Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Nie som veľký literárny znalec ale o tejto knihe som počul, takže na film som bol zvedavý. Musím povedať, že som bol veľmi milo prekvapený. Jednoduchý dej za skoro dve hodiny vôbec nenudí a uplynie dosť rýchlo. To bude asi vydarenou Siniseho réžiou. Postavy dvoch hlavných hrdinov veľmi dobre zahrané, hlavne Malkovichova, ktorá určite bola jeho životnou rolou. Záver filmu som očakával, takže som nijak prekvapený nebol. Film to bol ale výborný, a preto ho veľmi odporúčam. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Nejprve bych se zmínil o českém dabingu, který mi vysloveně prznil dojem z filmu. Nebyl zas až tak špatný, ale výkon Johna Malkoviche byl natolik výborný, že jsem si během filmu neustále přál slyšet jeho hlas a intonaci v originále. Gary Sinise jako režísér překvapil. Film je příjemně výpravný a má patřičnou atmosféru. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Vynikajúco spracovaný román Johna Steinbecka, ktorý si zakladá hlavne na výborne vykreslených charakteroch hlavných postáv a dokonalom výkone Johna Malkovicha. Tak krásne clivou atmosférou sa môže pochváliť iba málo filmov, hlavne od momentu dohody ohľadom spoločného bývania vo vlastnom medzi ústrednou dvojicou a starým pánom. 85/100 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je důležité si uvědomit, že Sinise je dost citlivý člověk. Vykreslil brilantně nenápadný, leč velmi silný vztah mezi oběma muži a vše šikovně zabalil do drsné doby po hospodářské revoluci, kdy bylo v oblastech drsné americké přirody a velkých maloměst tisíc chudých na jednojo bohatého a o podřadné práce byly bitvy věru nevídané. I přes fakt, že je film kvalitně odvedené řemeslo se silným společenským přesahem, je to jednoduchoučká osnova o jednom chudáčkovi s dobrým srdcem. Herecký výkon je brilantní, za srdce chytne - ale to je taky zároveň jediné, na co tvůrci spoléhali. Upřímné ? Ano. Tak upřímné, že si vetšina diváků ani neuvědomí, že Sinise jel na jistotu... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem nečetl, ale tohle mě zasáhlo přesně tak, jak mělo. Of Mice and Men je fajn film o lidech, jejich snech, omezeních a slabostech. Je to film, ve kterém exceluje John Malkovich (kde je alespoň nominace na Oscara, co?) a kde se krásně kouká na Sherilyn Fenn (proč se z té holky nestala velká filmová hvězda?) A takhle bych mohl pokračovat dál… Zkrátka a dobře, pokud máte šanci, pusťte si tento film. Více není třeba psát. 100 %. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama