Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Windsorský protokol, přísně tajný nacistický dokument, obsahuje jména těch, kteří mají za pomoci peněz uložených na mnoha bankovních účtech položit základy Čtvrté říše. Píše se rok 1998 a Heinzer (John Colicos), vůdce nových nacistů, již za svého partnera a manipulovatelného pěšáka dokázal získat zkorumpovaného amerického senátora Joplina Hardyho (Alan Thicke). Hlavním cílem je dostat Hardyho do Bílého domu.

Do akce je znovu povolán Sean Dillon (Kyle MacLachlan), kterého britská vláda vyšle do Washingtonu, kde Heinzer a jeho hrdlořezi vraždí všechny, kteří se jim postaví do cesty. Dillon se setká se zaměstnankyní americké vlády Catherine Durginovou (Macha Grenon) – jeho bývalou známou, která je čistě náhodou přítelkyní Hardyho – a pokusí se stát jejím důvěrníkem, aby se dozvěděl podrobnosti o propojení mezi senátorem a nacisty. Akce spěje k brilantnímu vyvrcholení, při kterém je Hardy těsně před svým zvolením prezidentem odhalen Dillonem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

honajz 

všechny recenze uživatele

Kyle MacLachlan jako agent Sean Dillon podle knih Jacka Higginse. Tento snímek z roku 1996, přestože byl natočen dřív, navazuje na film Bouřlivý mys. Windsorský protokol stále existuje a je nutné jej najít a získat tak seznam největších nacistických pohlavárů. Možná je na něm totiž současný kandidát na prezidenta. A jen tak mimochodem by se díky seznamu dostala americká vláda i k tajným bankovním účtům těchto pohlavárů. Čistá televizní trochu akčárna, trochu špionážní historka, celkově průměr. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k atraktivnímu námětu by to nemuselo být tak špatné, kdyby to nenatočily očividně ultra levně... Myslím, že i televizní studio Ostrava by to dokázalo udělat lépe. Těšil jsem se na klasický, anglický, špionážní thriller a namísto toho vznikl takovýhle nesmysl, kterému čouhá sláma z bot a utápí se v laciných klišé... Kyle, jak hluboko si klesl :o((( ()

Ssoumess 

všechny recenze uživatele

Takovej nudnej James Bond, bez superauta a multifunkčních hodinek. MacLachlan předvedl svůj nejhorší výkon kariéry. Nebrat 2/10 ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Tento film, kdyby byl natočen ve větší produkci, by stál za to. Napínavý příběh, i když s nedotaženými zkratkami, které by film jinak mohl nabídnout. Je třeba se zamyslet nad tím, že nacističtí pohlaváři opustili Německo a v zahraničí pod jinými jmény se schovávají ve státní správě, ve vládě, ve finančních institucích, ve kterých se podílejí na uzurpátorství moci, o kterou přišli. I Oskar Schindler nebyl žádný mírotvůrce a tak není divu, že všichni přeživší držitelé moci chtějí učinit svému egu za dost. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

To televizní zpracování je patrné snad z každého záběru. Film je volným pokračováním filmu Bouřlivý mys, který mě zaujal o něco víc. Tady mě vadila dějová prázdnota a pomalé tempo vyprávění. ()

Reklama

Reklama