Reklama

Reklama

Claire Stansfield a Dolph Lundgren se vydávají hledat v poválečné Angole důkazy tajné výroby konstrukčně nové, nebezpečné miny. Horká stopa je zavede až k dolu s diamanty a přísně střežené podzemní továrně. Následné zjištění, kdo stojí za celou organizací, jim vyrazí dech... Válkou zpustošené Angole se pokouší pomáhat různé humanitární organizace. Pro jednu z nich pracuje také tým pyrotechniků vedený zkušeným Christianem Ericksonem, pokoušející se vyčistit minová pole, která stále mrzačí a zabíjejí vesničany a jejich děti. Jednoho dne však při útoku rebelů zahyne uprostřed minového pole Christianův jedenáctiletý syn Johnny. Miny však nevybuchují jen v Angole. K teroristickému útoku na amerického senátora je použita supermoderní nášlapná mina A-6, propašovaná právě z Angoly. Expertka na bomby Michelle Flynn, která se stala svědkem smrti svého snoubence při bombovém útoku, je vyslána do Angoly, aby tu v utajení získala zpět miny A-6 a pomohla odhalit pozadí celého případu. Vydá se do terénu se dvěma armádními experty na miny, oba jsou však vzápětí zabiti, když je jejich vrtulník napaden a sestřelen. Michelle přežije, ale zůstane sama, bezradná v pro ni cizím prostředí Angoly. Náhodou se setká Christianem, který se po smrti syna zhroutil a teď se už pět let marně snaží bolest utopit v alkoholu a to navzdory dobrým radám jeho nejlepšího přítele, dr. Hoppera. Když se Michelle stane svědkem toho, jak se opilý muž postaví místnímu pašerákovi Yagerovi, který minami terorizuje vesničany kvůli svému diamantovému dolu, rozhodne se ho požádat o pomoc. Společně se jim podaří získat nebezpečné miny A-6 ukryté na stejném poli, kde zemřel Christianův syn a také zjistit jejich původ a odhalit spiknutí na jehož konci měly být další atentáty na půdě USA. Po dramatickém pronásledování se Christian a Michelle utkají se zločinci a odhalí překvapivou a šokující totožnost člověka, který stojí v pozadí celého komplotu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

otík 

všechny recenze uživatele

Zcela typický Lundgren v posledních filmech - zažil duševní otřes (myslím, že mu zemřel syn), pak chlastá jak duha, pak jej někdo požádá jako bývalého vojáka o pomoc, on všechny postřílí, dá se dohromady s nějakou ženskou a film nám může v klidu skončit s tím, že to byla hrozná blbost. Jenže tentokrát se tam alespon dělo to, že lidé po sobě střílí dost často, akce sem tam střídá akci, sem tam někdo vyletí do vzduchu a 90 minut tak uteče celkem slušně. ()

Marooned17 

všechny recenze uživatele

Ach jo, další z vzájemně zaměnitelných filmů dávaných před 24. hodinou na našich komerčních televizích, který je od začátku do konce naprosté klišé, celou dobu víte, co se stane. Tyto filmy jsou určené pro lidi, co přijdou pozdě večer z práce a od televize nečekají nic jiného, než trochu odreagování se. ()

Reklama

Yambo

všechny recenze uživatele

Nebudu hodnotit, protože jsem viděl jen začátek. Jen popíšu co se dá čekat od tohohle filmu. Úvodní scéna byl útok nějaké armády na tábor plný modrých přileb. Těžká technika a automaty na obou stranách. Všichni to po sobě kropili, do toho stříleli tanky, těžké kulomety, helikoptéry, umíralo se po desítkách a všechno bouchalo. A do toho byl občas prostřih na široce stojícího Lungrena s pistolí jak občas promyšleně vystřelí, občas vystřelí i když zrovna otáčí hlavu na jinou stranu. A celkově působí jak kdyby trefoval v lomu plechovky. Když se konečně odlepí z místa tak skočí na tank a začne radit kam že má tank střílet. Resp že má vůbec střílet. Potom ještě chvíli volá na svýho kluka a diví se, že ten k němu běží nejkratší cestou (přes minové pole). Konec úvodní frašky. Pak pár desítek minut nuda a pak usnete. Dobrou noc. ()

xerno 

všechny recenze uživatele

Setsakra nudnej film prakticky o ničem. Ted chci vyjmenovat, co všechno stálo za starou belu: Režie, herecké obsazení i výkony, scénář, dubing, kamera, námět. A ještě to, co bylo celkem dobrý: Kostýmy, efekty, kulisy, hudba a produkce. Takže to máme něco za něco, ale celkově z toho vzešla dobrá nuda, takže 2*. ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle snad ani nemělo být myšleno vážně. Ostuda pro Lundgrena, že na něco tak strašně dementního vůbec kývnul. Zvažoval jsem, že dám alespoň hvězdičku za pobavení, ale to bych byl sám proti sobě. Vlastně ani nevím, co mě štvalo víc, jestli hrozní herci, nesympatické postavy, nebo příběh, který logiku neviděl ani z rychlíku. Nuda, demence, odpudivost, charakteristika ve třech slovech. Navíc i ten název je zcela mimo mísu. I pro fanoušky švédského zabijáka to bude nepříjemná zkušenost. 0/10. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama