Reklama

Reklama

Dva bezcílní muzikanti, kytarista mexického původu (Cheech Marin) a bělošský bubeník (Tommy Chong), se náhodou potkají a zažijí spolu řadu podivných dobrodružství, včetně toho, že se podílejí na bizarním pašování marihuany. Profesionální huliči Cheech Marin a Tommy Chong se dávají dohromady v komedii Stoupat jak dým, která sleduje tuhle značně sjetou dvojici na okružní cestě po Kalifornii. Ačkoli je jejich cílem sehnat jen trochu trávy, nakonec jsou omylem deportováni do Mexika. Zoufale se odtamtud snaží dostat domů, a proto přistoupí na nabídku, že převezou přes hranice káru plnou marihuany. Podaří se jim to ale stihnout dřív, než všechno vyhulí? Po cestě navíc naberou dvě stopařky a jakousi šťastnou náhodou se jim vždy podaří setřást poldy, kteří jsou jim - zcela nepovšimnuti - celou tu dobu v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

arie 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe som sa rozhodol zhliadnuť i čisto komediálny kúsok, no v tomto prípade som sa takmer vôbec nechytal. Jednoduchá story o dvoch huličochtivých indivíduách poskytuje okrem príjemného dobového soundtracku len minimum scénok, nútiacich ma k náznaku úsmevu. Druhá polovica filmu je už vyslovene nabitá nudou a čakanie na záver je nepríjemne zdĺhavé, no i tak si myslím, že tento film je lepšou variantou, ako väčšina súčasných filmov s témou marihuanového pokušenia, v ktorých dominuje iritujúca hip-hopová subkultúra. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tak asi takhle nějak má vypadat film z prostředí hulení, halucinogenních kyselin a dalších sněhových drog. To vše s nenuceným humorem bez hranic. Přiznám se, že s dabingem si to vážně neumím představit, a raději si to ani nepředstavuju. Po 20ti minutách filmu už bych se hodně divil, kdyby věta nekončila slovem "man". Chongova přirozená mluva a (hippie) reakce jsou výborné stejně jako vysmažené ksichty přítomných slečen. Naprosto skvělý, chvílemi pochopitelně absurdně se vyvíjející tripový výlet nejen těchto dvou zmatlanců je potřeba vidět, líbí-li se Ti filmy tohoto typu. Ovšem musím jasně prohlásit, že novodobé komedie z podobného prostředí, jsou oproti tomuto filmu, až neuvěřitelně trapné. Skutečně výborná zábava, která má takový, řekl bych, až formanovsky laděný závěr. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Huličský komedie se mně většinou nelíbí, ale tohle byl fakt nehorázně zábavnej punk. Marihuanový auto, pochcaná nohavice, rozhovor přes vysílačku a hlavně absolutní svobodomyslnost jak hlavních hrdinů, tak tvůrců. Živě si představuju, jak scény na druhej den natáčení vznikaly po pár jonitech celýho štábu. Takhle na pohodu se dneska už filmy netočí. Škoda, že jsem ve filmu málem nepoznal Ellen Barkin, protože teď jedu její filmy a tohle je Ellenin debut. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

-Could I see your license, sir? -Whuut? -Your license. Where's your license? -License. It's on the bumper, man! Back there, man! -No, I mean your DRIVER'S license. -Oh yeah, I got my driver's license, man... hey I thought'a somethin' really funny, man... hey, yo momma! (...) -Sir, what's your name? -Whaat? -Whats your name? -Uuhhh... isn't it on the license, man? Yeah, that's it! Pedro De Pacas, man, that's my name. ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohodle filmu, bych si nejradši dala kytky do vlasů, odhodila svůj šat, možná, že bych letěla, až k nebesům, volná jak pták. Na cestu tam bych tu zčořila malej krásnej hippie Volkswagen,( kterých tu po Linci, mimochodem jezdí docela hodně v krásném retro-stylu.) A odjela bych šířit mír a lásku do celého světa. Milí kolegové, udivuje mě, že jste schopni, tak skvělému filmu, udělit tak nízké hodnocení a přitom kdejaké rádoby cool americké komedii o blbečcích pro blbečky, vpálíte plný počet hvězd. Peace hippies.***** ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Raná sestava legendární LA punkové kapely The Germs se účastnila show Battle of the Bands v klubu Roxy spolu s dalšímy kapelamy té doby. Zpěvák Darby Crash a zbytek kapely však během jejich konkurzního vystoupení před živým publikem vyvolali rvačku, jelikož jim bylo řečeno, že ve filmu nebudou. (Epistemolog)
  • Pes, který jedl burrito poté, co byl odhozen na zem, nebyl cvičeným psem. Šlo o zatoulaného psa, který jednoduše vstoupil do záběru, vzal burrito a odešel. Hercům Cheech Marinovi a Tommy Chongovi se to natolik líbilo, že záběr ve filmu zůstal. (Epistemolog)

Reklama

Reklama