Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Ach ty slavná díla, slavné adaptace. Je to artovina jak sfiňa, ale taky někdy bohužel řádná nuďárna. Měla jsem při sledování pocit, že jsem filmů na podobné téma viděla mraky a to mě pořád spousta z nich úspěšně míjí, z časových důvodů pochopitelně. Garyho pohledy až apatické mě už začínaly pomalu srát a když teď vidím, že je podepsán pod režií, tak mu mírně odpouštím, zřejmě se dočista vyčerpal a na hraní už mu nezbyla energie. Nedokážu toto jistě veledílo patřičně ocenit, soráč. Trojec z milosti a ze zbabělosti, abych nebyla za totálního kulturního analfabeta. ;-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to snad až příliš citlivý a až příliš pomalý film, jehož pojetí mě až tak moc nedostalo. Gary Sinise si vede na režisérském poli docela dobře, ale nedá se říct, že by měl nějak výrazný režisérský rukopis. Velkou výhrou pro něj bylo obsazení Johna Malkoviche do role retardovaného Lennyho, který tu všechny zastiňuje a nebýt jeho, unudil bych se k smrti. Až tak moc je tohle drama utahané. Až v závěru George přikládá pistoli k hlavě Lennyho v bezvýchodné situaci, nebylo mně ho skoro vůbec líto. Spíš jsem byl rád, že zdlouhavý film dokráčel ke svému konci. 50% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl a přesto jsem její obsah znal. Někdy nechápu, jak takové věci zvládám. Úspěšnosti tohoto snímku se ani nelze divit, protože jakmile ve filmu hraje někdo nějakého retardéra, tak je film na půli cesty k úspěchu. John Malkovich tu svoji roli retardovaného hladiče všeho co má srst zvládl výborně. Trošku se tu ovšem zapomíná na rovněž úžasný herecký a režisérský výkon Garyho Sinise. Nijak zážitek nekazil ani zbytek hereckého obsazenstva. Příběh je takový jaký je - lidský. Za žádný superskvost ho nepovažuji. V rámci žánru jsem spokojený. Nenadchlo mě to, ale ani nenudilo. Slabé 3*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Dramata se sympaticky retardovanými jedinci obvykle bez potíží získávají oblibu u odborné obce, ale mé cynické JÁ málokdy přesvědčí o své výjimečnosti. A ani tato Steinbeckova klasika mne nedokázala přivést do extáze, přestože mi nabídla nekonečně rozvleklý příběh. Chyba je samozřejmě ve mně, protože já naivně očekávám i od psychologického dramatu jistou porci zábavného odlehčení, ale tu mi seriózní dramata nečestně a nesportovně upírají. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zdařilá adaptace, která jde možná až moc na jistotu, ale i tak je stále dost silná sama o sobě. Skvělé herecké výkony a téměř žádná hudba dávají vyznít všem těm emocím, které film obsahují. Bohužel je to přese všechno poněkud pomalejší a zdlouhavější, zvlášť, když konec je notoricky známá věc, která moc nepřekvapí. Jinak jde ale o moc dobrý film. 70%/80% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama