Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

Zazie 

všechny recenze uživatele

Filmové adaptace jednoho z nejpůsobivějších románů, co jsem kdy četla, jsem se trochu bála (ano - Steinbeck je odpradávna moje slabost). Ale tohle se hodně povedlo. Menší výhradu mám k postavě Lennieho - v románu je to obr, ve filmu ale velikostně zapadá mezi ostatní chlapy. Ne - vyčítat Johnu Malkovichovi, že nenarostl do enormních rozměrů se nedá, zvlášť když mu tato role padla jako ulitá. Tady je to jednoznačně plná! ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Sny, ktoré sa rozplynuli, pomoc, ktorá sa nekonala, tvrdá realita života, tak o tomto je tento film. Robí ma smutným, no v ničom inom ma nedostáva, je to obyčajné, chladné prebudenie sa a neuskutočnenie zmeny proste len film s príbehom s dlhými scénami. Ani kniha ma nedostala, no ten príbeh je pamätný, je to proste niečo o úteku v živote, o túžbe oslobodiť sa, no je to príliš obyčajné, aj keď ten záver je prekvapujúci, no neviem, mojej duši to až tak nesadlo, to bude asi celé, ten podstatný dôvod u mňa idealistu, ktorý má takýchto situácií zo života už dosť. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $5,471,088Tržby Celosvetovo $8,600,000║ Tak Sinise sa pekne ukázal a natočil na prvý pohľad jednoduchý ale za to účelový film, kde herecké výkony urobia svoje penzum a film sa dá označiť ako predvoj pre Zelenú mílu. /75%/ ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Dala jsem si takový malý maraton: nejdříve jsem si přečetla knihu a potom jsem si hned pustila film. Hodnocení knihy by bylo zhruba takové, že muka při čtení tří čtvrtin hodně se opakujícího textu vyvážil bezchybně hořký a krutý konec. To se o filmu říct nedá. Perfektně obsazení herci (díky bohu za to, že Lennieho nehrála nějaká opravdová beztvará trubka, ale charismatický ďábelský Vicomt + Gary Sinise je muž s nejsmutnějšíma očima na Divokém Západě) mě udržují v pozorném stavu po celou dobu a díky nim místa, která byla v knize pro mě méně snesitelná, fungují perfektně. Ta formulka s hořkým a krutým koncem platí i zde. Jeden z nejlepších převodů knihy na plátno, jaký jsem kdy viděla, to můžu říct s klidným svědomím. Tak proč mé hodnocení není stoprocentní? Inu, protože jsem to já, kdo hodnotí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vynikajúco spracovaný román Johna Steinbecka, ktorý si zakladá hlavne na výborne vykreslených charakteroch hlavných postáv a dokonalom výkone Johna Malkovicha. Tak krásne clivou atmosférou sa môže pochváliť iba málo filmov, hlavne od momentu dohody ohľadom spoločného bývania vo vlastnom medzi ústrednou dvojicou a starým pánom. 85/100 ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama