Reklama

Reklama

Dva bezcílní muzikanti, kytarista mexického původu (Cheech Marin) a bělošský bubeník (Tommy Chong), se náhodou potkají a zažijí spolu řadu podivných dobrodružství, včetně toho, že se podílejí na bizarním pašování marihuany. Profesionální huliči Cheech Marin a Tommy Chong se dávají dohromady v komedii Stoupat jak dým, která sleduje tuhle značně sjetou dvojici na okružní cestě po Kalifornii. Ačkoli je jejich cílem sehnat jen trochu trávy, nakonec jsou omylem deportováni do Mexika. Zoufale se odtamtud snaží dostat domů, a proto přistoupí na nabídku, že převezou přes hranice káru plnou marihuany. Podaří se jim to ale stihnout dřív, než všechno vyhulí? Po cestě navíc naberou dvě stopařky a jakousi šťastnou náhodou se jim vždy podaří setřást poldy, kteří jsou jim - zcela nepovšimnuti - celou tu dobu v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čím víc u toho budete zhulený, tím víc se vám to bude líbit. Když nebudete zhulený vůbec, tak to asi nebude zrovna srandy kopec. Na rozdíl od dnešních huličských komedií, které jsou dělané tak, že se jim bude smát i někdo kdo v životě joint neměl, je Up in Smoke zaměřené na poněkud užší diváckou skupinu :D ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Legendární zhulenecká komedie ve mě vyvolala nemalá očekávání, která se ani zdaleka nepodařilo naplnit. Film je velmi hloupý, což měl být evidentně vzhledem k tématu humorný záměr, ale v prezentované podobě vůbec nefunguje a nešikovnost hlavních postav je zoufale nevtipná a otravná. Párkrát jsem se lehce zasmál, ale povětšinu stopáže jsem trpěl a divil se kultovnímu statusu snímku a jeho vysokému hodnocení. Film mi bohužel příliš nesedl a nepovažuji ho za vtipný a musím říci, že zhuleneckých komedií jsem viděl hodně a spousta jich byla mnohem lepší, než tento klasický kousek. ()

Reklama

Reddman 

všechny recenze uživatele

Dave´s not here man. V Americe je tenhle film velkým kultem. Po jeho shlédnutí jsem si uvědomil kde všude byla tahle blbina parodována, nebo kde na ní bylo odkazováno. Nemusíte ani být Američan abyste si Cheeche a Chonga zamilovali. Je to takový praotec všech huličských komedií. Zároveň ale svou skvělou atmosférou zcela vyniká. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Vyhulená komedie ze sedmdesátých let? No proč ne, ono se to v podstatě nijak extra neliší od těch dnešních, teda až na to, že v dnešní době to je jakoby "normální" a tehdy tokový lidi byli hipíci. Jinak hlavní dvojička je fakt ukázkově dementní, nejvíc vyniká samozřejme Cheech Marin, známej hlavně jako dobytkářskej barman s Desperada, ale tady je tak o 30 kilo lehčí a celkem namakanej, ale ani jeho parťák Tommy Chong moc mozkových buněk nepobral a ty co měl, ty stihnul vyhulit běhěm filmu z palice, takže bych to tipnul, že na konci skončil na nule, na což člověk přijde hned na začátku, kdy tam vytáhne gigantickýho špeka a s spolu se svým parťákem Cheechem, aniž by se nějak znali, ho tam daj. Jinak děj neni nic geniálního, taky kdo by něco takovýho čekal, že jo, prostě dvojka furt hulí, shání hulení, polda Stacy Keach jde po všech huličích a na závěr si vyjedou v autě udělaným z trávy a Stacy Keach za nima, ale je to prostě prdel a o to tu jde hlavně. ()

jiricek86 

všechny recenze uživatele

Co tím chtěl autor říct? A když už nechtěl říct nic, proč to alespoň nebylo vtipný? Místy jsem se i zasmál, ale to u road movie komedie tohoto ražení vážně nestačí! Problém spočívá ve stylizaci, záběrování, vedení herců...u tohohle filmu mám pocit, že selhává hlavně a především jedna složka-a tou je režisér, takže docela průser! vzápětí se dozvídám, že režiséři byli dva, z toho jeden ve filmu hrál..takže už asi začínám chápat okolnosti vzniku tohohle bijáku, Lou Adler a Tommy Chong se jednou zhulili a řekli si, že natočej film o hulení a že to bude třeba vtipný..problém je v tom, že na tohle už přišlo mraky tvůrců a většina z nich vytvořila film podstatně lepší a vtipnější. Tudíž nestačí vzít kameru a točit dva zhulence v autě, ale chce to i trochu promyslet, vystavět situace, gagy, zvolit správnou formu. Problémů s tímto dílkem mám během sledování celou řadu: zvuková dramaturgie se mi nelíbí, vlastně asi žádná není- stylu: pustíme naplno muziku a ono se to nějak zaplácne, zvukový mix jako by nebyl, někde vyloženě špatně nasnímané dialogy, herectví je nevýrazné a špatně stylizované, gagům skoro vždy chybí ta správná zvuková atmosféra, špatné záběrování a střih, který dopustí nudné dlouhé záběry, kde se nic neděje (např.: dlouhé záběry na jedoucí auto+muzika) Takže chyb je celá řada..Od nejnižšího hodnocení mě odrazuje pouze standardní kamera a sem tam nějaký ten omylem podařený joke. 10% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Záběr, kdy žena šňupe prací prášek Ajax, byl proveden trubicí ukrytou v rukávu, která vedla k vysavači. (Epistemolog)
  • Film byl zakázán kontrolní institucí pro publikaci v Jižní Africe kvůli strachu z toho, "že by film mohl podpořit vnímání mladistvých směrem ke kouření marihuany". (7ynek)

Reklama

Reklama