Reklama

Reklama

Olgami

Thriller / Psychologický
Jižní Korea, 1997, 100 min

Recenze (5)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní psychothriller o třech postavách - matka, syn a jeho novomanželka. Dějově film nepřekvapí ani trochu, ale režijně a herecky je velmi pěkně zvládnutý, o napětí není nouze a nuda nehrozí. Stojí za zhlédnutí. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Uuuuuffff!!!!!! ... Jak říká můj kamarád RAIMI: "nátlakovka" Ale tohle je fakt extrémní nátlakovka na hlavní díčví postavu a diváka. Tohle je fakt mazec film, nemám slov, to jsem nečekal ... Jednoduchá situace dává rozehrát hereckému koncertu tří postav a divák jen zatíná ruce v pěst a cedí nadávky z úst. Alespoň tak jsem to měl já. Mladá dívka se přivdá do rodiny. Její manžel žije 30 let pouze s matkou, která jej miluje až "freudovsky" nezdravým způsobem. Mladá dívka je pro matku samozřejmě velká přítěž a nepřítel. A tak proti dívce rozehrává teror nehorázným způsobem, jen aby se ji zbavila a hlavně ji oddělila od synáčka. Hodinu trvající psychologický tlak mne úplně drtil. Tu ženskou jsem fakt nenáviděl, chvílemi jsem vyloženě nahlas nadával: "To je svině! To je taková hnusná svině!" (omlouvám se že jsem se nechal tak unést ...) Naopak té holky mi bylo fakt strašně líto. Přišlo mi to fakt nefér hnusné a vychcané. Poslední půlhodina je pak už exploitační řežba, předvídatelná, ale s výrazným napětím. Úplný závěr filmu mne pak již úplně rozesmutnil a vehnal slzy do očí. Ano, neexistuje silnější láska a pouta než mezi matkou a dítětem, bohužel ... Tento film to až příliš citelně ukazuje. Herecký koncert, psychologický tlak, napětí, strach, beznaděj, smutek, lítost ... a hlavně je to vyloženě ze života, nic nereálného ... úžasnej film!! ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Takovej horror jsem dlouho neviděl. Žánrově se sice o horor zrovna nejedná, ale opravdu jsem se bál všeho, co ještě přijde. A je neustále jasný, že toho nebude málo. Musím vyzdvihnout opravdu silný soucítění s hlavní postavou, ale vzhledem k omezenému počtu aktérů dochází také ke snadnému vcítění do manželova pohledu, což dává vyniknout zoufalosti situace tý holky. No, a duševní stav matky si taky snadno představíte, ale ta je prostě pořádná psychotická svině. Jinak vzhledem k obsáhlosti Flipnicova komentáře nevidim důvod, proč psát něco dalšího. Psychologickej teror! MAZEC!!! ()

Reklama

Reklama