Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďábelský plán na zatopení Silicon Valley má jen jednu vadu. Nepočítá s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Sotva se James Bond vrátí z úspěšné mise v Sovětském svazu, dostane další úkol: prověřit aktivity francouzsko-anglického průmyslníka Maxe Zorina, který vyrábí a dodává mikročipy pro anglickou armádu. Jedna z těchto tajných součástek se totiž ocitla právě v nepřátelském Rusku. Zorin provozuje i chov dostihových koní, kteří v závodech pravidelně vyhrávají. Bond na dražbě Zorinových hřebců zjistí, že muž ve spolupráci s bývalým nacistickým lékařem Mortnerem dopuje koně steroidy přímo během závodů, a to pomocí dálkově ovládaných mikročipů. Ostatně samotný Zorin je vlastně Mortnerovým dílem: narodil se za války jako výsledek Mortnerových steroidových pokusů na těhotných ženách. Je nadprůměrně inteligentní, ale také psychopatický. Už se vymkl z rukou KGB a připravuje šílený plán: pomocí obří exploze hodlá zatopit Silicon Valley (Křemíkové údolí) u San Francisca, tím zničit osmdesát procent světové produkce počítačových čipů a převzít v tomto oboru světový monopol. Že to bude stát životy milionů lidí, jej vůbec nezajímá... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (340)

kinej 

všechny recenze uživatele

Rozpačitá bondovka z tuhých osumdesátek. Roger Moore má stejné charisma jako Sean Connery, jen se záporným znamínkem. Není to zrovna sympaťák, spíš bych řekl, že je lehce přislizlý. Je to podivné, ale mě prostě přijde Moore ze všech nejhorší. No a ostatní atributy filmu také zrovna nepomáhají. Je tu sice Christopher Walken, který ani moc nemusí hrát aby byl dobrý, ale o to víc podivně působí příšerný herecký výkon Grace Jones. Titulní skladba patří k tomu úplně nejhoršímu co kdy Bonda potkalo a není se čemu divit. Duran Duran jsou ztělesněním, ale i tvůrcem toho nejodpudivějšího na hudbě 80. let. Když k tomu přičtu trapnou akční sekvenci se Steepelchase a nudnou akci s hasičským autem, tak si na tom View to Kill moc dobře nestojí. Alespoň se je ale na co koukat v závěru, zatopení dolů a scéna se vzducholodí zachraňují film od podprůměru. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Posledný film s Rogerom Moorom nejako výrazne nevybočuje z konceptu ostatných Bondoviek, no mám pocit, že už je film veľmi rýchlo opozeraný, neponúka nič výnimočné a akosi stratil energiu oproti ostatným dielom. Čo však nestratil je komédia, ktorá z toho miestami robí absolútne absurdné dielko. Scénka s hasičským autom, naháňačka na Eiffelovke a podobné veci z toho robia absolútnu komédiu a neviem či to bolo cieľom. No keď James Bond vypustí vodu na policajtov, tak som sa rehotal ako blázon. Rovnako ako je absurdný jeho preskok zdvihnutého mostu na hasičskom moste bez toho, aby sme to reálne videli. Strih filmu tiež nie je najlepší a niekedy je vidno strihy aj tam, kde určite mali ostať skryté. Christopher Walken ako Mr. Zorin nie je najlepším zloduchom série a najmä na konci urobí niečo, čo som síce nevidel v žiadnej Bondovke, no absolútne mi to nepasuje do konceptu celého filmu. A je to síce prekvapivé, no súčasne aj neskutočne zlé gesto, ktoré mohol film vyhodiť a popasovať sa so situáciou inak. Humor je síce rýchly a funguje, no rozhodne sa viac smejem na debilite scenáru, než na vtipe jednotlivých scénok. Celkovo je to pre mňa slabé rozlúčenie sa s Rogerom Moorom a k filmu by som sa už nevrátil. V rámci príbehu to celkom vie udržať, no vo filme je obrovská dávka zbytočných technických a scenáristických chýb, ktoré ma držia od neho ďalej. Hodnotenie: C ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 14 - Vyhlídka na vraždu představovala konec letitého závazku Rogera Moora k Bondovi. Nakonec z toho bylo úctyhodných sedm bondovek. A ve výsledku vlastně docela dobré. Úvod na sněhu dostatečně dynamický, v Paříži pak Bond zase (stejně jako v Žít a nechat zemřít) novomanželům zničí svatební dort. Christopher Walken dostatečně slizký, diskotéková hvězda Grace Jones je fajn oživením. 007 si dá závody na koních, pak se bude líbat (pod vodou) s pneumatikou, vzápětí s černoškou. Ve výsledku ryze akční film, ve kterém se tajný britský agent honí s americkými policejními vozy a dopřeje nám husarské kousky na horkovzdušném balónu nad Golden Gate. Jen je jeho představitel často zaskakován nebo si tvůrci musejí pomáhat střihem. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slabší Bond, nejen kvůli nezajímavému hereckému vysloužilci Rogeru Mooreovi, kterého nikdy nebudu mít v lásce, ale i díky nudnému příběhu, který je další variací na "chci tohle zabijte tohohle a ovládnu svět". Doufám, že tento Bondovský pohřeb Rogera Moora bude následován nečím kvalitnějším a lepším hercem v hlavní roli. Bohužel mé doufání, nebylo moc platné. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Ač tato bondovka začíná poměrně okoukanou honičkou na lyžích a nevýrazným úvodním songem, vyklube se z ní více než solidní rozloučení s Bondem v podání přeci jen přestárlého Rogera Moorea. Je pravda, že právě Rogerova věku jsem se bál nejvíc a řekl bych, že stejné ocenění za zdejší roli Bonda by měl získat i jeho kaskadér. Walken válí v roli záporáka, který má navíc vcelku originální teroristický záměr - zatopit Sillicon Valley. Zkrátka a dobře, Roger Moore se rozloučil s Bondem stylově. Sice v pokročilém věku, ale pořád s jeho typickým smyslem pro humor. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (44)

  • Natáčelo se od 3. srpna 1984 do 14. ledna 1985 v Anglii, na Islandu, ve Francii, ve Švýcarsku a v Kalifornii. (Varan)
  • Grace Jones byla do role May Day navržena Barbarou Bach. Jako dominantní záporná ženská postava se stala součástí propagace. Plakáty ji zobrazovaly v opozici vůči Bondovi (Roger Moore) a ptaly se: „Našel konečně James Bond svého protivníka?“ (kenny.h)
  • James Bond (Roger Moore) použil falešné jméno James Stock jako novinář London Financial Times (ve finančnictví je stock = burza, bond = obligace). (Nemo7)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

23.05.2017

Když už se má člověk stát hercem jedné role, měla by ta role stát za to. Roger Moore právě takovým hercem byl (všichni ho totiž znají jako Jamese Bonda) a nikdy nevypadal, že by mu to zase tolik… (více)

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

20.12.2011

Je to docela překvapení. Během nejrůznějších průtahů mezi rozpačitě přijatým Quantum of Solace a právě natáčeným Skyfall se objevily spekulace, že třetím dílem Craigova služba Jejímu Veličenstvu… (více)

Reklama

Reklama