Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

Legas 

všechny recenze uživatele

Nejprve bych se zmínil o českém dabingu, který mi vysloveně prznil dojem z filmu. Nebyl zas až tak špatný, ale výkon Johna Malkoviche byl natolik výborný, že jsem si během filmu neustále přál slyšet jeho hlas a intonaci v originále. Gary Sinise jako režísér překvapil. Film je příjemně výpravný a má patřičnou atmosféru. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Moc hezký a smutný film. Knihu jsem teda nečetl, ale tenhle snímek mě docela motivuje přečíst si ji. Zajímavý, trochu dojemný, chvílemi úsměvný a silný příběh, kouzelná hudba, prosluněná kamera, herecké výkony Sinise a hlavně Malkoviche a také Sinisova dobrá a poutavá režie. To vše mi dává dohromady jasných 5*. ()

Reklama

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Nie som veľký literárny znalec ale o tejto knihe som počul, takže na film som bol zvedavý. Musím povedať, že som bol veľmi milo prekvapený. Jednoduchý dej za skoro dve hodiny vôbec nenudí a uplynie dosť rýchlo. To bude asi vydarenou Siniseho réžiou. Postavy dvoch hlavných hrdinov veľmi dobre zahrané, hlavne Malkovichova, ktorá určite bola jeho životnou rolou. Záver filmu som očakával, takže som nijak prekvapený nebol. Film to bol ale výborný, a preto ho veľmi odporúčam. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Filmové adaptace jednoho z nejpůsobivějších románů, co jsem kdy četla, jsem se trochu bála (ano - Steinbeck je odpradávna moje slabost). Ale tohle se hodně povedlo. Menší výhradu mám k postavě Lennieho - v románu je to obr, ve filmu ale velikostně zapadá mezi ostatní chlapy. Ne - vyčítat Johnu Malkovichovi, že nenarostl do enormních rozměrů se nedá, zvlášť když mu tato role padla jako ulitá. Tady je to jednoznačně plná! ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Moc hezká adaptace Steinbeckova románu, atmosférou mi to trošku připomínalo Darabontův Shawshank nebo Zelenou míli. Smekám před Sinisem, že to odrežíroval takhle citlivě a zkušeně zároveň. Malkovich se mi do role Lennieho zprvu moc nehodil, ale zahrál to opravdu výborně. Konec byl fakt smutnej. Jeden z mála filmů, co se může směle srovnávat se svou knižní předlohou. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama