Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Matthew Kay a jeho manželka Annie žijí v prostředí poklidného předměstí Los Angeles, daleko od všech potíží i potenciálně nebezpečných ulic. Jejich zdánlivě idylický život se začne hroutit, když dojde k nečekanému masivnímu výpadku elektrického proudu a oni zjistí, že jejich svět s hezkým domem, slušnými sousedy a vším tím drobným přepychem není tak bezpečný, jak si mysleli. Když se Matthew vypraví do lékárny pro léky, které potřebuje pro svou nemocnou dceru Sarah, dostane se do konfliktu s nevrlým lékárníkem, který mu je odmítá vydat kvůli výpadku, který vyřadil počítač i pokladnu. Nakonec v zoufalství využije příležitost, a když se lékárník nedívá, antibiotika pro dítě ukradne. Téhož dne navštíví rodinu jejich přítel Joe, který je mnohem ráznější než Matthew. Přestože jeho pomoc v obtížné situaci je vítaná, jeho příchodem se situace začne komplikovat. Annie totiž sebevědomý Joe přitahuje, což Matthewovi samozřejmě neunikne. Po dramatickém střetnutí s lupičem se vylekaní manželé rozhodnou opustit město a odjet k Annieiným rodičům. Joe řekne, že pojede s nimi. Cesta se však nečekaně dramaticky vyhrotí, když narazí na řidiče Garyho. (TV Nova)

(více)

Recenze (43)

Terva 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku je cítit z dialogů ohromná negace. Od všech. Tak ani netuším, zda si vyberu někoho komu fandit. CITÁT - To byl idiot co?........... Jsme konzumní společnost, závislá na několika faktorech. Voda, teplo, elektřina a další vymoženosti bez kterých si už snad ani svět nedokážeme představit. CITÁT - Ach jo, vypli proud.......... Ale co když prostě něco přestane fungovat? Nepoteče voda, nepůjde centrální topení a nebo elektřina. A co bude, když je výpadek na delší dobu? Týden nebo měsíc a jsme v prdeli. Co se z nás stane? Celý ten film je o pokažených lidských charakterech. Podivná situace nastala okolo 46 minuty. Padl výstřel, nefungují telefony a přece se na místě objeví policie. Kdo ji zavolal, když nic nefunguje? Film tak nějak nastoluje, co by se asi stalo, kdyby něco základního přestalo fungovat. Jak by se asi lidé začali chovat. Je pravdou, že to tvůrci berou až moc z lehka. Dle mého by se v podobné situaci z lidí stali větší zvířata. Tvůrci se tu drží až moc u zdi, jak se tak říká. CITÁT - Chci auto!! Chci auto!!......... Mělo to ke všemu ještě podivný konec. Tohle byl velmi nevyužitý potenciál. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsem, přežil děravý scénář, užil si dobrou hudbu a celkově jsem viděl podprůměrný film. Do teď mi nejde do hlavy, proč sháněli benzín na celých 540 mil. Jestli pumpy nefungovaly ani 100 mil před cílem, proč teda odjížděli někam, kde byl výpadek proudu také. Mimochodem výpadek byl v celé čtvrti, ta musela být sakra velká. ()

Reklama

Slimak 

všechny recenze uživatele

Přeci jen trošku podhodnocené.Doporučuji spíše pro večer u telky, než kdejakou vyplachovačku, kterými se dnes vysílání jen hemží. Koneckonců je celkem zajímavé, co se začne dít když v celejch státech vypadne proud. Ejhle, průser! Nezpatlané, nepřehánějící, neblábolící. Dobré, svižné, věcné a přesahující. 65% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

The Martians have landed. They want our women. 1) V době velkých postapokalyptických blockbusterů je toto spíš psychologicky laděné skromnější dílko v určité nevýhodě, ale svého diváka si, věřím, stejně najde. 2) Zvláštní pozornost si zaslouží velmi přitažlivý 33letý Dermot Mulroney (rodinný přítel Joe). ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Los Angeles se ponoří do tmy - výpadek proudu ochromí takřka celé město, počítače, telefony, televize - vše je mimo provoz. Nikdo netuší, jak dlouho bude výpadek trvat - což ve většině z lidí začne vyvolávat ty nejhorší pudy. I Matthew se svou ženou a kamarádem se snaží ve svém domě zabezpečit - před vpády různých zlodějů, než usoudí - že potřebují zbraň a hlavně vypadnout z města ... Na tomto filmu je asi nejlepší první půl hodinka, přičemž prvních pět minut je vskutku dokonalých (návštěva kina je perfektně natočená). Škoda že se tím asi David Koepp vyčerpal, a zbytek filmu už je pak "až příliš" obyčejných. Koepp se nechtěl pouštět do postapokalyptických vizí, a tak toto téma je trochu nakousl a zbytek filmu se jen motal okolo, odnikud nikam. O herecké stránce lze snad říct jediné - nic extra, nijak nenadchne, ani nezklame (člověk musí překousnout trochu podivné chování obou rodičů - mají nemocné dítě, nemají léky ale to jim nebrání si udělat párty a pořádně se ožrat). Za film dávám dvě hvězdičky, a jednu přidám za téma - byť nedotažené... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 31. července do 22. září 1995 ve městech Los Alamitos, Sacramento a Los Angeles (Kalifornie, USA). (GASTON73)

Reklama

Reklama