Reklama

Reklama

La notte dei serpenti

  • Itálie Gringo uccidi e... le notte dei serpenti (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Když do malé mexické vesnice dorazí telegram, nikdo netuší, jaké neblahé důsledky bude mít pro část jejích obyvatel. Velitel místní posádky, poručík Hernandez (Luigi Pistilli), musí řešit podezřelou smrt listonoše, aby nakonec odkryl spiknutí proti jednomu místnímu obyvateli, který má být zabit. Za tímto účelem je najat opilec a budižničema Luke (Luke Askew), trpící traumatickou minulostí. (ilclassico)

(více)

Recenze (8)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Vím, že se už opakuji, ale takových spaghetti westernů je tolik, na něž lze použít jen hodnocení: cynické - brutální - anarchistické. Tenhle není výjimkou a patří k těm reprezentativním šmejdům, které se vyrojily s uvolnění morální cenzury v Evropě. Komunista Petroni je ovšem zručný řemeslník pokud se týče formální stránky, přesto je příběh hlavního hrdiny, pistolníka repasovaného z lidské trosky, v podstatě dosti pitomoučký. Za povšimnutí stojí, jak si tvůrce vychutnal postavu zvrhlého kněze, který měl vizáž i chování primitivního lotra, a rouhavou scénu s ním a kurvící se hispanoamerickou sestřenkou. V tomto troufalém kriminalizování nebo zesměšňování kléru ve filmové tvorbě šli Italové snad dál než leninističtí komunisté východního bloku...(ovšem dnes už se spojili a tvoří jeden šik). ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Prvních cca 70 minut naprosto odlišný film od jiných špageťáků, zpočátku dokonce připomínající mafiánská dramata ze Sicílie, se skvělým záporákem, zajímavým hrdinou i dalšími postavami. Díky tomu mě to opravdu bavilo a zajímalo, co bude dál, protože jsem naprosto nic nemohl předvídat. Nicméně po "vystřízlivění" hrdiny se film vrátí do zajetých kolejí, což zpočátku není vůbec špatné, ale vyjeté koleje jsou v tomhle případě slepé a končit se musí za pomoci deus ex machina, což mi dost vadilo. Ale jinak je to rozhodně doporučeníhodný film. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Povedený kousek z dílny klasika žánru Petroniho, který mi opět dokázal , že patří mezi největší elitu Spaghetti Westernu právem. Hlavní hrdina celkem originálního příběhu (velice netypický , ale o to zajímavější Luke Askew) je alkoholem zdecimovaná troska s tragickou minulostí. Chopí se své nové šance a vykoupí svou bídnou duši? Režisér opět sází na skvělou kameru a podmanivou hudbu za níž stojí tentokrát veterán Riz Ortolani. Opět se dostavilo mrazení v zádech (zase flashbacky) a potřebné napětí. V poslední chvíli mě však velmi zklamal odfláknutý a nevygradovaný závěr. Proto dám spíše 4. Jsou to však velmi silné hvězdy:-) Petroni si je zaslouží. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Takovej ten špageťáckej vestern, co se odehrává ve vyprahlý krajině, s takovým tím dějem plným podrazů a násilí, a s hromadou potících se Talijánů, co hrají potící se Mexikány. Naštěstí to trochu vyvažuje několik přítomných talijánských krásek. Hrdina, u něhož se režisér snaží dokonce o jakousi psychologii osobnosti (což si mohl odpustit), prochází většinou filmu jako somnambul. Ale kdo na to je, asi si na své příjde. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudny spagetak, malo vyrazne tempo, k tomu este plane dialogy, ktore z vacsej casti tvoria az vatovo plane plky a takmer az kotkodakanie, reziser Dzulio Petroni /Tepepa 1969, Muz proti Muzi 1967/ si tuto ubohost fakt mohol odpustit . 30 % ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Zajímavá věcička s hlavním hrdinou třetinu filmu ve stavu beznadějného alkoholového závisláka a trosky, z čehož se pak naštěstí dostane a stává se sympatickým mužem (výjimečně ne mužem pomsty). Celé je to tak trochu víc sociální drama, ovšem u Petroniho ne neobvyklé. Syrová atmosféra, odporné příbuzenstvo toužící se vzájemně vyvraždit (Chela Alonso vážně strašná a ten kněz...) a hlavně malý kluk, s nímž a jeho duchařskou matkou sdílí Luke domácnost, a po jehož smrti pasou skoro všichni. Do toho vstupuje ještě záporák úhlavní, uniformovaný Luigi Pistilli. A opět G. Spoletini, opět v pozoruhodné roli, kdy nás na začátku přesvědčí, že se svou odporností může rovnat Luigimu, pročež se v něm (či rejžovi) k závěru pohne svědomí a ten deus ex machina a výstup, co předvádí, do jinak dost temného filmu působí jako pěst na oko, ale stoprocentně pobaví. A škoda, že si Luke nestřihl ještě něco, je vážně zajímavá figura. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

+Potenciál dobrý, hlavní hrdina zajímavý, další postavy nosné. -Konec hrozný a kazící celý film, děj pomalý a přestřelky bez šťávy. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Zajímavá verze špageťáku, za co může hlavně scénář (tedy až na ten nešťastný konec). Věděl bych si ho představil ve verzi kriminálky, nejlépe film-noir. Film vládne slušnou, pomalou atmosférou (nic pro děcka se sníženou schopností koncentrace pozornosti) a dobře zvládnutou režií. Chválím i slušné herecké výkony, vyjma, žel, hlavního hrdiny, který mě neoslnil. Film není vhodný pro náboženské fanatiky. V rámci žánru za 3. ()

Reklama

Reklama