Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tri mladé priateľky - Terry, Nancy a Gloria majú počas cesty na hudobný festival v lese autonehodu, po ktorej upadnú do bezvedomia. Keď precitnú zisťujú, že sa nachádzajú v prepychovom osamelom sídle, obývanom starou dievkou Marion a jej panovačnou matkou pani Penroseovou, pripútanou na invalidný vozík. Medzi oboma ženami vládne napätý vzťah a dievčatá sú svedkami toho, ako stará dáma potrpiaca si na spôsoby a noblesu svoju dcéru hrubo karhá za rôzne vymyslené prehrešky. Najmä Terry začne mať z tohto zvláštneho miesta zlý pocit, navyše sa nemôže zbaviť dojmu, že ju ktosi neustále sleduje. (Karamanlis)

(více)

Recenze (22)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Poměrně slabý kousek, byť má tu správnou osmdesátkovou atmosféru, na němž je nejzajímavější jeho hudba. Vraždy jsou fajn, pointa tehdy dost tradiční. Docela jsem se nudil a nějak mi to celkově moc nesedělo pohromadě, bylo to jaksi rozhrkané. Přitom herečky byly fajn, prostředí taky. Možná je chybou, že je to mnohem více ukecanější, než nějak akční. 1,5* ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Typický zástupce "B" skupiny. Žánrovým zařazením horor, občasným zařezáním a zobrazeným násilím tak trochu slasher. K tomu pozitivnímu patří zjištění, že zde fungují zhruba dvě lekací scény a závěr ač nenadchne, zároveň ani neurazí (absenci happyendu vítám). Veškeré klady zde však končí, neboť umělý déšť, umělé blesky, naprosto umělé herectví (věru špatný výběr herců), uměle spájené a logikou nepolíbené dialogy... také si myslíte, že je Unhinged z přírodního plastu? Vrstvení žánrových klišé a přemíru aktivní syntetyzátorový podklad dobrý také do československých normalizačních kriminálek dílo lehké zkázy a zmaru jen dokonává. Chápu, že vytýkám pro danou sortu filmů ne vždy prioritní věci, přesto jsem se z velké části ani nebavil, strachem netrpěl a ženy, které měly být okrasou, se sprchovaly všehovšudy společně jen dvakrát a při vodním aktu neumyly si navzájem ani záda (chcete mi snad říct, že se sprchovaly před kamerou a diváky jen kvůli hygieně...?). Příznivci pokleslých žánrů nechť si přičtou půlhvězdu a půločičko navrch... │40% ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Unhinged obsahuje prvky slasheru, ale žánrovo sa mu vzďaľuje, a to nielen pretože straty na oboch stranách sú nízke: 1:3. Skôr by som to videl na atmosferický psychothriller o šialenej rodine, do ktorej područia sa dostanú tri dievčatá. Tento film pracuje s jednou z najdesivejších predstáv človeka civilizovaného sveta, že sa mu v zapadákove na noc pokazí auto. Atmosféra je nesporne najväčším tromfom tohto pomalého hororu. Gestá prísnej stareny a jej "dcéry" sú naozaj veľavravné, ale na druhej strane to, čo malo znieť desivo ako zvuky noci, znelo skoro ako vzdychy onanie. Nakoniec, dievčatá boli neočakávane smelé. Koncovka filmu bola takisto nad očakávanie brutálna, aj keď trochu teatrálna. Odhalenie ma šokovalo a presvedčilo, že všetko je inak. Len škoda, že prakticky všetka akcia bola sústredená do záverečných 5-6 minút. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tři dívky, bouračka, okázalé sídlo na samotě u lesa, arogantní stařena, šmírující úchyl... Na poměry amerických slasherů 80. let je tohle docela slušný příspěvek, vyjímající se hlavně solidní atmosférou (soundtrack+prostředí). Nádech to mělo spíš takový exploitační. Na zabíjení ani vraha si moc nepřijdete, jinak pointa dobře provedená, ale s tou nečekaností bych to zase nijak nepřeháněl. Jako celek ale docela dobrý, dnes už hodně zapadlý kousek. Jen to bylo takový to.... Prostě těžko teď říct, jestli ve mně něco z toho zůstane delší dobu, nebo se to do měsíce úplně vypaří z mozku:) P.S. vypařilo.. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Doba sa mení a ak toto bolo v Británii pred 40 rokmi zakázaný film, dnes by tam museli zakázať všetko. Oni to tam majú však všelijako dopletené, keď na jednej strane ich pakistánsky starosta Londýna tvrdí, že na terorizmus si musíme zvyknúť a na strane druhej vyšetrujú znásilnenie vo virtuálnej realite. Tento horor je lacný a vidieť to, hlavne na hereckých výkonoch dievčat, ktorých nabrali tak, že ktorá príde a ukáže sa v sprche, tá si zahrá. Tie slasheroviny nemajú potrebný výkon, ale za záver a zvrat dávam veľké plus. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (10)

  • Film byl kvůli zobrazovanému násilí a nahotě v roce 1983 zakázán, na DVD proto vyšel v roce 2004. (hladass)
  • 100-tisícový rozpočet film pokryli miestni investori, vrátane podnikateľky v oblasti helikoptér a letectva Betsy Johnsonovej, ktorá bola Gronquistovou priateľkou a neskôr sa stala senátorkou štátu Oregon. (Arsenal83)

Reklama

Reklama