Reklama

Reklama

Komando sebevrahů

  • Česko Sebevražedné komando (více)
všechny plakáty
Španělsko / Itálie, 1968, 98 min

Obsahy(1)

Jeden velitel a čtyři váleční „špinavci“ plní v průběhu 2. světové války úkol, který lze bez nadsázky nazvat sebevražedným. Blíží se Den D, tedy zahájení osvobození Evropy spojenci, a francouzský seržant Cloadec je pověřen životním úkolem. Společně s kvartetem vybraných vojáků mají vypátrat a zničit tajné letiště fašistů, ze kterého se chystají útoky proti vyloďujícím se spojencům v Normandii. Jednotliví členové mise už nemají co ztratit, a tak se z nich stává neohrožené komando. Komando sebevrahů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Další z italských válečných dobrodružství může zaujmout už v úvodních titulcích tím, že se v nich na pozici (zřejmě) kamerového operátora objevuje jméno Vittoria Storara. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Další z nepříliš vydařených válečných snímků, pod kterými je podepsaný italský autor. Námět filmu je dost slaboduchý. Spojenci, kteří disponují téměř neomezenými prostředky, najednou nemají prostředky ani lidi na poměrně důležitou akci. Za víc než dvě hvězdičky to nestojí. ()

Reklama

Ladeo 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se režisér nebo scénarista nedržel předlohy. Takhle byl na svět vržen film, který má chatrný děj a celkový dojem je, že se jedná o jakousi parodii - tank, který sestřeluje letadla, no docela jsem se bavil. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tak tento film nebol spatny, ale je tu slovicko ale. Preco? Vo filme som nic nepostrehol, co by sa tykalo autentickosti nemeckej vyzbroje. Absolutne nic tam nebolo nemecke, ale vsetko vypozicane od inych krajin. Vraj nemecky tank, ktory uz na prvy pohlad vyzeral, ze je to rusky tank T-34. Smiesne bolo ako pri konci filmu zostreloval lietadla:) Najvacsia traposina prisla pri explozii lietadiel, ktore uz na pohlad bolo vidiet, ze su to len ubohe atrapy malych modelov lietadiel. Pribeh filmu nebol najhorsi a dokonca som sa ani nepremahal, aby som to zvladol pozriet az do konca s nadavanim, co to vlastne pozeram za hovadinu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Nikdy před tím tak mnoho lidí nevděčilo za tolik, tak malé hrzce lidí....WINSTON CHURCHILL. Film začíná ( krom citátu ) zajímavě - Souborem černobílé fotografie na pozadí titulků a za podpory pískané melodie, která nás " nutí " pískat si taky. Seržant Eric Clodet má za úkol sehnat " pět " tygrů " na speciální misi č. 44. Tak se pomalu seznamujeme : 1; Victor Caleaz...velitel. 2; Harper...radar. 3; Sam Caloua....tlumočník. 4; Soral...akrobat. 5; desátník O´toulí...demolice. A za úkol mají zlikvidovat německé tajné letiště. Ve filmu mi nějak utíkal sled událostí, ale vše se soustředilo na závěrečnou scénu a tak logiku stranou, lidi se chtěj bacit. Ve filmu herci dost kouří až moc, dá se říci, ale tenkrát to byl trend. 60% filmu jsem se bavil. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo ve španělském Madridu, z velké části pak také na místním letišti Alcaná de Henares. (Terva)

Reklama

Reklama