Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Kane se probudil do dne, který má zcela změnit jeho život. Právě dnes se má totiž oženit se svou snoubenkou, kvakerkou Amy, a kromě toho se současně vzdát své funkce šerifa bdícího nad dodržováním zákona v městečku Hadleyville. Will jen velmi neochotně odevzdá odznak a vzdá se svých povinností, přestože slíbil Amy, že si najde bezpečnější práci a na nový život po jejím boku se těší. Jenže krátce poté, kdy se vzdá funkce šerifa, dorazí špatné zprávy. Kriminálník a pistolník Frank Miller, kterého Will před lety chytil a dostal za mříže, byl po amnestii propuštěn z vězení. Přísahal Willovi pomstu, nyní se vrací do města s odhodláním splnit svou přísahu. A co je horší. Není sám. Spolu s ním má vlakem, který do Hadleyville dorazí v pravé poledne, přijet celá banda pistolníků. Will se obrátí s prosbou o podporu na starostu i ostatní občany města, které dlouhé roky chránil se zbraní v ruce, dočká se však odmítavé odpovědi. Nikdo nechce Willovi pomoci a zaplést se do blížícího se střetnutí. Někteří Willovi radí, aby rychle odjel z města, Amy souboj z náboženských důvodů odmítá a když se Will nehodlá vzdát, opustí ho, protože se nehodlá stát vdovou ve svůj svatební den. Nedokáže mu pomoci ani jeho bývalý zástupce Harvey Pell a ve Willovu šanci na přežití nevěří ani jeho bývalá milenka Even Helen Ramirez, která dala později přednost Franku Millerovi. Čas neúprosně běží a poledne se blíží. A přesto Kane nedokáže nechat město, které pomáhal chránit, na pospas přijíždějícím pistolníkům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Gary 

všechny recenze uživatele

50%. Půl hodina v reále je kratší, než půlhodina ve filmu. Děj se táhne až k posledním deseti minutám, kde příběh přesně podle klišovité etiky skončí závěrečnou přestřelkou. Skerritt je nevýrazný jako tečka na oponě v Národním a Michael Madsen, na kterého jsem tak trpělivě čekal, zvedne za svých "cool" deset minut pětkrát obočí a... No však víte. ()

Angerr 

všechny recenze uživatele

Kdepak. Pokud bylo záměrem autorů překonat dokonalou původní verzi z r. 1952 (věřím, že ne), pak tento pokus těžce selhal. Film pro mě měl svou cenu - vnesl nové světlo na některé situace z originálu. Všechny jeho složky jsou ale podprůměrné a nesrovnatelné s klasikou - chybí krásná ústřední píseň, Will Kane vypadá spíš jako padouch než hrdina (že by to bylo tím knírem?) a herečky ztvárňující obě hlavní ženské postavy jsou vyloženě odpudivé. Banditů dokonce přibylo a závěrečná přestřelka tak působí nanejvýš nerealisticky. To byla jediná slabina originálu, zde je to ale mnohem horší. 5/10 ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl film V pravé poledne s Gary Cooperem a Grace Kellyovou , musí uznat, že tento remake se naprosto nepovedl. Vůbec natočit remake slavného filmu z r. 1952, který by se mu alespoň trochu vyrovnal, je úkol nad síly většiny současných režisérů. Jestli to vůbec stojí za to snažit se natočit něco, co nemůže překonat původní předlohu. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Western, ktorý sa slimáčím tempom vleče k neodvratnému záveru a ktorý totálne sere na logiku hlavného hrdinu. Viac ako hodinu blúdi dosluhujúci šerif Will Kane po meste hľadajúc pomocnú ruku, aby dostával verbálne na frak od všetkých, pričom jediný argument, ktorý dokáže na obhajobu vytasiť je "bol som tu šerifom". Tu ostáva hlava stáť a človek v podstate rezignovane a bez štipky vnútornej sympatie čaká na Franka Millera (kto by si nepočkal na Madsena) a jeho kumpánov, aby sa končne niečo zomlelo. Žiaľ ten záver trápenie len umocnilo. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Není to nejhorší, hlavní dějová osa je téměř totožná, v některých drobnostech je to dokonce lepší než původní verze z roku 1952. Darebáci tu rozhodně nepůsobí tak legračně a slušňácky, Kaneaova manželka není cukrová panenka a krasavice, a paní Ramirézová je drobátko sympatičtější a hezčí, Zpomalené záběry některých dramatických pasáží určitě nejsou na škodu. Ovšem ten závěr v původním filmu je dle mého názoru jednoznačně lepší, jednodušší a pravděpodobnější (v originále je to 4 na jednoho, v novém 6 na jednoho), rovněž učinkování Kaneovy manželky v přestřelce se mi zdá pravděpodobnějšív v původním. A koneckonců, ten Tiomkinův hit je sice pěkný, ale v podstatě se hodí jen na začátek a konec dramatu, takže mi ani nechyběl. Myslím, že hodnocení tohoto remaku je zde na csfd až hystericky zbytečně nízké. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama