Reklama

Reklama

Tex je parohatý rězník a žije se svou promiskuitní manželkou Candy, která ho podvádí. Teď má Tex další problém - odhalil její románek s místním šerifem a v záchvatu žárlivosti ji zabil. Aby skryl svůj zločin, rozřezal tělo na kousky a zakopal ho v poušti. Práce chvatná málo platná - jedna ruka se ztratila a jako naschvál o ni zakopla slepá vesničanka, které se po pádu zázračně vrátil zrak! V místním kostele se začnou hromadit věřící, kteří chtějí vidět léčící ruku Panny Marie. I přes námitky padlého kněze, který miluje prostitutku a ví, že ruka nepatří světici, se na svolání ambiciózního starosty do městečka začnou hrnout reportéři. Tex se zoufale snaží ruku najít dřív než šerif a ještě jednou ji použít, což má neuvěřitelné následky... (Intersonic)

(více)

Recenze (10)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Problém filmu ŘKP je především v tom, že větší blbost aby i velezkušený divák pohledal. Scénář je naprostá sračka, snažící se o černou komedii. Proč ale do postavy vraha obsadili seschlého Woodyho (a proč do toho vůbec lezl, když si tu nemůže dělat legraci sám ze sebe, jak jsme u něho v těchto otloukánkovských rolích zvyklí), to nechápu. Strašná je Stonka, stejně tak jako Schwimmer knězem... Za něco by stála akorát vnadná Maria Grazia Cucinotta, a to je i na podprůměrnou komedii málo. Dabing je tragický, přesto bych vyzdvihl hodně neobvyklé obsazení výborného Zdeňka Bureše na Woodyho (velká výjimka, když neslyšíte Pragera) a některých především brněnských dabingových opor (Lakomý, Slavíková) ve výrobě firmy Maya v roce 2000. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na to, jaké to má kvalitní herecké obsazení, je to poměrně slabé. Jenže tam, kde příběh osciluje mezi slátaninou, černou komedií a umělecky pojatým kouskem, se dobrou režií blýskl Alfonso Arau. Lehce se pak dá přimhouřit oko nad nepříliš smysluplně podaným příběhem o muži, který rozčtvrtil svoji krásnou ženu, a její ostatky zakopal v poušti. Jde o to, jestli se to Woody Allenovi s jeho nevinným výrazem dá vůbec věřit. A pak přijde to, na čem je film postavený. Jedna špatně zakopaná ufiknutá ruka mrtvoly začne zázračně uzdravovat i na smrt nemocné nebo nějak handicapované obyvatele Nového Mexika. Pokud máte pochopení pro tyhle blbosti, pak tenhle film riskněte. 50% ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Slátanina, u které jsem si jen ťukala na čelo, proč na to ti lidé vůbec kývli, když četli scénář :D :D Je to nepřehledné, nudné, s příšernými hereckými výkony, kdy nechápu hlavně, že se tam objevil Woody. Byla to blbost a všechny ty klišé, které se tam objevují jsou fakt příšerné. Už nikdy ví...Chci zpět svoji hodinu a půl...Ale holt i špatné filmy dokoukávám do konce :D ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Názov Řezník, kněz a prostitutka znie jak začiatok nejakého otrepaného vtipu, ktorú už dávno nie je smiešny. A taký je bohužiaľ aj samotný film. Zmes epizódiek, ktoré sa odohrávajú v jednom mestečku okolo ruky, ktorá plní zázraky. Film je prekvapivo preplnený hviezdami, ale ich výkony sú na úrovni samotných vtipov. Mdlé a nudné. Skoro jak Troškové Kameňáky. Takže rozhodne sa nenechajte nachytať hereckým obsadením. Toto je fakt slabota. 4/10. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Woody o filmu řekl, že to je jedno z nejskandálnějších plýtvání filmového materiálu. Má pravdu. Asi chápu jeho volbu do filmu jít. Na papíře mohlo jít o neotřelou černou komedii s absurdním příběhem. Jenže ani luxusní obsazení film nezachránilo. Je to hovadina. Ale hrozná. Nefunguje vůbec nic a režisér film vůbec nezvládl. Vzhledem k jeho pozdější tvorbě opravdu nešlo o žádný talent a Woody se s angažováním sekl. Ostatně jeho volba herecké účasti v jiných než svých filmech nikdy nebyla úplně zdařilá. Dokonce jsem to nedal ani do konce a to je už co říct. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v kalifornské Santa Claritě. (Terva)

Reklama

Reklama