Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Ach ty slavná díla, slavné adaptace. Je to artovina jak sfiňa, ale taky někdy bohužel řádná nuďárna. Měla jsem při sledování pocit, že jsem filmů na podobné téma viděla mraky a to mě pořád spousta z nich úspěšně míjí, z časových důvodů pochopitelně. Garyho pohledy až apatické mě už začínaly pomalu srát a když teď vidím, že je podepsán pod režií, tak mu mírně odpouštím, zřejmě se dočista vyčerpal a na hraní už mu nezbyla energie. Nedokážu toto jistě veledílo patřičně ocenit, soráč. Trojec z milosti a ze zbabělosti, abych nebyla za totálního kulturního analfabeta. ;-) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Snad nejvěrnější představitelné zpracování slavného románu, které maximálně těží z excelentního hereckého obsazení. Jak slabomyslný Lennie v podání Johna Malkoviche, tak i jeho humánní ochránce Gary Sinise představují takřka ikonické filmové postavy a přestože příběh plyne pomalu, dlouho bez výrazných dramatických zvratů, díky nim a také Steinbeckovým nadčasovým myšlenkám se sleduje více než příjemně. Film by sice mohl být trochu kratší a údernější, ale to by zase zcela nevynikla ta atmosféra doby a rasového napětí, ta upřímnost a věrohodnost v práci s titulními charaktery.... Zkrátka a dobře - skvělá adaptace.... 85% ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Popravdě, ta čtvrtá je jen za Malkoviche. Možná jsem bezcitný či co, ale O myších a lidech mě vůbec nedostalo "dovnitř", do snímku. Těch 115 minut bylo sice skvěle odrežírovaných, bravůrně zahraných a bez větších chyb, ale přesto plochých a nic-neříkajících. The rabbits we're gonna get and I, I get to tend 'em. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Garyho Sinisea som spoznal vo filmoch ako FORREST GUMP (1994) alebo v thrilleri VYKUPNE (1996), ale nikdy som si ho nevedel predstavit hrat takeho dobraka, ako v tomto filme. O to viac ma prekvapilo, ze tento film aj on sam reziroval. Casey Siemaszko si naopak zahral cloveka, ktory dokazal robit ludom zo zivota peklo pricom v tom obdobi mali ludia toho pekla uz tak ci tak dost. No a moj oblubeny herec John Malkovich, to je kapitola sama o sebe. Rovnako dokaze zahrat zleho zabijaka, ako aj postihnuteho, za to ale silneho cloveka s dobrym srdcom, ktory nechtiac urobi zlu vec. Podla mna silna drama o medziludskych vztahoch. _________ John Malkovich - (Lennie Small) +++ Gary Sinise - (George Milton) +++ Ray Walston - (Candy) +++ Casey Siemaszko - (Curley) +++ Sherilyn Fenn - (Curleyho manželka) +++ John Terry - (Slim) +++ Joe Morton - (Crooks) +++ Produkcia: Gary Sinise +++ ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem zbaven prokletí - ano, filmovou adaptaci knihy lze zpracovat na jedničku. O myších a lidech Johna Steinbecka se mi strašně líbilo a tento film Garyho Sinise (který si současně zahrál postavu George) mu vzdal hold se vší grácií. Velkou měrou se na výsledné kvalitě podílel i představitel jeho společníka, pomalejšího Lennieho, kterého ztvárnil skvělý John Malkovich. Děkuji a doporučuji! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama