Reklama

Reklama

Zachraňte Willyho!

  • USA Free Willy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

castor 

všechny recenze uživatele

„Willy, skoč! No, tak skoč. Já vím, že to dokážeš!“ křičel na přístavním molu zoufalý Jesse a diváci seděli se zaťatými pěstmi. Obrovský černobílý krasavec si v prvním díle dokonale získal publikum. Ideální rodinný film, střižený na nedělní odpoledne, ideální porce klišé, ideální happy-end. A navrch suverénní Basil Poledouris a Michael Jackson.. mít děti, určitě bych je vzal na podobně laděnou naivní pohádku, než je vychovávat na dnešní nabídce - to by mi z nich vyrostly pěkní hajzlíci :-) ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Film môže skutočne pôsobiť až príliš dojemne pre istú skupinu publika. Na mňa práve ani nie, hoci posledná scéna je príjemným príkladom happyendu. Za sedemnásť rokov sa stal klasikou rodinného filmu. Prekvapila ma voľba TV Markíza, ktorá pri (asi) opätovnom zakúpení práv zadala do výroby nový slovenský dabing a ten český, s ktorým film odjakživa vysielala už určite neprídeme (v súvislosti s jej vysielaním) do styku. Hoci som bol na český dabing už zvyknutý, ani ten slovenský nie je najhorší: MAREK SUCHITRA, DANIELA MACKOVIČOVÁ, IVAN ROMANČÍK, EMAN HASON, ANDREA KARNASOVÁ a ŠTEFAN KOŽKA. Réžia slovenských dialógov: JOZEFÍNA ŠUJANOVÁ ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Willyho jsem viděla v TV až dlouhé roky po jeho premiéře v kinech, má dětská léta tedy minul a tím pádem jsem si k němu nevybudovala žádný sentimentální vztah. Film o peripetiích jednoho ochočeného kytovce a jeho nedospělého opatrovníka se proto zařadil k naprosto průměrným rodinným snímkům, jejichž sledování znovu neplánuji... přinejmenším dokud nezačnu senilnět. 51% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Ano.. když jsem byl dítě, tak se mi to opravdu líbilo. Žel.. dětmi jsme jen jednou v životě a po shlédnutí tohoto filmu s již vyšším IQ neshledávám tento film tak naplňujícím jako dřív. A herec v hlavní roli mně tam najednou vyloženě se*e.. Asi stárnu. 65% Zajímavé komentáře: Oskar, genetique ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Kosatka skákající přes útes při západu slunce (nebo východu, já už si to nepamatuju) se stala symbolem dětské popkultury 90.let, hit od Michaela Jacksona byl důkazem toho, jak tehdy fungoval marketing (spolu s Top Gunem a „Highway to the Dangerzone“) a od školy jsme na to šli snad třikrát a vždycky jsme z toho byli vedle, učitelky nevyjímaje. Co na tom, že je vlastně naivní báchorka plná kýče, tehdy to prostě fungovalo, Michael Madsen tam byl za ultimátního sympaťáka a každé dítě chtělo mít v bazénu na zahradě svojí kosatku se zahnutou ploutví. Dnešní mládež by tuhle velrybu asi okamžitě hodila do mlýnku na maso nebo si jí nevšimla vůbec. Je to jeden velký rodinný kýč, ale tehdy…tehdy to prostě byla pecka. 60% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Po scéně, kdy Jesse (Jason James Richter) večeří s Greenwoodovími, následuje scéna zobrazující mrak, který vypadá jako kosatka s ploutvemi. Šlo o náhodu při natáčení, nejedná se o tvůrci upravenou scénu. (freelex)

Reklama

Reklama