Reklama

Reklama

Mstitel

Trailer

Obsahy(1)

Hlavní postavou je bývalý policista Frank Castle, jehož manželka a děti se před pěti lety staly obětí atentátu, bomby, kterou pod jejich auto nastražil úlisný mafián Gianni Franco. Protože také on byl úředně prohlášen za mrtvého, zmizel v podzemí města, kde si v systému kanalizačních stok a chodeb vybudoval tajnou základnu. Od té doby se zjevuje s heslem vinní budou potrestáni jako nelítostný soudce, porota i kat zabíjí zločince, kteří unikají spravedlnosti. Za těch pět let jich má na kontě hodně přes stovku a brzy přibudou další. Jedním z těch, kdo tuší pravou totožnost tajemného mstitele je bývalý Castlův parťák Jake Berkowitz. Do tuhého jde v okamžiku, kdy se do města vrátí Franco, aby znovu doplnil prořídlé řady zločinu, zdecimované nelítostným Punisherem. Chce spojit všechny mafiánské rodiny pustit se s nimi do boje proti japonské Yakuze, vedené nelítostnou kráskou Lady Tanakou, která se chce zmocnit nadvlády nad městem. Její tah je krutý a postaví Punishera do nečekané situace. Tanaka totiž unese mafiánům jejich děti, včetně Francova syna Tommyho. A protože Punisher netrestá nevinné, pronikne do sídla Yakuzy a zachrání je. Jediný, kdo shodou okolností zůstane v zajetí japonské mafie je právě Tommy. Punisher se pro něj vrátí, ale je přitom dopaden. Zoufalý ze ztráty svého syna, pomůže Franco Punisherovi uniknout z vězení a přesvědčí ho, aby se společně s ním vydal zachránit jeho syna. Společně pobijí poskoky Lady Tanaky a nakonec i ji samotnou. Zachrání Tommyho, ale nakonec stanou proti sobě. Dva nesmiřitelní rivalové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Stylová ukázka béčkové akční tvorby osmdesátých let. Punisherovi kdysi dávno gangsteři usmažili rodinku v autě a od té doby je na nemilosrdné vyhlazovací výpravě proti všem kriminálním xindlům. Punisher je fajn řízek - bydlí v kanálech, obléká se do černé kůže, jezdí na Harleyi, umí se prát a dobře hází nožem. Když ho někdy náhodou někdo trochu rozpárá, nesere se s nějakým šitím - nažhaví si v kanále bowiják a ránu si drsňácky kauterizuje. Punisher pár let likviduje hlavy i vojáky zločineckého podsvětí jak na běžícím pásu a všechno jde hladce. Pak ovšem nastane problém - na scénu vstoupí jakuza; armáda skvěle vycvičených a oddaných nindžů pod vedením kruté a nelítostné dominy Tanaky. Zároveň Punisherovi šlapou na paty i policajti. Jak tohle všechno jenom probůh dopadne? (Nebýt té slabomyslné zápletky s dětičkami mafiánů, dám klidně za čtyři.) ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl ukázat na béčko jak vyšité z osmdesátých let, tak hned ukážu na tento film. Když jsem o tomto snímku četl, jak v roce 1989 to byl hit, jak se dělali pirátské kopie a jak za ně byl každý rád, tak přiznávám se, že tomu věřím. V tom roce to musel být neuvěřitelný hit, který tady ještě nebyl. A v dnešní době? Určitě to neurazí ale že by to potěšilo? To asi určitě ne! Dolph Lungren v roli Mstitele alias Franka Castlea je velmi cool a do této role se opravdu hodí. Dále mu sekunduje výborný sympaťák Louis Gosset Jr. Akční scény jsou docela odbyty. Ale jedno je jisté a to že tento kousek má skvělou atmosféru a to už od začátku kdy sledujeme titulky v kanále až po závěrečné titulky. Bohužel je to jen průměrný film! ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelna klasika! a ukazka ze starych casu jak se maji delat filmy podle komiksu asi muj nejoblibenejsi film z Dolphem jiz tradicne krute podhodnoceny na zdejsi skvele databazi ale to je mi fuk Dolph tu je ve sve nejultimatnejsi roli film nema prakticky hlucha mista atmosfera i hudba je skvela a hlavne akce tu je opravdu od zacatku az do konce sice mi chybi nejaka poradna bitka ale to je detail protoze to zase svedci o tom ze hlavni hrdina je naprosto ultimatni a neda nikomu ani cuchnout klasika meho detstvi a u mne jasne plnej pocet neni co resit ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Že vraj komix je temný a akcia je krížená s humorom. Tak v tomto filme ostala len tá temnota - aj to vznikla len tým, že hlavný hrdina žije v kanály a je špinavý. Klasická Lundgrenovka, kde vymlati pár šikmáčov a povie pár viet "na zamyslenie". Akcia v pohode vzhľadom na vek filmu, Dolph tiež v pohode, len ten samopal tam mať nemusel, ale to by zase nebola Lundgrenovina.... (čo však dorazilo komix najviac, je nový Punisher, kde hra napr. aj Travolta)... ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Další - tedy první Punisher. NO - z těch tří má něco nejlepšího a naopka něco nejhoršího. Klasický klaďák s velkým arsenálem v každém provedení provede něco, co ho do nejsvětlejšího světla zrovna nestaví. Buď pije, sejme agenta a Bůj ví, co ještě... Tenhle mi příjde poměrně zamotaný - přítomnost japonských přátel je jenom dobrá a už to není o chlapovi, co chodí do velkých sídel a likviduje mafiány, občas chybuje, ale naskakuje zde motiv jakéhosi rozhodování. Ovšem to Punishera 1989 nezachrání... je to blbina jak řemen... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (15)

  • Dolph Lundgren zvládol väčšinu svojich kaskadérskych kúskov sám. (m.a.t.o.)
  • Postava Punishera (Dolph Lundgren) pochází ze „stáje“ společnosti Marvel, ze které pochází i SpiderMan, na kterého je ve filmu naráženo ve scéně ve vězení, kdy se v Punisherových flashbacích objevují jeho děti, které si hrají s vodními pistolkami v pyžamu právě s motivem Spidermana. (Lorge)

Reklama

Reklama