Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novinář pobývající v Amazonii terorizoval a šikanoval v padesátých letech tamní domorodce. Ti ho ze strachu zavraždili a spálili. Urnu s popelem věnovali cestovateli, který tu musel kvůli poruše přistát s letadlem. Urnu si odvezl domů a vystavil ji ve svém malém muzeu. Při úklidu však byla urna pootevřena a duch novináře unikl. Usadil se na scénáři k filmu Oběť, který se točil nedaleko. S každou další vraždou napsanou ve scénáři se měnilo i číslo oběti napsané na jeho obalu. Cestovateli, který urnu přivezl, se podařilo scénář i s duchem vrátit do urny. Stálo ho to ovšem zdraví a od té chvíle byl odkázán na invalidní křeslo.
Film začíná o čtyřicet let později, kdy zaměstnanec starého cestovatele prohlíží sklep a najde urnu, kterou otevře a vypustí ducha znovu na svobodu. Ze scénáře se dozví, za jak dlouho jej čeká smrt. V tom samém čase přijíždí ke starému pánovi jeho synovec s kamarády. Noc plná strachu a vražd může začít. Podaří se jim najít způsob, kterým se zachrání před duchem novináře a smrtí napsanou ve scénáři? (folklorman)

(více)

Recenze (7)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je slabota. Čekal jsem od filmy produkované od Tromy celkem dost, ale nedostal jsem nic. Neuvěřitelně hloupej scénář, kterej je nejen blbej ale i dost ubohej. Celej film se nic moc neděje a navíc ti herci.... Proboha kde ty vyhrabaly? Šílená stupidita. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová slátanina, připomínající studentský film natáčený za domem v garážei, je opravdu ubohou snahou o vytvoření něčeho strašidelného. Působí to jako by to točil hodný soused od vedle, což je asi důsledek toho, že rozpočet filmu byl značně mizerný! Dějově sice možná originální, ale pro sledování naprosto děsivé a to ne proto že by se jednalo o žánr hororu :-) ()

TO 

všechny recenze uživatele

Amatérská blbě natočená hovadina. Zlý démon se usídlil ve filmovém scénáři, ten se sám dopisuje a podle toho lidi umírají. (na VHS jako Kniha Smrti) ()

folklorman 

všechny recenze uživatele

Je velice těžké tento film zhodnotit. Náplň filmu zcela vybočuje ze stereotypních hororů osmdesátých let. Je zde tedy plus za originalitu a nápaditost základní myšlenky filmu. Celou kvalitu ovšem sráží patrně malý rozpočet, který se podepsal na velice levné kameře. Pro milovníky hororu to může být hned ze začátku veliká rána, že obraz spíše připomíná amatérsko-telenovelskou tvorbu. Komu se podaří tuto slabší stránku filmu překousnout, tak určitě (v průběhu filmu) nebude zklamaný.Herecké obsazení taky není nic extra. Lenny Deluca, Kelly Sullivan nebo R. J. Walker jsou většinou herci neznámí. Většina je známa jen díky tomuto filmu. Jediným známějším hercem je Ken Sagoes, který si zahrál ve dvou dílech Noční můry a v jiných menších rolích. Sám režisér Tom Dewier se paradoxně proslavil jen tímto filmem a spíše jako herec v jiných filmech.Gore efekty v podobě upálení, vykuchání nebo explozí hlavy rozhodně potěší. Po technické stránce jsou tyto i další efekty na docela slušné úrovni. Hudba, výprava, dialogy a jiné další články filmu jsou průměrné. Vizáž hlavního záporáka, který se v celé své kráse ukáže až ke konci filmu, je už dnes k pousmání. Dokud aktéři umírají podle scénáře, tak nám film nabízí pár scén, které se jistě zaryjí do paměti. V závěrečném hodnocení se zase budu opakovat. Film je určitě originální svojí náplní a už jen proto ho stojí vidět. Bohužel druhý extrém je špatné amatérské zpracování. ()

miron 

všechny recenze uživatele

tak tady ani není co řešit :-) , s odstupem skoro 20 let to beru jako komedii. PS: ve filmotéce to mám jediný - heč :-)) ()

Nargaroth 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl prvně asi před dvěma lety na staré VHS podmluvené asi třemi herci. Jde o celkem zajímavý film, výjimečně film z této doby kde není ten zkur*ený efekt s vylezlými střevy. Filmu bych mohl klidně dát 3 a půl hvězdy, ale bohužel, 4 dát nemohu, ale tři a půl bohužel není v nabídce´. ()

70s80s90s odpad!

všechny recenze uživatele

Ultra trash s low budget kamerou a bolestivym strihom, ako v tragedskom seriali Tak jde cas. Po pol hodine divackeho utrpenia pride prva nahota a scena, za ktorej efekty by sa nemusel hanbit ani Sam Raimi. A to duchom prehodena suloziaca polonaha rostenka drevenou stenou stodoly. Sikovnejsia kamera a strih, by z tejto sceny vytazili viac. Reziser si evidentne vedel vybrat zenske objekty nahoty. Nahotou a hypnotickou atmosferou sa snazi ziskat divaka, ktory stracal doveru v tento film. Aspon na mna to tak posobilo. Pri dalsej "strasidelnej" scene pride k pokusu o gore, ktory moc nevysiel. Toto dielo (dovolim si to tak nazvat) ma vela nedostatkov, no musel som ho dopozerat do konca, petoze som bol naozaj zvedavy, co sa v nom bude diat dalej. Vidiet ho v 90. rokoch, tak by som nan nedal asi dopustit. Hodnotenie: odpad, ale v dobrom slova zmysle ☻ ()

Reklama

Reklama