok finančných prostredkov. Šetriť sa nemuselo. Taktiež mal k dispozícii aj kvalitných hercov a ako bonus mladú, vychádzajúcu hviezdu, Keanu Reevesa, ako predstaviteľa titulnej úlohy. Lenže pán Longo z toho nevyťažil takmer nič. Naopak všetko to skazil totálnou režisérskou impotenciou. Vôbec sa nečudejem tomu, že to bol posledný film, ktorý natočil. ** ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Mám pro špatné scifíčka slabost (namátkově se mi líbil i Žoldák nebo Duchové Marsu), no a tady hraje ještě k tomu několik mých oblíbenců (no spíše nehrají, jen tam jsou, ale to nevadí) – Keanu Matrix Reeves, Beat Takeshi Kitano, Body Count Ice-T, Udo ´skelný zrak´ Kier a hlavně hardcorový věrozvěst Henry Rollins. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Celkem pohledné béčkové sci-fi se skvělou výpravou, dobrým příběhem, ale špatnou režií. S odstupem času tenhle film vnímám jako takový malý předkrm před Matrixem, kvůli zápletce a hlavně kvůli Keanu Reevesovi v hlavní roli. Jeho postava je ovšem nepříliš sympatický sebestředný pitomec a Reeves ji ještě notně přehrává. Největší pitomec a trapák je ale bezesporu (a tradičně) pán s negerskou přezdívkou Ice-T, který se snaží mluvit a tvářit jako strašlivě cool nigga gangsta a zároveň je prosím tenhle vymaštěnec velitel intelektuálně-hackersko-polovojenského odboje, hmmm... Ale na druhou stranu mě zase ve filmu potěšili například Takeši Kitano (i když v notně blbé roli), Henry Rollins a hlavně můj veleoblíbený dvoumetrový Viking Dolfi jako velkolepě vyšinutý Kazatel. Hlášky typu "Jesus time!" nebo "Come to Jesus!" jsou kulervoucí a já bych si tolik přál vidět s Kazatelem samostatný biják... Za Kazatele a za laserovou strunu chlápka z Jakuzy jsem uvažoval o čtyřech hvězdách, ale kvůli retardovanému negerskému opičákovi ne a ne. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek "Johnny Mnemonic" má v sobě tolik parádních a ujetých nápadů, že prostě nemůžu jinak, doslova jsem se celou dobu zubil nad tím, co všechno tvůrce napadlo. Keanu je celkem toporný, což se od něj čeká, ale Dinu Meyer mám moc rád, no a navíc zde je krásně ujet Dolph a klasicky démonicky Udo. Jo, tohle je bizarně pěkná zábava. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Od Johnnyho som absolútne nič neočakával, ale myslel som si, že aspoň na atmosféru sa bude dať spoľahnúť. Bohužiaľ aj v tom prípade sa jedná o tragický fail. Chelo by to byť ako Blade runner, lenže na to neboli finančné, ani tvorčie možnosti. Scenár je prehľadný, ale zabíjajú ho trápne dialógy. Občas sa vyrojí ťažká wtf scéna a nie je prekvapením, že tá záverečná čnie nad všetkými a korunuje dielo zkazy. Bohužiaľ sa z filmu nedá vyčítať ani to, že je natočený podľa slávnej a kvalitnej predlohy. Jednotlivé zápletky sú ukončené veľmi rýchlo, proste niekto niekoho zabije a šmitec. Ešte že to trvá iba hodinu a pol. VIDENÉ ZNOVA 1/23: Film, ktorý NUTNE potrebuje remake. A pokojne s rovnakým hercom v hlavnej úlohe. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Val Kilmer měl hrát hlavní roli, ale kvůli jeho obsazení v projektu Batman navždy (1995) se tak nekonalo. (ČSFD)
  • Na počítačích SGI Indigo 2 (150 MHz) trvalo vytvoření jednoho snímku v rozlišení 1230 X 680 bodů až 5 hodin. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Hlavní postava filmu se objevuje i v knížce od W. Gibsona "Neuromancer". (starblade)

Související novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama