Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hazardního hráče (Matt Damon), který je postaven před osudovou volbu mezi láskou a hazardem. Příběh studenta práv, který svou nechuť zařadit se do "normální" společnosti kompenzuje geniálním talentem. Mike má totiž neobyčejné kombinační schopnosti a dovede uhodnout, jaké karty mají v ruce jeho partneři v pokeru. Na rozdíl od většiny profesionálních hráčů se ale Mike snaží nepodvádět a v tom se rozchází se svým komplicem, utápějícím se v dluzích (Edward Norton). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hráčský film Mattem Damonem a Edwardem Nortonem. Přesto, že se o poker moc nezajímám, jsem si film stejně užil. Matt hraje kluka, který se v pokeru ošklivě spálil, a proto se od něj i díky své přítelkyni drží dál. Edward hraje jeho přítele z dětství, který je věčný průserář a právě ho pustili z vězení. Namočí Matta zpátky do pokeru a tím začnou problémy. Někdy se jim daří a někdy zase ne. Dluhy stoupají a lichvářům dochází nervy. Vše rozhodne až závěrečná hra. John Malkovich tu má menší roli. "Můžu tě porážet klidně celou noc." ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ty pokerové vsuvky doprovázené vysvětlivkami v Damonově podání neměly chybu. A to jsem prakticky po celou dobu netušil, jaká jsou pravidla hry, protože poker je pro mě španělskou vesnicí. Ale nakonec takhle se přece pozná dobrý režisér, když vám dokáže vám neznámou látku podat poutavým pohledem. Příběh sám o sobě nebyl nijak překvapivý. Dva kámoši, jeden má průser, druhý se to za něj snaží vyžehlit, je z toho ještě větší průser a všechno pak směřuje k závěrečné hře. Osobní vztahové drama hlavního hrdiny možná mohlo být trošku vyšperkovanější či vyhrocenější a určitě bych uvítal více Famke Janssen, ale již zmíněné karetní partie spolu s dokonalým obsazením daly ta drobné nedostatky takřka zapomenout. Škoda, že nejsem pokerový hráč. Určitě bych si to užil více. Přesto 85%. ()

Reklama

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Poker, filmy o pokeru, to je moje. To mám rád. Už předtím než jsem si tento film začal připravovat na shlédnutí, tak jsem věděl, že to pro mě bude dóst dobrá podívaná. Triky, fígly, blafy, všecko je to to samé, a i o tomto ve filmu jde. Těšil jsem se i na Edwarda Nortona, který mě i svými některými vtipnými hláškami nesklamal a i Matt Damon mi do filmu dobře zasednul, takže mi z celého filmu celkově vznikla pěkná večerní podívaná. ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak je v pokeru důležité umět se ovládat, jinak přijdete o vše. Hlavní záporák, rus který stále rozlepuje a chroustá své sušenky je docela zvláštní, ale film se mi jako hráčí pokeru docela líbil. Nemůžu přeskočit to že bylo zmíněno i několik jmen opravdových pokerových profesionálů což musím ocenit. Pokud hledáte film s pokerovou tématikou tak rozhodně doporučuji ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Háči jsou stejně jako poker samotný především o skvělém herectví. Mladý Matt Damon zde předvádí jeden ze svých nejlepších (cca top3) výkonů, charakter jeho postavy je skutečně pěkně vykreslen a speciálně vnitřní proslovy ještě prohlubují divácký vhled do jeho nitra. Zlodějíček a věčný pařmen Ed Norton je také jak vytržen z reálného života a vše završuje charismatický a velimi přesvědčivý Malkovich, který zde konečně hraje něco diametrálně odlišného od svého standardu. Jádro příběhu není příliš světoborné a morální vyznění závěru není zcela v souladu s jeho zbytkem, ale ono to v konečném důsledku nevadí. Cesta dvou kámošů je zábavná a z každé partičky pokru je vykřesáno maximum intenzity. Také citelná atmosféra 90. let je mě osobně velice sympatická. 8/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Červ (Edward Norton) měl ve filmu kouřit, ale jeho představitel je velký odpůrce kouření, takže se scénář upravil. (Tygrys)
  • Matt Damon a Edward Norton se zúčastnili světové soutěže v pokeru. Náklady 10 000 USD pokrylo studio Miramax. Matt Damon vypadl po čtyřech dnech, když jej vyřadila světová legenda pokeru Doyle Brunson. (Tygrys)
  • V úvode filmu cituje Mike McDermott (Matt Damon) slová Doyle Brunsona: "Texas bez limitu je Cadillac pokru", ktoré použil vo svojej knihe zvanej "Super System". Neskôr cituje: "V Texase bez limitu je hlavné prinútiť hráča vsadiť všetko", čo je tiež zo spomínanej knihy. (tarponko)

Reklama

Reklama